علت مور مور شدن بدن چیست؟

حتما برای شما هم اتفاق افتاده که گاهی دست یا پا و بعضی از قسمت های بدنتان مور مور شود یا به عبارتی دیگر انگار با سوزن به بعضی از قسمت های بدنتان ضربه میزنند.
 

شاید فکر کرده اید که این اتفاق طبیعی است و ممکنه است برای ار شخص دیگری هم اتفاق افتد. اما اشتباه میکنید این ناشی از کمبود ویتامین است. و در صورت تداوم باید سریع به پزشک  مراجعه نمایید.

 
اما این پدیده ناشی از چه ویتامینی است؟
علت مور مور شدن بدن چیست؟
فزونی ویتامین B۶ می تواند مورمور دست و پا را به همراه داشته باشد
 
در بسیاری از موارد موردی برای نگرانی مورمور دست ها و پاها وجود ندارد. اما به هرحال می تواند علامتی از یک وضعیت بالینی باشد. احساس مورمور و سوزن سوزن شدن می تواند براثر نوع خاصی از نشستن یا خوابیدن مانند روی هم انداختن پاها یا خوابیدن روی بازو ایجاد شود. می تواند همراه با علایمی همچون درد، خارش، بی حسی و یا تحلیل عضله باشد.
 
در برخی موارد مورمور می تواند نشانه ای از آسیب های عصبی باشد که براثر صدمات ناشی از ضربه یا تکرار استرس، عفونت های باکتریایی یا ویروسی، قرار گرفتن در معرض سموم و یا بیماری های سیستمیک مانند دیابت ایجاد شده باشد. چنین آسیب های عصبی بدلیل اینکه اعصاب اندام های دور از مغز و نخاع مانند اعصاب دست و پا را تحت تاثیر قرار می دهد به عنوان نوروپاتی محیطی شناخته می شوند.
 
دیابت یکی از شایع ترین علل نوروپاتی محیطی در کشور انگلستان است. بین ۱۰-۲۰ درصد از افرادی که مبتلا به دیابت می باشند دارای نوروپاتی هستند که به آن پلی نوروپاتی می گویند. در این افراد احساس مورمور و علایم دیگر اغلب در هر دو پا آغاز شده و به سمت بالاتر و ناحیه دست ها هم کشیده می شود.
افراد دیابتیک فرم های خفیف تا شدید آسیب های عصبی را نشان می دهند که علل آن متعدد و برخی از آنها به شرح ذیل می باشند:
 
سندرم دام عصبی که شامل چند سندرم عصبی می باشد.
 
بیماری های سیستمیک، از جمله اختلالات کلیوی بیماری های کبدی، مشکلات عروقی و بیماری های خونی آمیلویدوسیس، التهاب عروق قلبی، عدم تعادل هورمونی مثل کم کاری تیروئید، سرطان ها و….که باعث اختلال عصبی می شوند.
 
کمبود ویتامین. ویتامین هایی مثل E-B۱-B۶-B۱۲ و نیاسین برای بهبود عملکرد سیستم عصبی ضروری می باشند. به عنوان مثال کمبود ویتامین B۱۲ می تواند باعث کم خونی خطرناکی که منجر به نوروپاتی محیطی می گردد شود. گرچه فزونی ویتامین B۶ نیز خود می تواند مورمور دست و پا را به همراه داشته باشد.
 
گاهی حتی الکلیسم هم به نوبه خود می تواند باعث آسیب های عصبی شود آنچه که محققان آن را نوروپاتی الکلی می نامند.
 
مواد سمی، فلزات سنگینی چون آرسنیک، جیوه و تالیوم، و برخی مواد شیمیایی محیطی.
برخی داروها به خصوص داروهای شیمی درمانی مورد استفاده دردرمان سرطان کبد و حتی برخی داروهای ضد ویروس و باکتری ، عفونت ها (ایدز، هرپس، و ….)، بیماری های خود ایمن ( لوپوس و ارتریت روماتویید و …)، اختلالات ارثی، صدمات و آسیب های وارده به اعصاب
 
انجام ارزیابی های پزشکی فوری در موارد سوزن سوزن شدن مداوم دست ها و پاها شما مهم است آن را کم اهمیت نشمارید. هرچه زودتر به علت آن پی ببرید در آینده کمتر از عواقب مادام العمر احتمالی آن رنج خواهید برد. اگر به دنبال معالجه مورمور دست و پای خود هستید پزشک شما، برای پیدا کردن علت آن، سابقه بیماری های شما را جویا خواهد شد و حتی در برخی موارد انجام آزمایش خون را برای تشخیص دیابت ، کمبود ویتامین، اختلال عملکرد کلیه و کبد ، دیگر اختلالات متابولیک و فعالیت سیستم ایمنی برای شما تجویز خواهد نمود.
درمان مورمور
درمان موفقیت آمیز بستگی به تشخیص صحیح و درمان علل اصلی مورمور دارد. تا زمانی که سلول های عصبی محیطی نمرده اند، قابلیت رشد و تولید مثل را هنوز در خود دارند. گرچه در موارد ارثی نوروپاتی محیطی درمانی موجود نمی باشد اما بسیاری از موارد غیر ارثی با روش های درمانی بهبود یافته اند.
 
به عنوان مثال کنترل میزان قند خون در بیماری دیابت می تواند مانع پیشرفت تظاهرات بیماری گردد. اهمیت به توصیه های سبک زندگی بهتر، از جمله وزن مناسب، در معرض نبودن مواد سمی، داشتن برنامه ورزشی مناسب و منظم، رژیم غدایی مناسب، اجتناب از مصرف الکل و سیگار، همگی تاثیر به سزایی در بهبود و درمان مورمورها دارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
کفکیر به ته دیگ که میخوره ( بى پولى ) بدن مور مور میشه! من که اینطوریم!!
‌سه شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.