واکنش ایران به خبر «کشته شدن صیاد بوشهری در تیراندازی گارد مرزی عربستان»

سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که «کشته شدن یک صیاد بوشهری در تیراندازی گارد مرزبانی عربستان» در حال بررسی است و یک مقام وزارت کشور نیز گفت که حتی در صورت ورود قایق‌های ایرانی به آب‌های عربستان، نیروهای مرزبانی این کشور «مجاز به شلیک به آنها نبودند».
 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز شنبه ۲۷ خرداد، اعلام کرد که موضوع «کشته شدن یک صیاد بوشهری در تیراندازی گارد مرزی عربستان سعودی» توسط دستگاه‌های مسئول در حال بررسی است.

 
آقای قاسمی گفت که پس از مشخص شدن نتایج این بررسی‌ها، وزارت خارجه این موضوع را «با جدیت» پیگیری خواهد کرد.
 
ساعتی پیش از این خبر، مجید آقابابایی مدیرکل امور مرزی وزرات کشور، اعلام کرد که دو قایق ماهیگیری ایرانی بر اثر امواج دریا از مسیر خود خارج شده‌اند که مرزبانان عربستان سعودی به آنان شلیک کرده و یک صیاد بر اثر اصابت تیر به کمر کشته می‌شود.
 
او تأکید کرد که این اقدام مرزبانان عربستان سعودی «مطابق با اصول انسانی نبوده و حتی با فرض ورود قایق‌های ایرانی به مرزهای عربستان بر اثر امواج دریا، آنها مجاز به شلیک به سوی قایق‌های ایرانی نبودند».
 
این مقام وزارت کشور همچنین اعلام کرد که این وزارتخانه در حال پیگیری است تا مشخص شود، این قایق‌های ایرانی وارد آب‌های عربستان سعودی شده بودند، یا نه.
 
او اضافه کرد: «از سرنوشت یکی از قایق‌ها اطلاعاتی در دست نیست که این موضوع در حال پیگیری است و با توجه به نداشتن سفارت در عربستان با مشکلاتی در این زمینه مواجه هستیم».
 
برخی منابع خبری در ایران خبر داده بودند که شامگاه جمعه دو قایق ماهیگیری ایرانی با شلیک نیروهای گارد مرزی عربستان سعودی مواجه شده‌اند.
 
بر اساس این گزارش‌ها یک صیاد بوشهری کشته شده و پسرش که دیگر سرنشین یکی از قایق‌ها بوده، زنده مانده و توانسته قایق و جسد پدرش را به اسکله صیادی «جفره» در بوشهر برساند.
 
به نوشته این منابع خبری، از سرنوشت قایق دیگر اطلاعی در دست نیست و ممکن است سرنشینان آن توسط نیروهای مرزی عربستان دستگیر شده باشند.
 
هر چند که ورود ماهیگیران ایرانی به آب‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس و دستگیر شدن آنان در سال‌های گذشته سابقه داشته، اما شلیک به ماهیگیران و کشته شدن آنان در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.
 
از سوی دیگر این اتفاق در حالی رخ داده که ایران و عربستان به شدت تیره است و پس از سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی نیز درگیری‌های لفظی دو کشور افزایش یافته است.
 
در این زمینه تعدادی از مقام‌های جمهوری اسلامی بدون ارائه مستندات و شواهد و تنها با اشاره به سخنان سابق وزیر دفاع عربستان سعودی این کشور را به دست داشتن در حمله به مجلس ایران و آرامگاه آیت‌الله خمینی متهم کرده‌اند.
 
مقام‌های عربستان سعودی این اتهام‌ها را رد کرده‌اند.
 
محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان، روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت، در گفت‌وگو با شبکه «ام‌بی‌سی» گفته بود که ایران در صدد تسلط بر کشورهای مسلمان است و به همین دلیل امکان مذاکره با تهران وجود ندارد.
 
او تاکید کرده بود که ریاض منتظر آمدن جنگ به داخل عربستان نخواهد ماند و در مقابل برای کشاندن نبرد به ایران تلاش می‌کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Iranemaa - قم، ایران

عربستانیها چندین بار در مکه کلی ایرانی را کشته اند ،شیخ نمر شیعه را اعدام کردند،به دو ایرانی تجاوز کردند ،همه اعراب و بعضی کشورهای اسلامی را علیه ایران بسیج کردند و هرچند وقت یک بار علیه ایران اقداماتی میکنند و آبروی ایران را برده اند و حالا هم این صیاد بیچاره را کشتند این نشون می‌ده هیچ ترسی از ایران و تهدیدهای ایران ندارند و متاسفانه سپاه فقط واق واق و تهدید می‌کنه و آنها هم فهمیده اند و از طرف دیگه عربستان اگر با ایران وارد جنگ شود تقریبا همه اعراب و بعضی کشورهای اسلامی ،امریکا و اسراییل ازش حمایت میکنند ،ایران چی؟ فقط تروریست‌های حزب الله (که یک گروه تروریسی هستند نه یک کشور) و سوریه که سوریه در حال حاضر خودش نیاز به کمک دارد.روح شاه شاد که پادشاه فعلی عربستان در مقابلش می‌رقصید و عربها هیچ بودن در مقابل ایران
شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۰
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

رژیم ایران اگر نتواند حق خون ان صیاد بی گناه که توسط نیروهای نظامی عربستان به قتل رسیده را بگیرد و نتواند در زودترین وقت ان قایق ماهی گیری همراه باسر نشینانش که توسط مامورین عربستان ربوده شده اند را ازاد کند باید متاسفانه مسئولان رژیم اخوندی اعتراف کنن که خیلی بی عرضه و ترسو هستند و فقط هات و هوت دارند و فاقد هر عمل فیزیکی بر علیه عربستان هستند. واقعا" عربستان تصمیمش را گرفته که هر طور شده تصویه حساب منطقه ای با جمهوری اسلامی ایران بکند. همانطور که صدام حسین 38 سال پیش وحشت از به وجود امدن حکومت شیعه در ایران داشت . عربستان هم وحشت از قدرتمندتر شدن حکومت جمهوری اسلامی ایران دارد . عربستان میخواهد نگذارد که نظام ایران از اینکه هست قدرت نظامیش بیشتر شود. بی خود عربستان این همه جنگ ابزار از امریکا نخرید از روی اگاهی و بمنظور مقابله با رژیم ایران ان همه دلار را برای خرید تصلیحات جنگی به امریکا پرداخت کرده است
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۷
۳۶
انسان دوست - زوریخ، سوییس
[::Iranemaa - قم، ایران::]. واقعا حرفتون منطقیه
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۰
۲۵
romano - تهران، ایران
دوستان من طرفدار رژیم نیستم. دومین تامین کننده نیرو داعش عربستانه و داعش ۱۵۰ هزار نیرو تقریبا داره ایرانی‌ها حدود 50 هزار تبعه عربستان رو سر به نیست کردن یکی از دلایل حمایتهای آمریکا از داعش همینه چون عربستان اتباع زیادی در میون اونها داره وگرنه آمریکا جاروشون میکرد (کما اینکه القاعده رو در افغانستان میزنه اصلا هم مماشات نمیکنه) دلیل دیوانگی سعودیها هم همینه هرجا اسلحه ضد ایرانی برداشتن اساسی باختن. چرا حکومت مستقیم نمیجنگه چون عربها داور بازی رو خریدن و میخوان ایران با داور رو در رو بشه. نهایت این ماجرا اگر با صبر ایران همراه بشه بنفع ایرانیهاست چون حکام عرب هرجا اصرار به استفاده نیروی نظامی داشتن به علت عدم انضباط و ضعف حفظ اطلاعات نبود اعتماد به افسرها عدم انتقال صحیح و منظم اطلاعات به افسرها و از افسرها به نیروها عدم کارایی در کار با تجهیزات مدرن (تجهیزات مدرن نگهداری مدرن هم نیاز داره و این عربها رو ضعیفتر و وابسته تر میکنه) عدم واکنش سریع و آمادگی جسمی و روحی نیروها نداشتن هوش جمعی (جامعه عشیرگی) نداشتن برنامه بلند مدت جنگ رو بعد از مدتی رها کردن یا کامل باختن.
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.