بازسازی مجازی ارودگاه آشویتز برای استفاده در دادگاه

مدل سه‌بعدی اردوگاه آشویتز که با عینک واقعیت مجازی قابل مشاهده است محاکمه‌های دادگاه نورنبرگ برای رسیدگی به پرونده جنایتکاران جنگی آلمان نازی که از نزدیک درگیر هولوکاست بودند، از ۲۰ نوامبر ۱۹۴۵ آغاز شد.
 

امروز پس از ۷۱ سال این محاکمات ادامه دارد و اداره جنایی ایالت بایرن در مونیخ، با کمک تکنولوژی واقعیت مجازی، اردوگاه آشویتز را به شکل دیجیتال بازسازی کرده‌ است که به ادامه محاکمه‌های دادگاه کمک می‌کند.

 
متخصصان تصویربرداری دیجیتال که روی این پروژه کار می‌کنند پنج روز از همه ساختمان‌های آشویتز اسکن لیزری گرفته‌اند.
 
این پروژه در ابتدا برای دیدن بر روی مانیتور کامپیوتر طراحی شده بود، اما حالا با تغییراتی که روی آن انجام شده بیننده می‌تواند با استفاده از عینک واقعیت مجازی اردوگاه آشویتس را از زوایای نزدیکتری بازدید کند.
 
در طول جنگ جهانی دوم حدود ۱.۱میلیون نفر، که بیشتر آنها یهودی بودند، در آشویتز کشته شدند. بسیاری از آنها نمی‌دانستند که به اردوگاه مرگ می‌روند و برای وارد شدن به اتاق‌های گاز فریب داده شدند. سیکلون ب که یک گاز سمی برگرفته از سیانور است در این اتاق‌ها تزریق می‌شد و بدن‌های کشته‌شدگان در کوره‌های جسدسوزی اردوگاه سوزانده می‌شد.
بیش از یک میلیون نفر در آشویتز کشته شدند؛ اردوگاهی که بر سر در آن نوشته بود "کار رهایی می‌بخشد" از زوایه دید شاهد عینی
در اواخر جنگ نازی‌ها تقریبا همه مدارک و اسناد اردوگاه آشویتس را از بین بردند و اتاق‌های گاز و کوره‌های آدم‌سوزی را هم نابود کردند. تنها یکی از این کوره‌ها باقی مانده که آن زمان به عنوان پناهگاه بمباران هوایی از آن استفاده می‌شد.
 
برای اینکه این مدل کامپیوتری بتواند مورد استفاده روند محاکمه‌ها در دادگاه قرار بگیرد باید تا حد امکان دقیق باشد. متخصصان پروژه می‌گویند که بخت با آنها یار بوده و در مرحله تحقیقات روی آرشیو آشویتز به نقشه تمام ساختمان‌هایی که تخریب شده‌اند، دست یافتند. این اطلاعات برای بازسازی دیجیتال اردوگاه آشویتز که نزدیک به واقعیت هم باشد، کمک زیادی کرده است.
 
هنوز زمان لازم است تا این نسخه واقعیت مجازی تکمیل شود تا بتوان در دادگاه از آن استفاده کرد، با این حال نسخه سه‌بعدی اردوگاه اخیرا در محاکمه رینولد هنینگ، سرباز اس اس که در زمان جنگ نگهبان اردوگاه آشویتز بوده، به کار گرفته شده است.
 
در ماه ژوئن امسال، رینهولد هنینگ در یک دادگاه در آلمان به جرم همدستی در دست‌کم ۱۷۰ هزار قتل به پنج سال زندان محکوم شد.
 
مدل سه‌بعدی آشویتز به روند این محاکمه کمک کرده است. به گفته متخصصانی که روی این پروژه کار می‌کنند، "قاضی دادگاه مشخصا از مدل سه‌بعدی نام برده که در تصمیم او برای دریافتن اینکه هنینگ از برج نگهبانی چه می‌توانسته ببیند نقش مهمی داشته است."
رینهولد هنینگ از نگهبانان آشویتز بوده که در این عکس افسر جوانی در یونیفرم اس اس است در حالی که بسیاری از اعضای ارشد حکومت نازی به دلیل جنایت‌های جنگی محاکمه شده‌اند، بسیاری از افسران رده پایین اس اس یا نگهبانان اردوگاه که آنها هم در جنایت‌های آشویتس نقش داشتند، از عدالت فرار کرده‌اند.
 
دفتر مرکزی تحقیق و بررسی جنایت‌های حکومت نازی در آلمان، بعد از جنگ جهانی دوم در شهر لودویگزبورگ در نزدیک اشتوتگارت تاسیس شد. این مرکز هنوز به دنبال شناسایی افسران نازی است که در جنایت‌های آشویتز نقش داشته‌اند.
 
ینس رومل، دادستان ارشد که این دفتر را اداره می‌کند، معتقد است "همه اجزای این ماشین اهمیت دارند و حتی آن نگهبان رده پایین اس اس هم باید مسئولیت نقشی که داشته را بپذیرد."
 
آقای رومل می‌گوید: "مدام با این سوال مواجه می‌شوم که آیا امروز، ۷۰ سال بعد از جنگ، ادامه این محاکمه‌ها واقعا ارزش دارد؟ اما من فکر می‌کنم که این دادگاه‌ها هنوز برای دولت آلمان اهمیت دارد، زیرا آن جنایت‌ها به طور دولتی سازمان یافته بوده‌اند و وظیفه نهاد قضایی است که آنها را پیگیری قانونی کند."
 
به گفته ینس رومل، مدل سه‌بعدی آشویتز می‌تواند در شرایط خاص کمک زیادی به محاکمه‌ها بکند. او می‌گوید "یکی از استراتژی‌های دفاعی که تقریبا در همه پرونده‌ها به کار گرفته شده آن است که متهم قبول می‌کند در آشویتز حضور داشته، اما ادعا می‌کند هیچ اطلاعی از وقایع داخل اردوگاه نداشته است. در اینجاست که مدل سه‌بعدی می‌تواند کمک کند بفهمیم آن فرد از موقعیت مکانی خود چه چیزهایی را می‌توانسته دیده باشد."
 
متخصصان پروژه شبیه‌سازی آشویتز فکر می‌کنند که نظام قضایی جنایی در آینده استفاده بیشتری از تکنولوژی واقعیت مجازی خواهد کرد. رالف برکر، متخصص دیجیتال، پیش‌بینی می‌کند که "واقعیت مجازی در ۱۰ سال آینده به یکی از ابزارهای معمول پلیس تبدیل خواهد شد که نه تنها در آلمان بلکه در همه دنیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت و صحنه‌های جرم را حتی سال‌ها بعد در دسترس قرار خواهد داد."
 
آقای برکر معمولا بر روی آخرین تکنولوژی‌هایی کار می‌کند که شواهدی برای پرونده‌های جنایی معاصر فراهم می‌کنند، اما حتی با این تجربه از پرونده‌های جنایی می‌گوید کار روی پروژه آشویتز او را منقلب کرده است. این متخصص دیجیتال می‌گوید: "ما در صحنه‌های جنایی بسیار وحشتناکی حضور داشته‌ایم، اما آشویتز یک دنیای دیگر بود. بررسی آرشیو آشویتز و آگاهی از جزئیات ابعاد صنعتی آن جنایات تاثیر عاطفی زیادی روی من گذاشت."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
باور عمیق - قم، ایران

افسانه دروغ و مضحک هلوکاست
دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۲
۴۳
nima13591111 - تهران، ایران

یک سرباز یا یک افسر جزء که وظیفه اش اطاعت هست چه تقصیری داره که دنبال محاکمه اش هستند. به قول معروف ارتش چرا ندارد و کسی که فقط از دستور پیروی کرده نباید محاکمه بشه.
دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

[::باور عمیق - قم. افسانه عاشورا که نه فیلم برداری بوده نه عکاسی بوده حقیقته آشویتس که این همه مدرک مستدل داره دروغهاست !
دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.