چرا شیرینی‌جات باعث شادی می‌شوند؟

دلیلی وجود دارد برای این‌که برخی از ما هنگام ناراحتی به شدت میل به دسرهای شیرین و چسبناک داریم: سوزان باورمن، متخصص رسمی تغذیه، دستیار مدیر مرکز تغذیه‌ی انسانی دانشگاه کالیفرنیا، لس‌انجلس (UCLA) می‌گوید، ما شیرینی ها را دوست داریم زیرا آنها ریشه در مناسب‌های شاد دارند.
 

او ادامه می‌دهد، “این نوع هوس‌ها ناشی از الگوهایی هستند که مدت‌ها از به وجود آمدن‌شان می‌گذرد، مانند خاطراتی که از زمان بچگی داریم: ما با گرفتن کلوچه ساکت می‌شدیم یا بستنی را به عنوان جایزه دریافت می‌کردیم.”

 
مزه‌، بافت‌ و رایحه‌ای که این خاطرات مثبت شخصی به ذهن متبادر می‌کنند، همگی می‌توانند کاری کنند که خنده بر لب بیاوریم! این درمان‌های شیرین- به خصوص شکلات- بهترین محرک‌های شادی هستند.
 
جنبه‌ منفی این موضوع
غرق شدن در این هوس‌های خاطره‌انگیز می‌تواند نتیجه‌ی معکوس داشته باشد: پژوهشی از مدرسه‌ی پزشکی هاروارد نشان می‌دهد که خوردن خوراکی‌های دارای شاخص گلایسمی بالا که قند خون‌تان را ناگهان بالا می‌برند، در طول چند ساعت بعد می‌توانند باعث هوس‌های شدیدتری شوند، و این میل به خوردن، یک میل سطحی نیست!
 
محققان در دانشگاه ییل با اسکن‌های ام‌آر‌آی (MRI) ثابت کردند که مدارهای پاداشی که با نشان دادن تصاویر شیرموز در مغز زنان فعال شدند، همان مدارهایی بودند که در مغز افراد معتاد به مواد مخدر یا دارو دیده شد.
 
راه‌حل
باورمن می‌گوید، برای این‌کهبدون افتادن در دام این چرخه، میلی که به شیرینی دارید را ارضاء کنید، خوراکی‌های معطر دارای عطر و طعم قوی اما قند کم یا مواد غذایی دارای فیبر یا پروتئین بالا را انتخاب کنید، تا فرآیند هضم‌تان تا جایی که ممکن است کند ‌شود. مثلا یک کاسه توت‌فرنگیِ آغشته با دو تکه شکلات تلخ ذوب شده، یک فنجان ماست کم‌چرب همراه با یک قاشق غذاخوری عسل یا چای دارچین همراه با شیر کم‌چرب را امتحان کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +254تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +237ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +230شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +215شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +174وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +169نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +159ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +148پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +144مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +138فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی