«مذاکره» بانک مرکزی ایران با کمپانی‌های خارجی کارت اعتباری

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی از مذاکره با کمپانی‌های خارجی کارت اعتباری از جمله مسترکارد خبر داده و اعلام کرد که بانک مرکزی «در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم» برای استفاده از این کارت‌ها در داخل کشور است.
 

روزنامه جهان صنعت روز شنبه، ۲۹ آبان‌ماه، به نقل از خبرگزاری کتاب ایران، ایبنا، خبر داد که بانک مرکزی ایران با شرکت‌های خارجی «صادرکننده کارت اعتباری» وارد مذاکره شده است.

 
به گفته ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، «مذاکرات لازم» با شرکت‌های صادرکننده کارت اعتباری، به‌ویژه مسترکارد و ویزاکارد، «انجام شده و مواردی در این زمینه در شرف نهایی شدن است».
 
در مردادماه گذشته محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران، خبر داد که شرکت ملی پست قراردادی با یک «شرکت خارجی» برای استفاده از کارت اعتباری بین‌المللی در ایران امضا کرده و نام این شرکت خارجی را «ویژن‌کارت ایرانیان» اعلام کرد.
 
به دنبال انتشار این خبر، حرف از کمپانی مسترکارد در ایران به میان آمد و گفته شد که این کمپانی در پی لغو تحریم‌های بین‌المللی فعالیت در ایران را آغاز خواهد کرد.
 
اما شرکت خدمات مالی چندملیتی مسترکارد که در نیویورک در ایالات متحده مستقر است این گزارش‌ها از همکاری با ایران برای ارائه کارت اعتباری را رد کرد.
 
سخنگوی کمپانی مسترکارد در گفت‌وگو با خبرگزاری آذربایجانی ترند ضمن تاکید بر این که این شرکت هیچ گونه فعالیتی در ایران ندارد دلیل این امر را تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ذکر کرد.
 
حال رئیس بانک مرکزی ایران مشخصا به دو کارت ویزا و مستر اشاره کرده و از مذاکره با آنها خبر داده است.
 
با این حال آقای سیف، رئیس بانک مرکزی، نیز به این نکته اشاره کرده که «یکی دو شرکت ارائه‌دهنده خدمات بین‌المللی در این زمینه آمریکایی است و ما امکان کار با آنها را نداریم».
 
او همچنین اضافه کرده است: «اگر مواردی باشد که احساس کنیم مخاطراتی به همراه دارد از آن جلوگیری خواهیم کرد ولی به صورت کلی منعی در این زمینه وجود ندارد.»
 
او توضیح بیشتری در این باره نداده است.
 
پیشتر در اوایل مهرماه رسانه‌های ایران از آغاز توزیع کارت اعتباری از سوی بانک‌های داخلی خبر داده بودند، کارت‌هایی که تنها برای خرید در داخل ایران قابل استفاده ‌است.
 
در همان زمان خبرگزاری تسنیم گزارش کرد که فرایند صدور کارت‌های اعتباری عام برای متقاضیان در شعبه‌های نظام بانکی از روز یک‌شنبه چهارم مهر در کشور آغاز شده ‌است.
 
پس از انقلاب سال ۵۷ در ایران و به دنبال آن قطع روابط با آمریکا و اعمال برخی تحریم‌ها علیه ایران، استفاده از کارت‌های اعتباری بین‌المللی به دلیل عدم امکان پشتیبانی شرکت‌های آمریکایی ویزا و مستر از آنها، امکان‌پذیر نبود.
 
بانک ملی ایران در اوایل دهه ۷۰ شمسی، به مدت کوتاهی کارت‌خوان‌های ویزا و مسترکارد را نصب کرد، اما این دستگاه‌ها عملاً به دلیل تشدید تحریم‌ها بلا استفاده ماند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۱
Sepas - تهران، ایران
دورد، این مهمترین سیستم بانکداری که می‌تونه پول خارجی‌ وارد کشور بشه و مسافرها راحت کارت اعتباری خارجیشو به همراه ببرند.
شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد