زنان سعودی با امضای طوماری خواستار پایان یافتن نظام قیمومت مردان شدند

عزیزه یوسف در عربستان سعودی طوماری با امضای بیش از ۱۴ هزار زن که خواستار پایان دادن به سیستم قیمومت مردسالاری هستند، به دولت این کشور تحویل داده شده است.
 

بر اساس قوانین عربستان، زنان برای سفر به خارج باید رضایت قیم مرد را داشته باشند.

 
علاوه بر این زنان سعودی اغلب برای کارکردن و درس خواندن به اجازه قیم مرد نیاز دارند.
 
حمایت گسترده از این موضوع در پاسخ به کمپینی صورت گرفته که در توئیتر آغاز شد.
 
عزیزه یوسف، فعالی که این طومار را به دولت عربستان تحویل داده، به بی بی سی گفت که او از این اقدام "احساس غرور زیادی" می کند.
 
به گفته خانم یوسف، زمان آن رسیده که پاسخی به این درخواست داده شود.
 
در جامعه بشدت محافظه کار عربستان، یک زن باید با اجازه پدر، برادر و سایر وابستگان مذکرش و در مورد زنان بیوه حتی اجازه پسرش درخواست پاسپورت کند، ازدواج کند و یا از کشور خارج شود.
شگفت زده دو فعال زن طومار را به کاخ سلطنتی بردند، اما به آنها گفته شد که باید آن را پست کنند در ماه ژوئیه سال جاری هشتگی به زبان عربی در توییتر تحت عنوان "زنان سعودی می خواهند به سیستم قیمومت مردسالاری پایان دهند" منتشر شد.
 
این اقدام پس از آن صورت گرفت که سازمان دیده بان حقوق بشر گزارشی را در این باره منتشر کرد.
 
پس از آن زنان سعودی کامنت ها و ویدیوهایی را توییت را کردند و خواستار تغییر در این زمینه شدند.
 
به دنبال آن دستبندهایی با نوشته "من قیم خود هستم" دیده شد.
 
برخی از زنان با ذکر مشخصات کامل خود این طومار را امضا کردند و شماری دیگر ترجیح دادند ناشناس بمانند.
یک کاربر توییتر این تصویر را در حمایت از کمپین منتشر کرده است صدها زن پیام هایی شخصی را در حمایت از این کمپین به شبکه اجتماعی تلگرام ادارات عربستان فرستادند.
 
کریستین بیکیرل، از کارشناسان دیده بان حقوق بشر که بر روی این گزارش کار کرده، واکنش زنان سعودی را "غیرقابل تصور و باورنکردنی" توصیف کرده است.
 
خانم بیکریل گفت: "شگفت زده شدم، نه بخاطر حجم گسترده زنانی که از این کمپین حمایت کردند، بلکه بخاطر خلاقیتی که آنها در نشان دادن مخالفت خود در این مورد نشان دادند."
 
به گفته خانم بیکریل "زنان سعودی به وضوح نشان دادند که دیگر نمی خواهند با آنها همانند شهروند درجه دوم رفتار شود و زمان آن رسیده که دولت به خواسته آنها گوش دهد."
 
عزیزه یوسف که پلیس او را در سال ۲۰۱۳ بخاطر نادیده گرفتن قانون ممنوعیت رانندگی زنان در این کشور بازداشت کرد، گفت که او انتظار هیچ گونه واکنش منفی از این طومار نداشته است.
مچ‌بندی که روی آن نوشته شده: من قیم خودم هستم خانم یوسف گفت: "من نگران نیستم. کار خطایی انجام نداده ام."
 
به گفته او، "مهم ترین مسئله این است که با زن همانند یک شهروند اصلی رفتار شود."
 
عزیزه یوسف به همراه شماری دیگر از فعالان اولین بار پنج سال پیش این مسئله را مطرح کردند.
 
خانم یوسف گفت: "ما هرگز مشکلی با به راه انداختن کمپین در این باره نداشتیم، اما مسئله این است که این کمپین ها تاکنون جوابی نداشته. اما ما همیشه امیدواریم. بدون امید نمی توان کار کرد."
 
تاکنون پاسخی رسمی از سوی دولت عربستان به این طومار داده نشده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
parvin55 - مادرید، اسپانیا

آفرین ادامه دهید روزی بر علیه این زن ستیزان کثیف پیروز خواهید شد-ولی‌ باید بدانید ریشه در دین ننگینتان است و این آشغالها مجری اوامر آن!!
دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۶
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه

با این کارتان عملا بر ضد اسلام و احکام و سنن اسلامی عمل می کنید اما باز هم به بردگی خود در برابر دین پایبند هستید، ناقص العقلید نه بدان جهت که دینتان چنین گفته، بلکه بدان جهت که هنوز قدرت فهم آن را ندارید که همه ی این محدودیت ها را دینی که بدان اعتقاد آتشین دارید برای شما وضع کرده، چگونه بر علیه چیزی که بدان اعتقاد دارید اعتراض می کنید و در عین حال همچون .ر عصاری باز هم بدان اعتقاد دارید؟!
دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰
۵۶
محمدنقى - ارهوس، دانمارک
پس چرا بسیارى از کشورهاى اسلامى اینگونه نیست ؟ پس به سران ان کشور و فرهنگ ان کشور بستگى داره. در صورتى که نصف جامعه زن هستش اگر قرار باشه زن موفق نباشه یعنى نصف جامعه فلج هستش. باید خود زنها حرکت کنند. مگر توى همین سایت زنهاى تورکیه راهپیماى کردند بخاطر پوشیدن شرت کوتاه خانومها. تورکیه کشور اسلامى نیست؟
دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵
۵۶
محمدنقى - ارهوس، دانمارک
بیشتر کشورهاى اسلامى خانومها حجاب ندارند. یا حطا الکل ازاده. زنها در ساحل ازاد شنا میکنند. این مشکل فرهنک ان کشوره. مثل ایران زمان شاه. و زمان فعلى. این خانومها خودشان خواسته اند. از اول وهر وقط حرکت کنند موفق خواهند شد. چقدر خوب که این حرکت را کردند. به امید پیروزى
دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۰
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
[::محمدنقى - ارهوس، دانمارک::]. عزیز در اون کشورها که شما مثال آوردی در واقع تمام و کمال به دستورهای اسلام عمل نمی کنند. شما نمی تونی بی حجاب باشی شورت کوتاه بپوشی و بعد بگی من مسلمانم یا کشورم یک کشور اسلامی است. یک زن نمی تونه مستقل و بی اجازه ی شوهرش یا پدرش یا بزرگتر مردش بیرون بره یا کار کنه در غیر این صورت خلاف تعالیم و دستورهای اسلام عمل کرده، خلاف کلیت دینی که بهش اعتقاد داره.
‌سه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
۵۶
محمدنقى - ارهوس، دانمارک
. [::دژمن الله - روسیه، روسیه::]. چرا اتفاقاً. أهل نماز و و و. هم هستند. ولى بعدش هم مثل یک فرد عادى زنگى میکنند. ساحل. و و و. بگذریم بعضى ها افراط میکنند. مشکل خودش هست. ( من مذهبى نیستم ). ولى به عقاید احترام میگذارم. یکى اینجورى. دوست داره. یکى نوع دیگه. در کل باید فرهنگ سازى بشه
‌سه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.