بهترین تقویت کنندههای طبیعی خلق و خو
رأی دهید
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "انسیبیآی"، در شرایطی که خلق و خوی خوب و مثبت می تواند برای سلامت کلی انسان سودمند باشد، خلق و خوی بد و منفی نیز می تواند آثار منفی بر سلامت جسمانی و همچنین سلامت عاطفی به همراه داشته باشد.
احساس ناراحتی یا گرفتگی خلق و خو می تواند انسان را هر چه بیشتر مستعد ابتلا به بیماری و همچنین افسردگی و اضطراب سازد. از این رو، تقویت روحیه و خلق و خو به روش درست در کوتاهترین زمان ممکن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چندین گزینه طبیعی برای بهبود خلق و خو وجود دارند که می توانند کمک بزرگی به شما کرده و پیش از روی آوردن به دارو ارزش امتحان کردن را دارند.
از خوردن شکلات تلخ لذت ببرید
هنگامی که احساس ناراحتی می کنید، مقداری شکلات تلخ بخورید. چند گاز از شکلات می تواند شما را خوشحال سازد، اما توجه داشته باشید که باید از نوع تلخ و نه شیری باشد.
شکلات تلخ ممکن است سطح سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی در مغز که بر خلق و خو تاثیرگذار است، را افزایش دهد. همچنین، خوردن شکلات تلخ می تواند به کاهش سطوح هورمون های استرس، از جمله کورتیزول، در افرادی که زیر استرس قرار دارند، کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ عامل کلیدی در فواید آن هستند.
برای بهبود خلق و خوی خود می توانید یک یا یک و نیم اونس (28 یا 42 گرم) شکلات تلخ را در روز مصرف کنید. از مصرف بیش از اندازه شکلات تلخ پرهیز کنید زیرا محتوای کالری بالایی دارد.
اسیدهای چرب امگا-3 بیشتری مصرف کنید
افرادی که اغلب احساس ناراحتی می کنند باید از یک رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 بهره ببرند، که نقش مهمی در سلامت عاطفی ایفا می کند.
دو نوع اصلی اسیدهای چرب امگا-3 شامل EPA و DHA نقش مهمی در عملکرد عصبی و تنظیم خلق و خو ایفا می کنند. این اسیدهای چرب به احیای تمامیت ساختاری در سلول های مغزی نیز کمک می کنند که برای انجام عملکردهای شناختی حیاتی است.
در حقیقت، افرادی که اسیدهای چرب امگا-3 بیشتری از رژیم غذایی خود دریافت می کنند، احتمال کمتری دارد نشانه های متوسط یا خفیف افسردگی را تجربه کنند.
برای افرودن اسیدهای چرب امگا-3 بیشتر به رژیم غذایی خود مصرف ماهی های آب های سرد مانند سالمون، تن، ساردین و کولی، دانه کتان، گردو و تخم مرغ های غنی شده با امگا-3 را مد نظر قرار دهید.
همچنین، پس از مشورت با پزشک می توانید از مکمل های اسید چرب امگا-3 استفاده کنید.
چای سبز بنوشید
نوشیدن یک فنجان چای سبز می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است که هوشیاری ذهن را افزایش می دهند. آنتی اکسیدان ها از سلامت رگ های خونی در مغز پشتیبانی می کنند و بر همین اساس، این اندام عملکرد درست خود را ارائه می کند.
تیانین، یک اسید آمینه موجود در چای سبز، به بهبود توجه و تمرکز کمک می کند. پس به جای قهوه می توانید نوشیدن چای را مد نظر قرار دهید. نوشیدن دو تا چهار فنجان چای سبز در روز به بهبود خلق و خو و تقویت سلامت کلی بدن کمک می کند.
سیب بخورید
مصرف سیب به بهبود خلق و خوی انسان کمک می کند. سیب سرشار از مواد مغذی است که به تقویت خلق و خو کمک می کنند. همچنین، سیب حاوی ویتامین C است که اثر تقویت کنندگی خلق و خو را ارائه می کند. سیب های سبز با بافت ترد و مزه ترش خود هر چه بیشتر به بهبود شرایط خلق و خو کمک می کنند.
سیب به واسطه محتوای فیبر و کربوهیدارت های خود سطح انرژی را نیز افزایش می دهد.
برای بهبود خلق و خو و همچنین ارتقا سلامت کلی خود می توانید روزانه یک یا دو عدد سیب مصرف کنید.
ار نور خوشید لذت ببرید
قرار گرفتن منظم در معرض نور خورشید از اهمیت ویژه ای برای سلامت روانی انسان برخوردار است. نور خورشید به تولید ویتامین D در بدن انسان کمک می کند و کمبود این ویتامین با افسردگی پیوند خورده است. عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید یکی از دلایل اصلی ابتلا به اختلال خلقی فصلی است که به طور ویژه در فصل زمستان، زمانی که روزها کوتاه هستند، شکل می گیرد.
با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و ویتامین D، مغز قادر به تولید ماده شیمیایی سروتونین است که در بهبود خلق و خو نقش دارد. سروتونین به استرس کمتر و مبارزه با افسردگی خفیف کمک می کند.
آن چه نیاز دارید قرار گرفتن به مدت 10 تا 15 دقیقه در معرض نور خورشید در روز به منظور حصول اطمینان از تولید ویتامین D کافی است.
همچنین، می توانید پس از مشورت با پزشک مصرف مکمل های ویتامین D را آغاز کنید.
بیشتر لبخند بزنید
خندیدن یکی از آسانترین روش ها برای ایجاد احساس خوب و بهبود خلق و خو است. خنده نه تنها سطوح هورمون هایی مانند کورتیزول و اپی نفرین را کاهش می دهد، بلکه سطوح هورمون های تقویت کننده سلامت را افزایش می دهد. خنده می تواند محرک تولید اندورفین بیشتر توسط مغز باشد که نقشی کلیدی در بهبود خلق و خوی انسان دارد.
در حقیقت، خنده می تواند به بهبود افراد مبتلا به اختلال خلقی فصلی یا افسردگی کامل کمک کند.
دفعه بعد که نیاز به تقویت روحیه و خلق و خوی خود دارید هر آن چه را که موجب آزار شما می شود را فراموش کرده و یک فیلم خندهدار تماشا کنید.
آجیل بریزیلی بخورید
آجیل برزیلی سرشار از سلنیم است که به تقویت خلق و خو کمک می کند. در حقیقت، سطوح پایین سلنیم اغلب با خلق و خوی گرفته پیوند خورده است.
این آنتی اکسیدان پر قدرت برای سلامت کلی انسان نیز خوب است زیرا با رادیکال های آزاد مقابله می کند و سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت می کند.
از مصرف بیش از اندازه مغزهای خوراکی پرهیز کنید زیرا از محتوای کالری بالایی برخوردار هستند.
ورزش کنید
ورزش یک تقویت کننده طبیعی خلق و خو است و می تواند فواید بسیاری برای سلامت روانی شما داشته باشد. در خلال انجام ورزش، مغز اندورفین ترشح می کند که این ماده شیمیایی احساس شادی و سرخوشی را در انسان ایجاد می کند.
همچنین، ورزش نشانه هایی مانند اعتماد به نفس پایین و انزوای اجتماعی را کاهش می دهد. تمرینات هوازی مانند پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، دویدن، و رقص از جمله نمونه های خوب هستند.
مواد غذایی سرشار از منیزیم مصرف کنید
اگر به ناگاه و بدون دلیلی مشخص احساس ناراحتی می کنید، این شرایط می تواند به واسطه کمبود منیزیم شکل گرفته باشد. منیزم یک ماده معدنی ضروری برای عملکرد عصبی و تولید سروتونین است و از این رو، هنگامی که احساس ناراحتی می کنید، دریافت منیزیم بیشتر می تواند به بهبود خلق و خو کمک کند.
منیزیم به احساس آرامش کمک می کند و کمبود آن اغلب با مشکلات خلق و خو پیوند خورده است.
از جمله مواد غذایی سرشار از منیزیم می توان به دانه های کدو تنبل، بادام، موز، جو دوسر، توفو و آووکادو اشاره کرد.
همچنین، پس از مشورت با پزشک می توانید از مکمل های منیزیم استفاده کنید.
زعفران مصرف کنید
زعفران به عنوان یک تقویت کننده خلق و خو طبیعی عمل می کند. زعفران به افزایش سطوح انتقال دهنده عصبی سروتونین کمک می کند و به عنوان یک داروی ضد افسردگی طبیعی عمل می کند.
افزون بر این، زعفران برای تسکین افسردگی و نشانه های سندرم پیش از قاعدگی مانند نوسانات خلق و خو عملکرد خوبی دارد.
چند رشته زعفران را به یک فنجان شیر یا آب اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. این نوشیدنی را می توانید با اندکی عسل شیرین کنید.
نکات اضافی
مصرف کافئین و همچنین غذاهای فرآوری شده و آماده مصرف را کاهش دهید.
از شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام دوری کنید زیرا با اختلالات خلق و خو پیوند خورده اند.
مصرف الکل را ترک کنید.
هر از گاهی بدن خود را سم زدایی کنید تا از تجمع بیش از اندازه سموم جلوگیری شود.
طب سوزنی می تواند به درمان اختلالات خلق و خو کمک کند.
استراحت و خواب کافی را فراموش نکنید.