اعتراض رئیس دادگستری تهران به تایید صلاحیت زندانیان سیاسی سابق

رئیس دادگستری استان تهران با انتقاد از «بی‌اعتنایی» به نظر قوه قضاییه، به تائید صلاحیت برخی از زندانیان سیاسی سابق برای شرکت در انتخابات شوراها اعتراض کرده و خواستار رد صلاحیت آنان شد.
 

غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری، روز چهارشنبه،۲۰ اردیبهشت، در مصاحبه با خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، گفت: «مطلع شدیم برخی از افرادی که سوابق محکومیتی، بعضا محکومیت‌های سنگین و حتی محکومیت‌های امنیتی داشتند تایید صلاحیت شدند، که نتیجه این اقدام خسران برای شوراها خواهد بود.»

 
مقامات قوه قضائیه از زندانیان سیاسی نیز با عنوان «زندانی امنیتی» نام می‌برند.
 
رئیس دادگستری استان تهران همچنین اعلام کرد که در بررسی صلاحیت این نامزدها به استعلام‌های ارسال شده از سوی قوه قضائیه «اعتنا» نشده است.
 
این مقام دادگستری در حالی از این روند ایراد می‌گیرد که برای نامزدهای انتخابات شورا از وزارت اطلاعات، دادگستری، نیروی انتظامی و ثبت احوال که به مراجع چهارگانه نظارتی مشهور هستند، استعلام شده است.
 
آقای اسماعیلی تاکید کرد: «اگرچه به موجب قانون مرجع بررسی صلاحیت‌، هیئت‌های اجرایی و نظارت هستند و دستگاه قضا صرفا سوابق را به مراجع مربوطه ارسال می‌کند، اما توقع و انتظار بود که در جهت حفظ سلامت و کارایی بهتر شوراها به این موارد بسیار مهم بیشتر توجه می شد.»
 
وی ابراز امیدواری کرد که هیئت نظارت بر انتخابات شوراها در «ساعات و روزهای پایانی بررسی صلاحیت‌ها» به این موضوع توجه کند.
 
سخنان آقای اسماعیلی درحالی بیان شده که، بر اساس قانون انتخابات شوراها، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات نمی‌تواند درباره تأیید صلاحیت نامزدها و تأیید نتایج انتخابات، در کار هیئت‌های نظارت شهرستان و استان دخالت کند.
 
با این حال فرهاد تجری، سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، روز شنبه، ۱۶ اردیبهشت، اعلام کرده بود که این هیئت می‌تواند صلاحیت افراد تأیید شده در مراحل قبلی را رد کند.
 
وی ضمن انتقاد از تائید صلاحیت برخی از افراد بازداشت شده در اعتراض‌ها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفته بود که «در حوزه های امنیتی نیز امکان استعلام از سپاه پاسداران و مراجع خاص وجود دارد».
 
با این حال روز سه‌شنبه علی مطهری، نایب رئیس مجلس، در نطق میان‌دستور ارسال فهرستی از طرف دادگستری استان تهران به هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها برای رد صلاحیت برخی نامزدها را «خلاف قانون» خوانده و گفت که این هیئت نباید «زیر بار برود».
 
رئیس دادگستری استان تهران در واکنش به این سخنان علی مطهری گفته بود که این نهاد یک بار دیگر سوابق «محکومان» را برای دست‌اندرکاران انتخابات ارسال کرده «که نگویند ما این سابقه را ندیده بودیم».
 
پیش از این رسانه های اصولگرا به تائید صلاحیت عبدالله مومنی در هیئت اجرایی و هیئت‌های نظارت شهرستانی انتخابات شوراها اعتراض کرده و خواستار رد صلاحیت او در مراحل بعد شده بودند.
 
عبدالله مومنی از فعالان سابق دانشجویی، سخنگوی سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) و از مسئولان ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بود که پس از نزدیک به پنج سال از زندان آزاد شد.
 
عماد بهاور، رئیس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران، نیز در انتخابات شوراها نامزد شده بود که رد صلاحیت شد. وی در اسفندماه ۸۸ بازداشت و بعداز پنج سال حبس آزاد شد.
 
علی‌اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات کشور، روز شنبه، ۱۶ اردیبهشت، خبر داده بود که هیئت‌های نظارت ۴۵۰۰ نفر دیگر از نامزدهای انتخابات شوراها را رد صلاحیت کرده‌اند و تعداد نامزدهای رد صلاحیت‌شده از سوی این هیئت‌ها و هیئت‌های اجرایی به حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
 
برخلاف دیگر انتخابات‌ها در ایران که نظارت بر آن به عهده شورای نگهبان است، نظارت بر انتخابات شوراها را هیئتی متشکل از نمایندگان مجلس کار به عهده دارند.
 
در این هیئت در حدود ۹۰ نماینده مجلس حضور دارند که در بین آنها از نمایندگان اصولگرا و اصلاح‌طلب قرار دارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
اینجاست که میگن شاه میبخشه و شاه قلى نمى بخشه! این دُم رو واسه کى و به چه منظورى داره به این شدت تکون میده معلوم نیست!
‌چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +200ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد