بازیگران دختر در تبلیغات بازرگانی افغانستان: مردم می پرسند چند شوهر داری؟

فرزانه نوابی، دختر جوان افغان که حدود ۶ سال پیش وارد عرصه کار در تبلیغات بازرگانی شده است
با افزایش رسانه‌های تصویری افغانستان، بازار تبلیغات بازرگانی هم به امید یافتن بازار و مشتری گرم‌تر شده ‌است.
 

برای تبلیغ اجناس به منظور جلب توجه مشتریان، عمدتا دختران زیبارو به کار گرفته می‌شوند.

 
وقتی از یک استودیوی ثبت تبلیغات بازرگانی دیدار کردم گروهی درحال ثبت تبلیغ بازرگانی برای یک شرکت مخابراتی بودند.
 
فرزانه نوابی، دختر جوان افغان را که حدود شش سال پیش وارد عرصه کار در تبلیغات بازرگانی شده، در این استودیو درحال ضبط یک تبلیغ بارزگانی دیدم.
 
فرزانه می‌گوید با ظاهر مناسب در صحنه‌های تبلیغات بازرگانی ظاهر می‌شود.
فرزانه در یکی از تبلیغات بازرگانی او می‌گوید که این کار برایش درد سرهای زیاد در پی ‌داشته و مدعی است که بیشتر آزار را از طرف نیروهای پلیس افغانستان دیده ‌است.
 
به گفته این دختر افغان، دختران و زنان علاقه دارند تا در بخش تبلیغات کار کنند اما از واکنش‌های پس از نشر تبلیغات بازرگانی ترس دارند.
 
خانم نوابی می‌گوید: "بعد از نشر تبلیغات برای ما همیشه گفته می‌شود که چند شوهر داری؟ مردم فکر می‌کنند وقتی ما در اعلان‌های بازرگانی ظاهر شدیم هر روز شوهر می‌کنیم. این درست نیست ما کار می‌کنیم برای مردم پیام می‌دهیم تا آنها بیاموزند."
 
بنفشه وهاب، دختر دیگر افغان که به عنوان بازیگر تبلیغات بازرگانی ظاهر می‌شود تجربیات تلخ‌تر از خانم نوابی دارد.
 
او با اشاره به پخش اولین بار فیلم تبلیغات بازرگانی‌اش از تلویزیون، می‌گوید: "بعد از آن نامزدی‌ام با پسر خاله‌ام به هم خورد."
بنفشه اکنون نقش آفرینی در تبلیغات بازرگانی را رها کرده و در یک تلویزیون خصوصی گرداننده است بنفشه اکنون نقش آفرینی در تبلیغات بازرگانی را رها کرده و در یک تلویزیون خصوصی گرداننده است.
 
او می‌گوید که هنوز حرف هایی که مردم پشت سرش می‌گویند، رهایش نکرده‌است.
 
بنفشه از تاثیرات آن بر زندگی شخصی‌اش سخن می‌گوید: "وقتی در بازار برای خرید می‌روم همه می‌گویند بنفشه اعلانی آمد."
 
به گفته این دختران افغان کار در تبلیغات بازرگانی در دیگر کشورهای جهان شغلی پردرآمد است اما در افغانستان اگر دراعلانات پر زرق و برق ظاهر شوند، سر زبان‌ها می‌افتند و با القاب زشت صدایشان می‌کنند.
 
بافت‌های اجتماعی در افغانستان نه تنها برای بازیگران دختر بلکه برای تولید کنندگان اعلانات تجارتی هم مشکل ساز بوده‌است.
 
فرید عظیم، مدیر یک استودیوی تهیه تبلیغات بازرگانی می‌گوید که حضور کم رنگ دختران دراین بخش سبب شده تا تولیدکنندگان تبلیغات بارزگانی دختران تاجیکستانی، ایرانی و پاکستانی را استخدام کنند.  
آقای عظیم می‌گوید: "به دلیل حضور کم رنگ دختران در این بخش، ما هفته‌ها و حتی ماه‌ها دنبال بازیگران هستیم. باید خانواده‌ها را قانع بسازیم و از لباس، آرایش و اجرا آن اطمینان بدهیم."
 
به رغم تلاش‌های دولت برای تقویه حضور زنان در عرصه‌های مختلف چالش‌های جدی اجتماعی دست و پای زنان افغان را بسته است.
 
دولت افغانستان و جامعه جهانی در یک و نیم دهه گذشته بیشتر شعار تقویت حضور زنان در عرصه های مختلف را سرداده تا زنان با شکستن حصارهای سنتی، قدرتمند ترعمل کنند.
 
دختران افغانستان نه تنها در تبلیغات بازرگانی، بلکه در اعلان‌های آموزشی، آگاهی‌دهی و تقویت حضور زنان در عرصه‌های مختلف کار می‌کنند. حالا چشم آنها به بلند رفتن آگاهی عمومی مردم دوخته شده تا شاید ذهنیت‌های زن‌ستیزانه مهربان‌تر شود و خانواده‌ها هم مانع حضور دخترانشان در تبلیغات بازرگانی نشوند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Iranemaa - قم، ایران

هر جایی که مسلمانان اعتقاداتشون پررنگ تر باشد و دین اسلام راخیلی جدی بگیرند این چیزها وجود داره .الان تو ایران تو قم یا تو بلوچستان که دین خیلی پررنگه کاملا با جایی مثل شیراز متفاوته
‌سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷
۴۶
مترلینگ - منچستر، انگلستان

طفلکی ها اینا از دختر های دیگه بد بخت ترن چون حکومت طالبانی بالا سرشونه و اجازه هیچ فعالیتی به دختر ها داده نمیشه وتعصبات خش که زاییده تراوشات خشک مغز هاست گریبانشون رو گرفته امیدوارم همه انمسانها ازاد باشند و ازاد زندگی کنند
‌سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
۱۰۹
DenaOslo - اسلو ، نروژ
در جوامع اسلامی زن را فقط به کلای جنسی و هرزگی میخواهند به همین شکلی که در کشور های اسلامی تند رو میبینیم و مردانش هم که حالشان مشخص است چرا که تعریف انسان در اسلام عزیز تغییر کرده ! اگر مثلا این خانوم های افغان بد هستند پس اون خانومی که در مجلس ایران موافق ازدواج دختر بچه های ۱۳ ساله هستش چیه !؟
‌سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی:آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • وزیر خزانه‌داری ایالات متحده: مقامات جمهوری اسلامی تنها «زور عریان» را می‌فهمند
  • شب ژنرال‌ها، آن شب بر بام مدرسه رفاه چه گذشت؟
  • یادی از گلهای پرپر شده ایران؛ فاطمه علی‌محمدی، مخترع تراشه‌های هسته‌ای دیالیز باشلیک به قلبش کشته شد
  • شلیک کور سرکوبگران جمهوری اسلامی به کودکان؛ بچه‌هایی که ۱۵ سالگی را ندیدند
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • مجله نیویورکر گزارشی از «شرایط آخرالزمانی» در مراکز درمانی ایران پس از سرکوب اعتراضات ارائه داد
  • از گرد و خاک پناهگاه زیرزمینی روی عمامه رهبر تا ترامپ کتک‌خورده در تهران
  • گروسی: تقریبا مطمئنیم که اورانیوم‌ غنی‌شده ایران در زیر تاسیسات بمباران‌شده است
  • خبرگزاری روسی ریا نووستی از مشاهده هواپیماهای شناسایی آمریکا در نزدیکی مرزهای ایران خبر داد
  • +337شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +296شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +216شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +168پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +163رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +139برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +139پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +134وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +127علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +125یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد