رفتند، درخشیدند؟ برخورد می کنیم!

عاشورا گل محمدی ( سمت راست ) مسئولیت اعزام تیم دختران به ترکمنستان را بر عهده داشتایران وایر , پیام یونسی پور
شانزدهم مهرماه بود که مهلت دو ساله فدراسیون جهانی بسکتبال برای کشورهای اسلامی به پایان رسید. «ایسنا» خبر داد که این فدراسیون برای حضور با حجاب دختران بسکتبالیست کشورهای اسلامی مجوزی صادر نخواهد کرد. همه چیز در سکوت آغاز شد و در سکوت هم به پایان رسید.
 

سپتامبر سال 2014 فدراسیون جهانی بسکتبال در نامه ای به فدراسیون کشورهای اسلامی، از آغاز یک بازه زمانی دو ساله خبر داد. «فیبا» گفته بود در صورتی که کشورهای اسلامی خواهان حضور بانوان خود با حجاب و با البسه ای غیرمتعارف در رقابت های بین المللی هستند، باید با برگزاری تورنمنت های متعدد و حضور تماشاگران و اسپانسرها در این مسابقات، فیبا را قانع کنند. تنها فدراسیونی که اقدام به برگزاری سه تورنمنت داخلی و بیش از 10 اردوی خارجی برای دختران بسکتبالیست کشورش کرد، قطر بود. سایر کشورها از کنار آن گذشتند.

 
فدراسیون ایران راهی متفاوت در پیش گرفت؛ «محمود مشحون» با خیالی آسوده، نامه فدراسیون جهانی را در کشوی میزش بایگانی کرد. او حالا به یکی از دختران تیم ملی بسکتبال ایران گفته است: «مثلا فکر کردید که اگر برای شما تورنمنت می گذاشتیم، اتفاقی می افتاد؟»
 
اما ایسنا شهریورماه امسال از قول رییس فدراسیون بسکتبال ایران نوشت: «صحبتی از مهلت دو ساله نبوده. مگر در دو سال چه اتفاقی قرار بود رخ دهد؟ ارایه دادن یک لباس با پوشش اسلامی یک هفته زمان هم نیاز ندارد چه برسد به ماه و سال.»
 
سرانجام فدراسیون جهانی تصمیم قاطع خود را گرفت و پرونده را بست. در این دو سال، دختران بسکتبالیست ایران فقط یک بار به اردوی ترکیه اعزام شدند.
 
یکی از دختران تیم ملی بسکتبال ایران به «ایران‎وایر» می گوید: «آقای مشحون به ما گفت اگر قرار بود فیبا موافقت کند، با همان یک اردویی که ترکیه رفتید، موافقت می کرد. آقای مشحون به ما گفت مگر قطری ها که خودشان را کشتند، اتفاقی افتاد؟»
 
این روزها رییس فدراسیون بسکتبال ایران دغدغه های جدی تری دارد؛ از سه سال قبل که طرح خروج بازنشسته ها از فدراسیون فوتبال در مجلس شورای اسلامی تصویب و به هیات دولت ابلاغ شد، تا امروز درحال رایزنی برای بقا بوده است؛ با «محمود گودرزی»، وزیر پیشین ورزش و جوانان رایزنی کرد و موفق شد برای ادامه حیات خود در اتاق ریاست فدراسیون فوتبال، از هیات دولت مجوز بگیرد.
او سه ملی پوش نامی ایران را با بهانه جوان گرایی، از تیم ملی کنار گذاشت و سرمربی تیم، «درک بائرمن» را متقاعد کرد «لیست سیاه» کمیته فنی فدراسیون بسکتبال را قبول کند. از «افشین رضاپور» و «سعیده فتحی»، دو مربی بسکتبال و روزنامه نگار ورزشی در ایران به دادگاه رسانه شکایت و البته بازیکنان و مربیان باشگاهی و ملی را تهدید کرد که کسی حق مصاحبت یا شرکت در برنامه های «عاشور گل محمدی» را ندارد.
 
کنار همه این ها باید به گاوداری هایش هم برسد. فروردین سال 94 به «مهر» گفته بود که بیش از دو هزار و 500 راس گوسفند و 250 راس گاو دارد. پس در این بین، وقت و فرصتی برای رسیدگی به اوضاع دختران بسکتبالیست هم نداشته است.
 
عاشور گل محمدی که یکی از مهم ترین چهره های ممنوعه محمود مشحون است را می توان از زمان حضورش در تیم ملی بسکتبال ایران به یاد آورد. دهه 60 و 70 خورشیدی روزهای درخشانی در تیم ملی داشت و حالا به عنوان مفسر «رادیو ورزش»، به نقد و بررسی وضعیت بسکتبال ایران مشغول است. اما تمام دایره فعالیت هایش به همین ها محدود نمی شود. او رییس انجمن بسکتبال دانشگاه آزاد ایران است و البته فعالیت هایی داوطلبانه هم برای تیم های مختلف بسکتبال ایران انجام می دهد. آخرین نمونه اش را می توان اعزام تیم دختران بسکتبالیست به رقابت های آسیایی دانست.
 
برای دختران ایران، همیشه یک باریکه راه یا روزنه امیدی وجود دارد. شاید برای همین است که امروز عاشور گل محمدی و «فرانک طیاری» طرح استقلال خود از فدراسیون بسکتبال را آغاز کرده اند؛ یکی با پشتوانه اش در دانشگاه آزاد، دیگری با داشتن بهترین ستاره های دختر بسکتبال ایران.
 دختران اعزامی به بسکتبال ایران از راست : آزاده معینی , گلاره کاکاون پور , دلارام وکیلی , سعیده علی  , سحر نجفیفرانک سرمربی باشگاه گاز ایران است؛ تیمی که قهرمان سوپرلیگ کشور هم شده است. وقتی خبردار شد که طرح دو ساله فدراسیون جهانی به پایان رسیده، آستین ها را بالا زد تا این بار فقط با هزینه های شخصی و رایزنی های مستقل، فدراسیون جهانی را برای تجدید نظر در مورد حضور دختران ایران با حجاب در رقابت های بین المللی متقاعد کند. مهم ترین همراهش فعلا عاشور گل محمدی است؛ کسی که می تواند از طریق دانشگاه آزاد، تحریم ها را دور بزند که از سوی فدراسیون ایران متوجه دختران بسکتبالیست شده اند.
 
مهم ترین دل‎خوشی محمود مشحون برای ادامه سکوت دختران بسکتبال ایران نسبت به این وضعیت، لزوم کسب مجوز خروج تیم های ورزشی از کشور بود؛ مجوزی که شورای برون مرزی وزارت ورزش که زیر نظر حراست این وزارت اداره می شود، صادر می کند. اما دانشگاه آزاد می تواند به عنوان یک نهاد علمی، به صورت مستقیم با وزارت آموزش عالی وارد مذاکره شود. پس وقتی خبر رسید که تیم سه نفره دختران ایران در تورنمنت ترکمنستان شرکت کرده است، فدراسیون بسکتبال ایران بیش از حراست وزارت ورزش متعجب شد.
 
پایگاه خبری «کاپ» خبر از برخورد احتمالی فدراسیون بسکتبال ایران با دختران بسکتبالیست در آینده نزدیک داده است. کاپ نوشته که «علی توفیق»، دبیر فدراسیون مدعی شده که این مسابقات رسمیت نداشته اند. دبیر فدراسیون بسکتبال گفته است: «از این رقابت ها عکس و فیلم برداری نشده است. ما از کجا باید بفهمیم که واقعا بازیکنان حجاب داشته اند؟!به هر حال، این اعزام بدون مجوز فدراسیون و شورای برون مرزی انجام گرفته است و ما هم برخوردهای لازم را با آن ها انجام خواهیم داد.»
 
«فاطمه کرم‌زاده»، نایب رییس بانوان فدراسیون بسکتبال هم به ایسنا گفته است: «آقای گل محمدی با من تماس گرفت و گفت برای حضور در تورمنت ترکمنستان مجوز داریم اما پول نداریم. من گفتم اگر قرار باشد تیمی برود، ما هم مربی داریم هم تیم ملی را اعزام می کنیم. دیگر اطلاعی نداشتم؛ نه تماسی، نه خبری. به یک باره متوجه شدیم تیم سه نفره بانوان رفته اند. کار غیرمعقولی انجام دادند. اجازه نداشتند این طور اعزام شوند و من  در حال پی گیری هستم.»
 
خانم کرم زاده هم قول داده که به زودی با این دختران برخورد جدی شود.
 
دختران ایران پول نداشتند. مجوز را هم عاشور از دانشگاه آزاد گرفته بود. فرانک طیاری برای اعزام این تیم از جیب هزینه کرد. بخشی از هزینه های بعدی را دختران پرداخت می کنند، باقی هزینه ها را گل محمدی و طیاری. تیم اعزامی ایران را «آزاده معینی»، «گلاره کاکاون پور»، «دلارام وکیلی»، «سعیده علی» و «سحر نجفی» به مربی گری فرانک طیاری تشکیل می دادند.
 
در همین مسابقات، دلارام وکیلی، دختر ملی پوش بسکتبال کشورمان درخشید و قهرمان مسابقات سه امتیازی شد.
 
فدراسیون بسکتبال گفته است با آن ها برخورد می کند و دانشگاه آزاد دنبال برگزاری سه تورنمنت بین المللی در تهران است. یکی از اعضای تیم دختران به «ایران وایر» می گوید: «به ما گفتند بین دو تا سه ماه دیگر در تهران مسابقات بین المللی برگزار می شود. برای ما مهم نیست فدراسیون این تورنمنت را برگزار می کند یا وزارت ورزش یا هر سازمان دیگری. ما حاضریم برای این مسابقات از جیب هزینه کنیم.»
 
دلیل این همه شوق معلوم است. درهای فدراسیون جهانی به روی دختران ایران بسته شده اما هنوز قفل نخورده است. دختران در حال تلاش برای پیدا کردن راهی برای باز شدن در و حضور در رقابت های جهانی هستند و برای آن حتی از جیب هزینه می کنند. خودشان می گویند شاید نوبت به آن ها نرسد اما راه را برای نسل بعد باز خواهند کرد.
 
از تشویق و تکریم فدراسیون خبری نیست اما انگار افراد حقیقی، دور از چشم فدراسیون بسکتبال ایران، با تیم هایی از چین، مالزی، قطر، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و حتی ایتالیا و روسیه برای حضور در ایران رایزنی کرده اند. می گویند اگر فدراسیون مطلع شود، قطعا سر راه شان سنگ می اندازد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
kiyanzx1 - استکهلم، سوئد

غم انکیزه ! یک گاو چران ریییس شده !!!!
شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷
۴۲
paksan - ایران، ایران

دخترای ما چرا باید انقدر بدبخت باشند. این محشون آشغال وظیفه اش برای جوانهای ایران چیه؟ اصلا سکس جوانها چرا باید برای اینا مهم باشه؟
شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.