کشف گور هخامنشی در شمال عراق

باستاسان‌شناسان آمریکایی موفق به کشف یک گور باستانی متعلق به دوره هخامنشی در شمال عراق شدند که نشانه‌ای از گستره و عظمت امپراطوری هخامنشیان است.
 

به گزارش ایسنا به نقل از «اینترنشنال بیزنس تایمز»، باستان شناسانی که مشغول کاوش در شمال عراق بودند، موفق به کشف یک گور ۲۴۰۰ ساله شامل بقایای حداقل شش انسان شدند. در حالیکه هویت این اسکلت‌ها هنوز مشخص نیست، اما این گور باستانی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره تاریخچه منطقه در زمان امپراطوری هخامنشی را فاش کند.

 
«مایکل دانتی»، پروفسور دانشگاه بوستون آمریکا در راس تیم باستان‌شناسی این کاوش قرار داشت. در منطقه شمال عراق که توسعه اقتصادی گسترده‌ای را تجربه می‌کند، پروژه‌های راه‌سازی منجر به کشف چندین محوطه‌های باستان‌شناسی شده است که باید پیش از ادامه پروژه‌های عمرانی مورد کاوش قرار بگیرند.
 
این گور باستانی نیز در حالی که کارگردان مشغول پروژه تعریض یک خیابان بودند کشف شد و پیش از انتقال اسکلت‌ها و آثار تاریخی به موزه باید مستندسازی کاملی از آن‌ها انجام گیرد.
 
پروفسور «مایکل دانتی» در گفتگو با «اینترنشنال بیزنس تایمز» گفت: پروژه جاده‌سازی موجب کشف این گور باستانی شده است و بیم آسیب‌زدن به این آثار تاریخی و یا غارت آنها وجود داشت. این یک عملیات کاوش برای نجات این گور باستانی بود و ما باید به سرعت و با دقت تحقیقات خود را تکمیل می‌کردیم، چون در انتهای فصل کاوش خود قرار داشتیم و پروژه عمرانی نیز باید به کار خود ادامه می‌داد.هنوز مشخص نیست دقیقا بقایای انسانی چند نفر در این گور وجود دارد، چرا که این بقایا در بخش‌هایی با هم درآمیخته‌اند. با این وجود باستان‌شناسان اعلام کرده‌اند این گور در دو بازه زمانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است: حدود ۲۴۰۰ سال پیش و در دوران امپراطوری هخامنشی و در اوایل دوره اسلامی چیزی حدود قرن ۸ تا ۱۷ میلادی.
 
سرپرست تیم باستان‌شناسی دانگشاه بوستون در ادامه افزود: افرادی که در این گور به خاک سپرده شده‌اند مشخصا بخشی از امپراطوری هخامنشی بوده‌اند و باستان شناسان اعلام کردند با توجه به اشیاء تاریخی که در کنار آن‌ها یافت شده مشخص است که فقیر نبوده‌اند، اما شواهدی از ثروتمند بودن آنها یافت نشده است. فرضیه ما این است که این افراد متعلق به روستایی بوده‌اند که در نزدیک محوطه قرار داشته است.
 
در این گور چندین اثر تاریخی نیز کشف شده است که مطابق با امپراطوری پارسی است و شامل یک النگو تزئین شده با دو سر مار و چندین کوزه است. بقایای حیوانی نیز کشف شده‌اند که احتمالا به عنوان غذا برای استفاده درگذشتگان در دوران حیات پس از مرگ با آنها دفن می‌شده است.همچنین بر اساس تحقیقات، این گور بین ۴۰۰ تا ۱۳۰۰ سال پیش و در اوایل دوران اسلامی مجددا مورد استفاده قرار گرفته و حداقل پنج نفر دیگر در آن به ردیف دفن شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Cyrus749 - برایتون، انگلستان

ایران باید تمام مناطق از دست داداش رو پس بگیره، و به مردم اون منطقه فقط اجازه حرف زدن به زبان فارسی رو بده. امپراتوری فقط امپراتوری فارسی. فعلا تا سوریرو گرفتیم بزودی استان آذربایجان شمالی و استان بحرین
دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶
۵۵
bsman - بوردو، فرانسه

[::Cyrus749 - برایتون، انگلستان::]. کی گفته هخامنشیها فارس بودند؟؟؟؟ زبان هخامنشی رو با فارسی، تاتی و کردی مقایسه کن میفهمی کدومشون به هخامنشی نزدیکترند. بعلاوه هخامنشی دنباله ماد بوده و تقریبا اکثریت حاکمانشان و قدتمندترین ارتشش یعنی ارتش غربی و شمالغربی کرد و تات بودند. بس کنید از تحریف و تاریخ دزدی
‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۵
۴۴
Cyrus749 - برایتون، انگلستان
[::bsman - بوردو، فرانسه::]. تاریخ دزدی؟ پس چرا هیچ‌جای دنیا، هیچ جای تاریخ اسمی از امپرتوری تاتی یا امپراطوری کردی وجود نداره؟هذیون نگو و برو تاتی تای بکن فعلا
‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۷
۵۹
Sepas - تهران، ایران
هخامنشی دوره‌ای بود با ایدئولوژی خاص و خوب خود که از خلیج همیشگی‌ فارس نشات میگرفت تا سرزمین مادری فارس طبق نقشه کشوری ۲۵۰۰ سال پیش درود برا سرزمین ما هخامنشیان، و الان هم که میبینیم تقریبا همون نقشه قدیم با هم هستند با فرق این که در این زمان اتحاد چند کشور شیعه نشین میباشند.
‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۱
۳۸
sahandd11 - کلن، آلمان
[::Cyrus749 - برایتون، انگلستان::]. عزیز برادر.شما ایران را با افغانستان اشتباه گرفتید.عجب دردی است بی معلوماتی
‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۶
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
باتوجه بوجود ایوان مدائی در نزدیکی بغداد(خدا داد)بر هر کسی روشن است که عراق فعلی بخشی از امپراطوری ایران باستان است.در این مورد بحث بیهوده است.
‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
۵۳
uk.ali - لیورپول، انگلستان
خبرهای مشکوک تاریخی ! البته تاریخ جزء سیاست هست ! از عمر مشخص دنیا 7 هزار سال تقریبا شواهد هست و در طول این هفت هزار سال حکومت بحساب امپراتوری هاخامنشی که 200 سال دوام میآورده و حتی نتوانسته برای خودیدن سکه بزند همه چیز را به آنجا ربط می دهند مگر حکومت هزاران سال هیتی ها،ماننا، قوتی ها ، اوراتورها، کلدانی ها ، ماد ،سامی ، بابل ، ایلام، آشور و سومر با آن همه خدمت به رشد بشریت آثارشان زیر نفت مانده و فقط آثار هخامنشی پیدا می شود! عراق کمتر دویست سال بگوییم جزء اخامنشی بوده پس خود ایران از زمان ساسانیان تا حمله مغول جزء عراق بوده و عراق 600 سال جزء عثمانی بوده هزاران سال جزء بابل و سومر بوده چرا حالا شده استان ایران آیا در توهم کامل نیستید؟
‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.