رئیس اتاق بازرگانی تهران: دولت‌ روحانی بخش صنعت را تعطیل کرده است

مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، روز پنجشنبه ۲۵ آذر، از دولت حسن روحانی به دلیل آنچه «تعطیل» کردن صنعت ایران نامید٬ شدیدا انتقاد کرد و گفت: همه دولت‌های ما «چپ‌گرا» بوده‌اند و از ترس دخالت احتمالی بخش خصوصی در سیاست٬ به این بخش اجازه رشد نداده‌اند.
 

به گزارش خبرگزاری دانشجو٬ مسعود خوانساری با اعلام این سخنان در بیست و یکمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: حسن روحانی هنوز «حاضر نشده با بخش خصوصی جلسه داشته باشد.»

 
وی با اشاره به روابط نزدیک روسای جمهوری مالزی و ترکیه با بخش صنعت اضافه کرد: «مسئولان ما جرأت عکس گرفتن با مسئولان بخش خصوصی را ندارند و حتی «در سفرها، هواپیمای بخش خصوصی از دولتی جدا است.»
 
رئیس اتاق بازرگانی تهران٬ دولت را متهم کرد که «نمی‌گذارد بخش خصوصی رشد کند» و ادامه داد «در حالی که دستگاه‌های "خصولتی" آزاد هستند اما بخش خصوصی را آزاد نمی‌گذارند و آن را رانت‌خوار و زالو صفت می‌دانند.»
 
مسعود خوانساری با تکرار سخنان علی‌اکبر ناطق نوری مبنی بر اینکه «تمام دولت‌های ما چپ‌گرا هستند»٬ گفت در ایران «بخش خصوصی را در حد مغازه‌های بقالی دونبش می‌دانند و بیش از این قبول ندارند٬ زیرا می‌ترسند که بخش خصوصی قدرت پیدا کند و در سیاست دخالت کند.»
 
آقای ناطق‌نوری به تازگی در همایش «مبارزه با فساد» گفته بود: اعتقاد دارد همه دولت‌هایی که از سال ۵۷ تا کنون «بر سر کار آمدند به نوعی چپ بودند... حتی اگر رئیس دولت چپ نبود، اما کارگزاران و مدیران آنها چپ بودند.»
 
رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنانش٬ مشکلات بخش خصوصی در ایران را به طور مستقیم ناشی از عملکرد و تصمیمات دولت دانست و افزود: مجلس و قوه قضائیه در این زمینه نقشی ندارند.
 
وی با اشاره به آنچه «سرکوب نرخ ارز» از سوی بانک مرکزی و دولت نامید٬ گفت: «سه سال است که همه فریاد می‌زنند تأمین اجتماعی، صنعت را تعطیل کرده، آقای ربیعی {وزیر کار و امور اجتماعی} قول پیگیری آن را دادند، اما بعد از گذشت یک سال و نیم هنوز اتفاقی نیفتاده است.»
 
مسعود خوانساری اضافه کرد: در حالی که «فساد بیداد می‌کند»٬ «یک نفر هم مسئول رسیدگی نیست» و دولت با «تصمیمات» خود «صنعت را تعطیل کرده است.»
 
رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین گفت که «مالیات و تأمین اجتماعی، بخش خصوصی را فشل کرده است و با این شرایط کدام عقل سالم حاضر است در ایران سرمایه‌گذاری کند؟ در حالی که می‌بینیم سرمایه‌گذاری از سال ۹۰ منفی است.»
 
سخنان مسعود خوانساری در شرایطی مطرح شده است که تشکل های کارگری از سیاست‌های دولت که به گفته آنها به سود بخش خصوصی و کارفرمایان است، انتقاد کرده اند.
 
آنها در این مورد به تلاش دولت حسن روحانی برای تغییر قانون کار اشاره کرده‌اند. به گفته این تشکل‌ها، در صورت تغییر قانون کار، اخراج کارفرمایان آسان‌تر می‌شود و دستمزد آنان، دیگر نه بر مبنای نرخ تروم و یا هزینه ماهانه زندگی، بلکه بر اساس شرایط اقتصادی کشور تعیین خواهد شد.
 
او با بیان اینکه دولت به صورت «ملوک الطوایفی اداره می‌شود و سازمان برنامه از هیچ چیزی سر در نمی‌آورد» این موضوعات را مشکل دولت و نه بخش خصوصی عنوان کرد.
 
مسعود خوانساری از افزایش بدهی‌های دولت به پیمانکاران نیز انتقاد کرد.
 
اخد مالیات‌های کلان از بخش صنعت با وجود منفی بودن رشد صنعت در سال ۹۴، عملی نشدن وعده‌های مسئولان دولتی برای رسیدگی به این مسئله٬ «پاسخ ندادن» به نامه‌های اتاق بازرگانی از سوی مقام‌های دولتی و تغییر مکرر تعرفه‌ها از دیگر انتقادهای رئیس اتاق بازرگانی تهران بود.
 
سخنان رئیس اتاق بازرگانی تهران در حالی بیان ‌شد که محمد شریعتمداری٬ معاون اجرایی رئیس جمهوری ایران، به تازگی در واکنش به انتقادهای فعالان بخش خصوصی گفت: «عدم اتحاد و همکاری و مشارکت بخش‌های خصوصی برای تاثیرگذاری در اقتصاد کشور جای تاسف دارد و مورد انتقاد ماست.»
 
وی گفت که «متاسفانه بخش خصوصی فعال نداریم و بخش خصوصی در حال حاضر یک گوشه نشسته است،‌ در حالی که می تواند تحولی اساسی در اقتصاد ایران ایجاد کند.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد