بعد از سال‌ها مذاکره، کانادا و اتحادیه اروپا پیمان تجارت آزاد امضاء می‌کنند

با وجود استقبال کانادا از نهایی شدن این پیمان، مخالفان آن در بلژیک در برابر پارلمان این کشور تجمع کردند بعد از حدود هفت سال مذاکره میان اتحادیه اروپا و کانادا، دو طرف بالاخره بر سر امضای پیمان اقتصادی "سِتا" به توافق رسیدند.
 

قرار است جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و دونالد تاسک روز یکشنبه (پس فردا) این معاهده را در بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا، رسما امضاء کنند.

 
نخست وزیر کانادا امروز (جمعه ۲۸ اکتبر - هفتم آبان) در واکنش به این خبر در توییتی نوشت: "من همین الان با رئیس اتحادیه اروپا صحبت کردم و قرار شد امضای معاهده روز یکشنبه صورت گیرد. این خبر خیلی خوبی است و من مشتاقانه منتظر سفر به بروکسل هستم."
 
قرار بود امضای این پیمان تجاری که مذاکرات مربوط به آن ۷ سال طول کشیده و بارها متوقف شده بود، دیروز (پنجشنبه) انجام شود اما با اقدام اعتراضی پارلمان یکی از مناطق بلژیک که این معاهده را وتو کرد، باز هم به تعویق افتاده بود.
 
اما امروز جمعه، تمامی اعضای اتحادیه اروپا بعد از 'ماراتنی از مذاکرات و جلساتگ، بالاخره بر سر این پیمان که سِتا (توافقنامه جامع تجاری و اقتصادی با کانادا) نام گرفته به اجماع رسیدند و آن را رسما تایید کردند.
 
تصمیمی که با استقبال دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا همراه بود. او امروز در توییتی نوشت: "ماموریت با موفقیت انجام شد."
 
با وجود این، مذاکرات اخیر برای رسیدن به توافق بر سر این پیمان با نگرانی‌های فراوانی از سوی اعضای اتحادیه اروپا همراه بوده است.
 
علاوه بر اعتراضات در آلمان، در بلژیک، مردم و مقام‌های منطقه والون نسبت به اثرات شکل‌گیری یک کریدور آزاد تجاری میان اتحادیه اروپا و کانادا، ابراز نگرانی کرده‌اند.
 
پارلمان منطقه والون بلژیک که در آخرین مقاومت رسمی نسبت به تایید سِتا آن را وتو کرد، معتقد است اجرایی شدن این پیمان علاوه بر تاثیر منفی بر کسب و کار کشاورزان این منطقه، باعث پایین آمدن استاندارهای حقوق صنفی کارگران در اروپا و همچنین معیارهای حفظ محیط زیست در این منطقه خواهد شد.
 
بر همین اساس، پارلمان والون از اتحادیه اروپا تعهدات و تمهیدات قوی‌تری طلب کرده بود.
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا امروز در توییتی نوشت: ""من همین الان با رئیس اتحادیه اروپا صحبت کردم و قرار شد امضای معاهده روز یکشنبه صورت گیرد. این خبر خیلی خوبی است و من مشتاقانه منتظر سفر به بروکسل هستم." روز پنجشنبه، چارلز میشل، نخست‌وزیر بلژیک گفت پس از یک دور فشرده گفتگوها با مقام‌های والون، پارلمان این منطقه فرانسوی زبان را قانع کرده که نگرانی آنها در مفاد نهایی این پیمان لحاظ شود.
 
پیمان تجاری سِتا که گفته می‌شود نگاهی بسیار روزآمد به تجارت آزاد دارد، به کانادا و اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد با حداقل ممیزی‌های قانونی به بازارهای یکدیگر دسترسی پیدا کنند.
 
مذاکرات پیچیده و طولانی که در هفت سال گذشته بر سر راه این پیمان قرار گرفت، نگرانی‌های جدیدی برای گفتگوهای آتی میان اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر خروج این کشور از منطقه یورو به وجود آورده است.
 
اما کانادا امیدوار است با اجرایی شدن این پیمان، رونق جدیدی به اقتصاد خود دهد؛ اقتصادی که به علت هم‌‍جواری با آمریکا، به شدت تحت تاثیر بازار ایالات متحده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.