صدرنشینی فوتبال ایران با تاکتیکی‌ترین نمایش

محمد تقوی بازیکن سابق تیم ملی ایران و باشگاه استقلال
در سومین بازی دورمقدماتی جام جهانی روسیه تیم ملی ایران با پیروزی یک بر صفر مقابل ازبکستان ۷ امتیازی شد و و به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به کره جنوبی در صدر جدول گروه اول قرار گرفت.

 

 
مهمترین موضوع در این دیدار ترکیب غافلگیرکننده تیم ملی ایران بود. نیمکت‌نشینی علیرضا جهانبخش، آندرانیک تیموریان، سردار آزمون و اشکان دژاگه نشان داد کارلوس کی‌روش بیشتر به دنبال بازیکنانی است که توانایی اجرای تاکتیک مورد نظر او را داشته باشند.
 
بیشتر مربیان فوتبال در دنیا برحسب توانایی فنی بازیکنان تاکتیک مورد نظرشان را انتخاب می‌کنند اما در این دیدار کی‌روش کاملا برعکس عمل کرد و بازیکنانی که مناسب اجرای تاکتیک مورد نظر او بودند را در ترکیب قرار داد.
 
در بازی با ازبکستان بازیکنان کاملا در اختیار تاکتیک مورد نظر کی‌روش بودند و در تمامی دقایق بازی سعی می‌کردند تنها دستورات تاکتیکی مربی را اجرا کنند.
 
در این نوع بازی گرچه خلاقیت‌های فردی بازیکنان کاملا فدای تاکتیک مورد نظر مربی می‌شود اما کی‌روش به خوبی می‌دانست تنها راه پیروزی در این بازی سخت و حساس، نظم و انضباط تیمی است.
 
نگاهی می‌اندازیم به کیفیت بازیکنان تیم ملی ایران در این مسابقه از ۱۰ نمره:
علیرضا بیرانوند (۸)
 
دروازه‌بان ایران در تمامی دقایق بازی با اعتماد به نفس منحصر به فرد خود نوید حضور دروازه‌بانی مستحکم را در فوتبال ایران داد. خروج‌های عالی، جایگیری مناسب و ارتباط کلامی خوب با مدافعین بیرانوند را به تدریج به دروازه‌بانی مطمىًن تبدیل کرده است.
جلال حسینی (۸)
 
حسینی با تجربه خوب خود صرف نظر از این که با ضربه‌ایی دیدنی تنها گل بازی را زد، در تمامی دقایق بازی در توپ‌های هوایی نیزموفق بود. حسینی در پوشش کانالها و کناره‌های زمین هم بسیار با تجربه عمل می‌کرد. حسینی به رغم نداشتن سرعت بالا اما به دلیل بازیخوانی خوب خود بیشتر پاس‌های عمقی هافبک‌های ازبکستان را قطع می‌کرد.
مرتضی پورعلی گنجی (۷)
 
زوج حسینی در مرکز دفاع نشان داد به خوبی توانسته جایگاه خود را درغیاب پژمان منتظری تثبیت کند. پورعلی گنجی مانند حسینی در توپ‌های هوایی و پرسینگ و همین طور پوشش مدافع کناری خود موفق بود. تنها نقطه ضعف پورعلی گنجی به عنوان مدافعی جوان و آینده‌دار در بازیسازی است. پورعلی گنجی زمان‌هایی که تحت فشار نبود هم فقط دنبال دفع توپ بود.
میلاد محمدی (۷)
 
مدافع چپ و جوان تیم ملی ایران در کارهای دفاعی و پوشش خط دفاعی در زمان ارسالها بسیار موفق عمل می‌کرد. محمدی در درگیری‌های یک در مقابل یک نیز همواره بر یار مستقیم خود برتری داشت. محمدی اگر در زمان‌هایی که تیم ملی ایران صاحب توپ است باهوش‌تر عمل کند و با سرعت خوب خود در نقاط کورحریف صاحب توپ شود، بدون تردید ایران را تبدیل به تیمی قدرتمند‌تر در زمان حمله خواهد کرد.
رامین رضاىًیان (۷)
 
بازی خوب و حضور به موقع رضاىًیان در معدود حملات ایران به همراه پوشش مناسب مدافعین مرکزی در زمان ارسالها موجب شده بود تا سمت راست تیم ملی مستحکم و بی‌نقص باشد.
سعید عزت‌اللهی (۷)
 
عزت‌اللهی با وجود جوانی و در غیاب آندرانیک تیموریان کاپیتان تیم ملی به خوبی جریان بازی را در میانه میدان کنترل کرد. حضور موفق عزت‌اللهی در جلو خط دفاعی موجب می‌شد تا ازبک‌ها نتوانند تک مهاجم خود را به راحتی صاحب توپ کنند. اعتماد بنفس خوب عزت‌اللهی در این بازی حساس یکی از نکات مهم بازی او بود.
احسان حاج صفی (۷)
 
بازی گرفتن از حاج صفی در کنار عزت‌اللهی در نقش هافبک دفاعی یکی از غافلگیرکننده‌ترین تصمیمات کی‌روش در این بازی بود. حاج صفی بازیکنی است که کمتر در چارچوب تاکتیکی مربیان قرار می‌گیرد و در کارهای دفاعی نیز نقص دارد. اما در این پست صرف نظر از این که می‌توانست با خیالی آسوده در حملات شرکت کند در صورت اشتباه احتمالی نیز زمان کافی برای جبران داشت. تکنیک خوب حاج صفی و پاس‌های بلند او در تعویض جریان بازی یکی از دلایلی بود که کی‌روش از او در این پست استفاده کرد.
وحید امیری (۸)
 
یکی از بهترین بازیکنان میدان که با قدرت دوندگی خود از عوامل اصلی پیروزی ایران در این بازی بود. امیری به همراه مهدی طارمی وظیفه داشتند تا درزمان دفاع درکنار حاج صفی و عزت الهی قرار بگیرند. در این حالت سیستم ١-٣-٢-٤ ایران به ٢-٤-٤ تغییر می کرد. خط اول دفاع ایران را امیری، طارمی، عزت الهی و حاج صفی تشکیل می دادند. بازی خوب امیری و حضور به موقع در دفاع موجب شده بود تا این سیستم بسیار موفق عمل کند. امیری در جدالهای یک در مقابل یک و همینطور پرسینگ به بازیکن صاحب توپ بعنوان اولین مدافع در سمت چپ بسیار موفق عمل می‌کرد.
مهدی طارمی (۷)
 
طارمی نیز مانند امیری از تاثیرگذارترین بازیکنان ایران در سیستم تدافعی این تیم بود. طارمی در نیم ساعت ابتدای بازی تا حدودی سردرگم بود اما به تدریج توانست در جریان بازی قرار بگیرد و با چند فرار خوب در نیمه دوم کم کاری خود را جبران کند.
مسعود شجاعی (۹)
مرد برتر و ستاره بازی مسعود شجاعی بود. شجاعی با قدرت حفظ توپ، تکنیک عالی، پاس‌های دقیق و حضور به موقع در تمامی نقاط زمین و همچنین کنترل جریان بازی، بدون تردید ستاره میدان بود. شجاعی در زمان‌هایی که ایران به ٢-٤-٤ تغییر سیستم می‌داد در کنار قوچان‌نژاد مدافعین صاحب توپ ازبکستان را تحت فشار قرار می‌داد و در این کار نیز بسیار موفق عمل می‌کرد.
رضا قوچان نژاد (۶)
قوچان‌نژاد به دلیل نوع بازی ایران کمتر در جریان بازی بود و در بیشتر دقایق بازی وظایف دفاعی خود را به نحو شایسته انجام داد. قوچان‌نژاد با حرکات بدون توپ خود سعی داشت فضای لازم را برای دیگر بازیکنان ایران فراهم کند اما حضور نه چندان پررنگ بازیکنان ایران درحمله موجب شده بود تا حرکات قوچان او خیلی به چشم نیاید.
سردارآزمون (۵)
شاید بتوان گفت نیمکت نشینی آزمون تا حدود زیادی برای خود او نیزغافلگیرکننده بود. در دقایق پایانی و به دلیل نوع بازی ازبکستان ایران نیازمند بازیکنی بود که بتواند در زمان ضد حمله با قدرت حفظ توپ خود نه تنها موجب کاهش فشار تیم ازبکستان شود بلکه زمان لازم را به هافبک‌ها بدهد تا خود را به خط حمله برسانند. ضمن این که باید گفت آزمون هنوز نتوانسته در تیم ملی مانند باشگاه‌اش بازی کند.
علیرضا جهانبخش (۵)
جهانبخش تنها به این دلیل نیمکت نشین شد که تیم ملی در خط هافبک به دنبال بازیکنانی بود که بتوانند با برگشت به خط دفاعی و تشکیل دو لایه دفاعی، تمامی فضاها را پوشش دهند. جهانبخش در این سیستم فاقد کارایی لازم است و در دقایقی که به میدان آمد نیز سعی می‌کرد تنها در اختیار تفکرات تاکتیکی کی‌روش بازی کند.
آندرانیک تیموریان (۵)
به نظر می‌رسد که کاپیتان تیم ملی ایران تا حدودی جایگاه خود را از دست داده است. نیمکت نشینی او در این بازی حساس و با توجه به بازی تخریبی‌اش نشان می‌دهد که کی‌روش به دنبال بازیکنان جوان و پرانرژی است. شاید تجربه تیموریان در بازیهای آینده بتواند بیشتر به کمک ایران بیاید.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
مشخصا همه از برد خوشحال هستیم و هیچ کسی هم فعلا جرات واقعیت گفتن را ندارد همانطوری که حاج رضایی هم در یک حرکت غیرقابل پیش بینی و بی سابقه گفت ضعف های تیم ملی را به بعد از بازی با کره موکول می کنیم. تیم ملی ایران بازهم با دفاع اتوبوسی و ضد حمله به بازی رفت و توانست به برتری یک گله برسد. اینروزها هم همگی کارشناس شده اند و می گویند مهم گرفتن 3 امتیاز و صعود است نه چیز دیگر! اما سوالی که باقی میماند این است که مگر این همه هزینه برای تیم ملی تنها برای صعود و گرفتن 3 امتیاز از هر راهی است؟ اصلا قصد لوث کردن برد را ندارم و نوش جان ملت و بچه های تیم ملی و حتی کارلوس کیروش! اما واقعا میلیارد میلیارد هزینه شد که دفاع اتوبوسی یاد بگیریم و با یک تاکتیک ضد فوتبالی و دفاعی محض به برتری برسیم؟ فکر نمی کنید با هزینه به مراتب کمتری می توانستیم یک مربی ارزان بیاریم که همین تاکتیک را در فوتبال ایران دیکته کند؟ خواهشا کمی فکر کنید به این موضوع!
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲
۳۸
سخت کوش - کردستان، ایران
[::sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی::]اتفاقآ برد خیلی هم حساب شده و با برنامه بود.نیمه اول هجومی که با گل همراه بود و نمیه دوم دفاع همراه با ضد حمله کاری که مربیان داخلی و مربی مد نظر تو ازش عاجز هستن. تیم ملی ضعف داره ولی خب این بازی از بازی مقابل چین وقطر قشنگتر بود
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸
۴۳
sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
من فقط به یک نمونه بازی رسانه ای اشاره میکنم بدون توضیح. فوتبالیست باشی یا از فوتبال سر در بیاری خودت متوجه نکته میشی. امتیاز بیرانوند 8!!!
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۱
۴۳
sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
[::سخت کوش - کردستان، ایران::]. 1- مربی مد نظر من کیه(حتما بیل و کلنگ)؟ چرا وقتی نمیتونیم جواب قانع کننده بدیم طرف مقابل را وصل میکنیم به کسی؟ تو واقعا شعور بحث و گفتمان نداری؟ میخواهی دو تا بسیجی و سپاهی و دلواپسان هم بچسبون که خیالت راحت بشه! 2- اصلا کامنت را خواندی که اینجوری جواب دادی؟ مگه من گفتم تیم ملی برنامه نداشت؟ بله، برنامه اش دفاع و ضدحمله بود. اما دفاعی کردن محض بعد از گل دقیقا مثل بازی اعراب هستش که بعد از گل هی خودشون را میزنن به مصدومیت تا وقت تموم بشه. اینجا هم بعد از گل ما دفاع اتوبوسی کردیم تا وقت تموم بشه. اینها هردو بازی کثیف محسوب میشن در فوتبال! 3- به نظر خودت که مربی مدنظرت با مربی مدنظرم فرق داره همین مربی ایرانی بلد نبود دفاع اتوبوسی کار کنه؟ بلد نبود دفاع و ضد حمله کار کنه؟ برانکو به نظرت چرا رفت؟ وییچ های معروف چرا رفتند؟ یادته همین فردوسی پور میگفت بازی تیم ملی به دل نمیچسبه؟ همش ترسو و دفاعی؟ حالا شده تاکتیک؟
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
۴۳
sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
[::سخت کوش - کردستان، ایران::]. داربی تهران یک زمانی دائم صفر صفر میشد و مردم خسته شده بودند که همین عادل فردوسی پور با تیم رسانه ای خودش آنچنان به مربیان پریدند که چرا اینقدر ترسو بازی می کنید، چرا اجازه نمی دهید مردم از یک فوتبال زیبا بهره ببرند. حالا سوال اینجا است که ما یک مربی خارجی آوردیم با هزینه فوق العاده، به لیگ ضربه میزنیم که بیشترین زمان در اختیار گرفتن بازیکنان را داشته باشه، به مربی وطنی توهین میکنیم که بگیم هواتو داریم، پای دلالی ها و توهین هاش می ایستیم. اما حق نداریم همان انتظار را ازش داشته باشیم؟ حق نداریم بازی زیبا طلب کنیم؟
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
۴۳
sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
والا مربی از روستاهای اطراف نپال هم میاوردیم میتونست 9 تا بازیکن بچپونه تو محوطه که اگر شانس داشتیم یک گل بزنیم و دفاع اتوبوسی و جشن برد. شانس نداشتیم و گل نزدیم باز با همون حساب میریم برای تساوی 0-0. اگه بدشانس تر بودیم و گل خوردیم باز با همون فرمون میرفتیم برای تساوی یا باخت 1 گله. بعد همون باخت را هم به یک باخت حماسی تبدیل می کردیم و جشن و پایکوبی. چرا اینقدر تعطیل شدیم ما! برای اولین بار در کل تاریخ فوتبال ایران حاج رضایی وجود کرد و مخالف رفقاش صحبت کرد هرچند انتقاد را موکول کرد به بعد از بازی با کره. خیابانی هم اعتراف کرد به دفاع اتوبوسی که اینجوری خیلی سخته تیمی بتونه به ما گل بزنه. باز شماها میشین کاسه داغتر از آش، چرا؟ همین امروز فرگوسن هم بیاد انتقاد کنه شماها میاین میگین فرگوسن قوتبال نمیفهمه. من اگه امکانات داشتم برای روشن شدن شعور شماها میرفتم با چندتا فوتبالیست مصاحبه میکردم و نظرشون رو در مورد بازی ایران میپرسیدم تا ببینید چقدر فوتبال ایران زشت شده. کجای فوتبال ما اینجوری ترسو و کثیف بود؟
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.