آقاى رضا پهلوى! آقایان اهل سیاست ایرانى! از ترامپ یاد بگیرید!

ف. م. سخن - خبرنامه گویا
عمده ترین دلیل انتخاب شدن ترامپ، همانا قاطعیت او در معرفى هدف ها و نشان دادن راه مستقیم و سر راست به سوى آن ها بود. این که این هدف ها قابل دسترس باشند، و یا این که اصولا این هدف ها، هدف هایى انسانى و مبتنى بر حقوق بشر و قانون اساسى امریکا باشند یا نه، موضوع صحبت ما نیست. فقدان شفافیت و تذبذب و تموج در دولت هاى پیشین امریکا و خاصه در سیاست هاى اتخاذ شده توسط ٢ حزب قدرتمند امریکا باعث شد تا نگاه مردم به طرف دونالد ترامپِ صریح گو جلب شود؛ دونالد ترامپى که به عنوان یک الگوى موفق امریکایى به یکباره به عرصه ى سیاست وارد شد و از روش هایى که در زندگى اقتصادى و اجتماعى خود آموخته بود، براى ورود به دنیاى مختص قدرتمداران و رابطه داران و سیاست بازان استفاده کرد و اتفاقا پیروز شد.
 
اگر به سال ٥٧ خودمان نیز نظر کنیم، مشاهده خواهیم کرد، که خمینى نیز از طریق نشان دادن راه ساده و مستقیم، گیرم خطا و ایران بر باد دِه، توانست گام به گام رژیم شاهنشاهى را تضعیف و نظام اسلامى را تقویت کند.
 
خمینى در هم مى شکست اگر موقع اعلام حکومت نظامى، مردم را میان تن دادن یا تن ندادن به آن رها مى کرد. او با قاطعیت به مردم دستور داد تا فرمان حکومت نظامى را نشنیده بگیرند و به خیابان ها بریزند. او آن قدرت معنوى را داشت که کسى از او نپرسد شما خودت در کجاى این به خیابان ریختن قرار دارى؟ شما در اتاق ات در امنیت نشسته اى و به مردم و جوانان مى گویى تا بروند و جان خود را به خطر بیندازند.
خمینى به خاطر شخصیت محکم و نداشتن احساسات طبیعى و شفقت انسانى، تحت تاثیر این گونه سخنان و تفکرات قرار نمى گرفت. براى او، این که مردم یا آیندگان چه بگویند یا جوانان به هر دلیل به کشتن بروند مهم نبود. او چنان به افق دور خیره شده بود که مردم در او «انسانى به فکر خود» نمى دیدند و او را چنان قبول کرده بودند که آن افق دورش، افق ایران آزاد و آباد است. بنابراین فرمان او، هر چند منتهى به خونریزى و مرگ و میر مى شد، فرمانى خودخواهانه و خودمدارانه نبود بلکه هر چه بود براى ایران و مردم ایران بود لذا جان خود را در دست مى گرفتند و بى توجه به این که رهبر، خود در امنیت به سر مى برد و مردم در خطر هستند به خیابان مى رفتند و بى ترس و واهمه و حتى داشتن حس طلبکارى یا طرح خواسته هاى خود در برابر خمینى براى او مى جنگیدند.
 
از این نظر که بنگریم، رضا پهلوى، به لحاظ تربیت و وضع خانوادگى که دارد مردِ این میدان نیست و به عبارت درست تر نمى تواند مرد این میدان باشد. ایرادى هم در این کار نیست. هر کس را بهر کارى ساخته اند و آب و گِلِ رضا پهلوى را هم با نرمخویى و مبارزات صرفاً لفظى و امثال این ها سرشته اند.
 
گفت و گوى رضا پهلوى با ستاره درخشش در تلویزیون صداى امریکا را که مى دیدم، این وضع شخصیتى و ذاتى ایشان بیشتر نمود پیدا مى کرد و جملات و خواسته هاى او حاکى از همین خصائل «در میانه مانده» بود. رضا پهلوى حتى نمى داند خود باید به چه نظام حکومتى اتکا کند. مى گوید مساله امروز ما نوع نظام نیست بلکه رسیدن به آزادى و دادن مسوولیت ها به افراد قابل است و بعد از آن مردم باید نوع نظام را مشخص کنند!
 
چنین چیزى، در هیچ جاى دنیا، و در هیچ مقطع تاریخى، اتفاق نیفتاده و نمى تواند اتفاق بیفتد. حکومت ها اغلب بدون برنامه ریزى و بدون مشخص بودن وضع آینده آمده اند و رفته اند و عده اى تاثیر گذار هم اگر توانسته اند در جهت مثبت یا منفى در این تغییر و تحول نقشى ایفا کرده اند.
 
چگونه مى توان ابتدا به آزادى رسید و در فقدان حکومت و نظام حکومتى به بقیه ى مسائل از جمله تعیین نوع نظام پرداخت؟
 
این که در اینجا رضا پهلوى را مخاطب قرار داده ایم، به خاطر این است که متاسفانه هیچ سازمان و شخص و شخصیتى، در حد رضا پهلوى، با تمام این ضعف ها و مشکلاتى که از او مى بینیم وجود ندارد که بتوان از او چنین قاطعیت و تعیین خط مشخص سیاسى و ترسیم خطوط آینده ى ایران را درخواست کرد. امروز چند اهل قلم و اهل رسانه و نویسنده، مسوولیت و بار اهل سیاستى را که وجود ندارند بر دوش مى کشند و به جاى آن ها که مردان و زنان نامرئى دوران ما هستند سخن مى گویند.
 
این که جوانان ما، همچنان به محصوران و خاتمى و امثال این ها چسبیده اند و با وجود دیدن و شناختن ضعف هاى آن ها و سوابق شان به آن ها اعتناى بیشترى مى کنند، از این جهت است که آن ها در میانه ى میدان قرار دارند و حرف ها و برنامه هاى شان تا حدودى مشخص است حتى اگر این حرف ها و برنامه ها، نهایت اش حفظ نظام نکبت بار جمهورى اسلامى باشد.
 
تا بر خورد سیاست مداران مخالف حکومت اسلامى ایران با چنین تذبذب و ضعف هایى همراه است، باید کماکان سایه ى سیاه این حکومت را بر سر خود ببینیم و امیدى به تغییرِ غیر اتفاقى و غیر منتظره که بر اساس منطق و برنامه ریزى صورت گرفته باشد، نداشته باشیم.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
oghabe - بازل، سوییس

این خودفروخته بیسواد کیه که همچین مقاله ی بی‌ مفهوم و بیجایی را نوشته ،منظور شاهزاده از رسیدن به آزادی بر اندازی حکومت آخوندیست.
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
۴۳
alirezagermany - فرانکفورت، آلمان

یک موی گندیده رضا پهلوی ارزش داره به کل خاندان ترامپ
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا

[::oghabe - سنت گا لن، سوییس::]. شاهزاده رضا پهلوی همون کسی‌ نیست که به همراه ۳۰ نفر دیگه نامه دادند به جناب ترامپ ایران رو تحریم کنه؟
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹
۶۸
Azadi199 - پاریس، فرانسه

ما که ۳۰ سال هست داریم مینویسیم که رضا پهلوی مرد این میدان نیست. و متأسفانه شخص سیاسی معتبر دیگری هم نداریم. اینجاست که میرسیم به فقر روشن فکری و فقر رجال سیاسی معتبر، و درک این واقعیت تلخ که حقیقتا چه کشور فقیری هستیم، نفت را کنار بگذارید و ۵ سال آینده کشورمان را بدون درامد نفتی‌ مجسم کنید. وحشتناک است !
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰
۵۳
uk.ali - لیورپول، انگلستان

طرف به اصل مطلب اشاره کرده و بچه کودن شاه مهره سوخته ای بیش نیست که شهرت پدرش که نوکر دربست بود و در سایه مردم عوام سوءاستفاده کرده ادعای حکومت می کند بقول یارو جایی که اژدها نیست قرباغه ادعای گنده گی می کند !
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶
۴۵
karkas - اصفهان، ایران

ایشون فعلا در فکر حق شهروندى هستند، پلیز لیو مسیج! پاینده ایران، جاوید شاه
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۳
۷۹
ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان

بهترین راه اینست که هر رژیمی‌ که قدرت را در دست بگیرد بایست نسل آخوند را در این مملکت نابود کند آنوقت است که ایران یک شبه ر‌ه صد ساله خواهد پیمود تاریخ نشان داده که اسلام و آخوند هزاران سال است که کشتار و غارت و.... میکنند و اجازه نمی‌دهند مردم پیشرفت کنند و خرافات را رها کنند
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶
۶۷
حامد_جون - گوتنبرگ، سوئد

شما زمان خمینی رو که ۳۶ میلیون جمعیت داشتیم رو با الان که ۸۰ میلیون است را می‌کنید یکی‌؟ . شما بهتر است یک ذره کتاب بخوانید تا بفهمید که خمینی در ۳۶۵ روز ۳۸۶ بار در مصاحبه‌های رسانه‌های خارجی‌ شرکت میکرد. شما میگوید رضا پهلوی مرد این کار نیست چون نمیخواهد بگوید من پادشاه هستم. اگر چشم‌هایتان را کمی‌ باز بکنید، رضا پهلوی می‌خواهد که از طریق رفراندوم، خود مردم ایران نوع حکومت را انتخاب بکنند. مگر این دمکراتی نیست؟ بنده این توصیه رو به شما می‌کنم، که دفعه دیگه قبل از اینکه آبرو خودتان را ببرید ویدیوهای بیشتری از ایشون ببینید تا حد اقل با دست پر یک مقاله بنویسید.
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶
۴۵
مهرداد2538 - تهران، ایران

شاهزاده اگر هم بخواهد از سر قاطعیت حرفی بزند مردم بی عار ایران مسخره اش می کنند و این را خود شاهزاده بیش از هر کسی فهمیده است. اساساً کلید حل مسائل ایران در دست خود مردم است ولی این مردم، بقول گاندی اگر می خواهند در جایی قرار بگیرند که تابحال نبوده اند باید کارهایی انجام دهند که تابحال انجام نداده اند. و فهمیدن اینکه مردم چه کارهایی باید انجام دهند و همچنین جرات انجام آنها چیزی است که ملت ایران سرش گیر افتاده اند. چون شهامت گذشتن از منافع شخصی را ندارند. مثلاً زنان ایران می بینند که اگر واقعاً بخواهند از قوانین اسلامی آزاد شوند و تحت یک سیستم سکولار زندگی کنند باید داستان مهریه و نفقه را فراموش کنند و یا اگر خدمت سربازی اجباری باشد باید آنها نیز بروند. و تا آنجایی که من زن ایرانی را می شناسم هرگز حاضر نیستند چنین گذشتی را بکنند. مشکل ایران، رژیم خمینی و چارهء ایران شاهزاده و غیر شاهزاده نیست. مشکل و حل مشکل، فرهنگ و ارادهء خود مردم است.
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵
۴۲
باور عمیق - قم، ایران

آقای رضا پهلوی اگر یک درصد صاحب خاصیت و فایده بود حتی یک ثانیه هم توسط جمهوری اسلامی زنده نمیماند . خوشبختانه خیلی طول کشید تا این واقعیت مشخص شود . زیرکی جمهوری اسلامی در بقای رضا پهلوی بود . یعنی اجازه حلقه زدن پا در رکابان در رکاب کسی که عملا پنچر است . یک فلج به تمام معنا . انسانی با شخصیت، نازک مزاج، اندکی افسرده، سرخورده، فاقد شجاعت و از هفت دولت آزاد ..
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
۵۴
فارسان - مرکزی، ایران

هرچند به رضا پهلوی انتقاداتی وارد هست و تفکرات خاص ایشان. اما قیاس آدم خواری مانند خمینی با ایشان به نظرم درست نیست ایراد از مردم است که حیران بین دین و دنیا گرفتار شدن که نماد این دین ملاها هست و نماد دنیا پول ودرآمد!!
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰
۵۸
oghabe - بازل، سوییس

[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. اگه چنین نامه‌ای نوشته قربون دستش،
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.