درخواست نمایندگان زن از لاریجانی برای اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز

گروهی از نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی در دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس، خواستار اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز میان زنان و مردان در ایران شدند.
 

خبرگزاری «خانه ملت»گزارش کرد که این درخواست در جلسه روز چهارشنبه، ۱۶ فروردین، این نمایندگان با لاریجانی مطرح شده است.

 
در این جلسه نمایندگان زن از رئیس مجلس خواستند تا برای اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز از آنها حمایت کند.
 
آنها همچنین خواستار «حمایت رئیس مجلس و جلب اعتماد نمایندگان برای حضور یک نماینده زن در هیئت رئیسه مجلس با هدف حمایت از زنان جامعه» شدند.
 
«ضرورت حذف قانون‌های غیرکاربردی و جایگزینی قوانین جدید» از دیگر مطالبات نمایندگان زن در این دیدار اعلام شده است.
 
این دیدار پس از برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس برگزار شد که بر اساس برخی گزارش‌ها در آن درباره اولویت‌های مجلس در سال جاری و همچنین مسائل کلان کشور بحث و تبادل نظر شده است.
 
نمایندگان مجلس و رسانه‌ها جزئیات بیشتری از جلسه غیرعلنی مجلس و دیدار نمایندگان زن با علی لاریجانی منتشر نکرده‌اند.
 
اعتراض به وضعیت زنان و جایگاه آنها در عرصه‌های مختلف و تبعیض‌ها علیه آنها در جامعه ایران یکی از محور‌های انتقادی برخی از نمایندگان زن در یک سال گذشته بوده است.
 
در همین زمینه روز ۲۳ اسفندماه سال گذشته فاطمه حسینی٬ عضو فراکسیون زنان مجلس، از دولت به‌خاطر «بی‌توجهی» به جایگاه مدیریتی زنان انتقاد کرده و گفت که «انتظار بود دولت از حضور زنان متخصص و توانا در عرصه‌های مدیریتی بهره بیشتری بگیرد.»
 
زهرا ساعی٬ دیگر عضو فراکسیون زنان مجلس هم ۱۶ اسفند سال گذشته گفت که «زنان هنوز سهم مشارکتی متناسب با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود را نگرفته‌اند.»
 
خانم ساعی افزود: «اکنون ۵۰ درصد زنان شاغل در بخش غیررسمی هستند و زنان هنوز سهم متناسب با ظرفیت‌شان را نگرفته‌اند.»
 
به گفته وی، «نیمی از زنان تحصیل‌کرده هنوز به شغلی دست نیافته‌اند و فقط یک درصد از زنان به عنوان کارفرما مشغول کار هستند.»
 
آمار رسمی منتشر شده از سوی مرکز امار درباره بازار کار ایران نشان می‌دهد که طی یک دهه اخیر نرخ مشارکت اقتصادی زنان در کشور کاهش پیدا کرده و همزمان نرخ بیکاری زنان بالا رفته است.
 
این اتفاق در حالی رخ داده که تعداد زنان دانشجو و زنان فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌ به میزان قابل‌ توجهی افزایش پیدا کرده، اما برخلاف تصور، افزایش تعداد زنان دارای تحصیلات عالی، به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان منتهی نشده است.
 
در مجموع، از سهم زنان در بازار کار کاسته شده و شکاف جنسیتی در این بازار افزایش پیدا کرده است.
 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد