نماینده مجلس: نوجوانان زیادی در نوبت اعزام به سوریه و عراق هستند

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌گوید که «دست‌کم بیش از یک میلیون نفر» در ایران در نوبت اعزام به سوریه و عراق هستند که «تعداد قابل ملاحظه و بسیار زیادی» از آنها را «جوانان و نوجوانان کم سن و سال» تشکیل می‌دهد.
 

به گزارش روز شنبه، ۲۰ آذر، خبرگزاری میزان٬ ابوالفضل حسن‌بیکی افزود که این افراد تنها در انتظار صدور «حکم جهاد» از سوی رهبر جمهوری اسلامی هستند.

 
به گفته وی، «اشتیاق و میل جوانان و حتی نوجوانان» برای حضور در مناطق جنگی سوریه و عراق «بسیار زیاد» شده و به دلیل ثبت‌نام «افراد زیاد»٬ «فشارهای زیادی برای اعزام وجود دارد.»
 
مشاور سابق رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح به صراحت گفته است که در میان «داوطلبان» اعزام به سوریه و عراق، «تعداد قابل ملاحظه و بسیار زیادی از جوانان و نوجوانان کم سن و سال» وجود دارد.
 
حسن‌بیکی اضافه کرد که علی خامنه‌ای در این زمینه از نظر فقهی دستور داده «افراد بالغ و دارای سن بالا در جبهه سوریه و عراق مشارکت داشته باشند.»
 
به گفته نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ در حال حاضر «همچون» زمان جنگ هشت‌ساله ایران و عراق٬ «تصمیم بر این شده که فرزندان شهدای مدافع حرم اولویتی برای حضور در جبهه‌ها نداشته باشند و در کشور بمانند و بیشتر به خانواده خود شهید رسیدگی کنند.»
 
وی با وجود بیان این آمار٬ همچون سایر مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی شده که جمهوری اسلامی در سوریه و عراق دارای دو ماموریت «فعالیت‌های مستشاری» و «اقدامات آموزشی» است و دولت‌های سوریه و عراق نیز «در همین حد از جمهوری اسلامی ایران تقاضای کمک دارند.»
 
با این حال آقای حسن‌بیکی توضیح نداده است که این تعداد «جوان و نوجوان» که به نظر می‌رسد دارای تجربه مستشاری و آموزشی نیستند٬ به چه دلیلی به حضور در سوریه و عراق تمایل دارند.
 
در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز٬ شمار زیادی از نیروهای رزمنده ایرانی در جبهه‌ها را نوجوانان کم سن و سال تشکیل می‌دادند.
 
شناخته‌شده‌ترین آنها حسین فهمیده٬ نوجوان ۱۳ ساله‌ای بود که، بنا بر روایات رسمی، در روز هشتم آبان‌ماه سال ۵۹ با بستن نارنجک به خود٬ به تانک‌های عراقی حمله کرد و تکه‌تکه شد.
 
به دنبال مرگ فهمیده٬ هشتم آبان به عنوان «روز بسیج دانش‌آموزی» نام‌گذاری شد و سازمانی به همین نام زیر نظر بسیج مستضعفین تشکیل‌ شد.
 
این سازمان با همکاری وزارت آموزش و پرورش در بسیاری از مدارس اقدام به تشکیل واحدهای مقاومت بسیج کرده و از میان نوجوان عضوگیری می‌کند.
 
در این دوران٬ بیش از ۵۵۰ هزار دانش‌آموز بارها به جبهه‌ها اعزام و تعداد بسیاری از آنها کشته٬ معلول٬ اسیر یا مفقود شدند.
 
محمدرضا نقدی٬ رئیس پیشین سازمان بسیج، بارها با پیوستن ایران به کنوانسیون جهانی حقوق کودک مخالفت کرده و گفته بود که «اصلاً امکان‌پذیر نیست ما میلیون‌ها جوان را که آماده هستند و برای دفاع از کشورشان سازمان‌دهی شده‌اند، بخواهیم اسلحه‌های‌شان را زمین بگذارند و آموزش‌ها را کنار بگذارند و بروند خانه‌های‌شان بنشینند. این ‌یک عقب‌گرد است و بسیجیان ما هیچ‌گاه عقب‌گرد نمی‌کنند.»
 
علی فضلی، جانشین نقدی نیز با بیان این که ما «با عضویت در این کنوانسیون زورمان را داده‌ایم و به‌ جای آن التماس می‌کنیم»٬ گفته بود که جمهوری اسلامی در جنگ هشت ساله با عراق «۳۶ هزار شهید دانش‌آموز» داده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
omidnaomid - بروکسل، بلژیک

آقا معطل نکنین جونا رو،هر کی می خواد بره: توروبه روح جدت بفرست!امیدوارم همه نابود بشن و بر نگردن،حداقل هوا واسه بقیه مردم تمیز بشه
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۱
۶۳
فرهاد امیرپور - خارکوف، اوکراین

هر چه سریعتر برای ارسالشون اقدام کنید که هم خدا رو خوش میاد هم خلق خدا رو!
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۶
۴۵
smart292 - ونکوور، کانادا

کشتار نوجوانان و جوانان ایران و سرمایه های آینده کشور به خاطر اعراب وحشی و اسلام خونخوار و مردگان آنها و راه حلی دیگر برای جلوگیری از معضل بی‌ کاری در ایران
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۷
۳۴
آبجو تگری - مانتوری، ایالات متحده امریکا

والدین باید اجازه ندهند که از جوانان ایرانی‌ برای اهداف پوچ و بی‌معنی مثل سوریه و عراق استفاده شود . این رژیم نحس و نجس جمهوری اسلامی فقط و فقط برای انهدام ایران و ایرانی‌ کمر بسته اند.
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۱
۵۰
Vejdan bidar - امستردام ، هلند

مردک لجن حقه باز ، چرا اون نوجوان‌ها از بچه‌هائی خودت و فکو فامیلت نیستند؟ خفه بمیر
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۰
۳۹
تیتو تیتو - تهران، ایران

متاسفانه امروز میفهمیم اخوندهای کثیف چه سپر انسانی برای حفظ ثروت و قدرت و تن پروریشان از ما مردم درست کرده اند ، دوستان حقیقتا به دلیل فقر و بیکاری و سرکوب شدید امیال جسمی و روحی بسیاری از جوانان و مردم کشورم بین خودکشی و شهادت احتمالی راه دوم را انتخاب میکنند این حقیقت دردناک امروز ایرانست ، در واقع اخوندها مردم را در به جهت برده داری و غلامی خود در فقرو بیکاری نگه داشته اند ، انشالله بزودی با افزایش اگاهی های مردم مردم کاری میکنند که اثری از این نوع زندگی انگلی اخوندی بروی کره زمین نماند .
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۶
۷۱
senator x - تهران، ایران
پ چرا معطلی؟پاک سازی رو شروع کن
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰
۵۰
negeen - کلن، آلمان
ای جانوان دو پا شما حق ندارید نا حسین فهمیده را بیاورید او یک ایرانی وطن پرست بود که از وطنش در مقابل وحشیهای عرب ایستاد و جانش را فدا کرد که متجاوزین به خانه و کاشانه اش حمله کرده بودند این جوانان خرد باخته که شما خوراک دم توپ دشمن میکنید برای چیست ؟؟؟؟ ای فرصت طلبان فریبکار ملعون ایا بشار اسد جنایتکار برای شما اینقدر ارزش دارد که جوانان وطن را شستشوی مغزی میدهید تا برای همان دشمن دیرین وطن گشته شوند ؟؟؟ ننگو نفرین بر شما جلادان .!!!!!!
شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۹
۵۰
لعنت بر ذات پلید - ملبورن، استرالیا
ملت تا وقتی خودشونو به خواب زده باشند ملأها همچنان وحشی تَر ومفت خورتر وچپاولتر خواهند تاخت
یکشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +140شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو