وزارت بهداشت: ایجاد مراکز بهداشتی برای زنان روسپی

ایرنا :معاون وزارت بهداشت از ایجاد مراکزی برای ارائه خدمات بهداشتی به زنان روسپی و افراد کارتن خواب خبر داد. او همچنین با اعلام دو برابر شدن تعداد انتقال ایدز از طریق جنسی، نبود شفافیت در اطلاع رسانی را مهمترین دلیل این موضوع دانست.
 

دکتر علی اکبر سیاری معاون وزیر بهداشت روز چهارشنبه در نشست خبری معاون سازمان بهداشت جهانی در تهران به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. 

 
مهمترین بخش های سخنان معاون وزیر بهداشت به نقل از ایرنا به این شرح است:
 
2 برابر شدن انتقال جنسی ایدز در ایران
 
 - حدود یک دهه پیش 15 درصد موارد انتقال ایدز از طریق جنسی بود و اکنون به 30 درصد افزایش یافته است. 
 
- الگوی انتقال جنسی ایدز رو به افزایش است و کنترل آن نیازمند اطلاع رسانی شفاف به مردم است.
 
- موج اول انتقال بیماری ایدز از طریق سرنگ مشترک بین معتادان تزریقی بود که با توزیع سرنگ رایگان و متادون بین معتادان و در زندان ها کنترل شد که دستاورد بزرگی است. 
 
- مشکل جدی فعلی انتقال ویروس ایدز از طریق تماس جنسی است که میزان انتقال ایدز از این طریق در یک دهه گذشته دو برابر شده البته این مسئله مختص ایران نیست و در تمام دنیا وجود دارد. 
 
- علت ناموفق بودن در کنترل انتقال جنسی ایدز این است که نمی توانیم همه مسائل را عریان و شفاف به مردم بگوییم مثلا در مورد کاندوم نمی توانیم راحت صحبت کنیم. 
 
- کنترل ایدز سه کلمه دارد اول خویشتنداری، دوم تشکیل خانواده و اگر تشکیل خانواده نشد باید وسایل پیشگیری را در اختیار مردم قرار دهیم. 
 
ایجاد مراکزی برای ارائه خدمات بهداشتی به زنان روسپی 
 
- مراکز جدیدی در کنار مراکز شبکه بهداشتی برای معاینه زنان روسپی ایجاد شده است که این افراد را از نظر بیماری های قابل انتقال از طریق تماس جنسی مانند هپاتیت، ایدز و سایر بیماری های مقاربتی محافظت می کند. 
 
در این مراکز پس از معاینه به زنان روسپی آموزش های لازم برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی به این افراد داده می شود و وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می دهیم. 
 
- ارائه خدمات بهداشتی به کارتن خواب ها 
 
در مراکز DIC خدمات مختلفی به کارتن خواب ها ارائه می شود و هر جا که این افراد را پیدا کنیم خدمات مختلفی مانند یک صبحانه مفصل و دوش گرفتن به این افراد داده می شود و اگر نیاز داشته باشند سرنگ، دارو و در برخی جاها متادون برای تغییر اعتیاد تزریقی به مصرف خوراکی به این افراد داده می شود. 
 
- خاطرم هست که در سال 78 از زندان های کرمانشاه در زمان وزارت دکتر فرهادی بازدید داشتیم در آن زمان امکان توزیع سرنگ بین زندانیان وجود نداشت و مشاهده کردیم که زندانیان نوک خودکار را تیز می کردند و از آن برای تزریق استفاده می کردند این مسئله را به قوه قضاییه منتقل کردیم و از آن پس قبول کردند که سرنگ رایگان و متادون بین زندانیان توزیع شود. 
 
- اگر نمی توانیم اعتیاد را از بین ببریم باید حداقل آن را تخفیف دهیم و مثلا تلاش کنیم اعتیاد تزریقی به خوراکی تبدیل شود تا خطر انتقال ایدز و بیماری های مقاربتی را نداشته باشیم. 
 
- در جمهوری اسلامی ایران تجربه موفقی در کنترل ایدز در زندان ها داشتیم و با ایجاد کلینیک های مثلثی هم اکنون پنج هزار پزشک عمومی خدمات درمان اعتیاد از جمله متادون تراپی را ارائه می دهند. 
 
- اولین مورد ایدز در ایران یک دختر خردسال بود که در سال 65 به علت استفاده از فاکتور 8 به این بیماری مبتلا شده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد

انهای که انقلاب کردن در سال 1357 یکی از بهانه هایشان برای انقلاب این بود که ایران پر شده از روسبی خانه ولی حالا چرا همین مردمان سرشان را پایین انداختن و اعتراض نمی کنند به وضع اینکه هیچ که در تمام مناطق ایران بصورت مخفی و نیمه مخفی روسبی خانه هست بلکه بصورت اشکار خیلی از خیابانهای شهرهای ایران هم پر شده از روسبی ها
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
۵۸
parvin55 - مادرید، اسپانیا
وزارت به وجود آورنده ی تن فروش!!!! با فقر نجومی و بخور بخور ملایان ۱۰۰۰ پدر خودتان فقر و فحشای ناشی‌ از این را به وجود آورده اید اینجا حمایت-??????خودتانید با نسلتان از عربستان کوفتی
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
۳۳
agha_ehsan - تهران، ایران
البته ناگفته نماند کاندوم هایی که تو ایران به فروش میرسه همه از دم بی کیفیت و جالبه که فقط تک سایز هستند! یعنی - روم به دیوار - فکر میکنی یه انگشت دستکش آشپزخونه رو کندی پوشوندی به سالار . خب معلومه کسی راغب نمیشه ازین کاندوم های مسخره استفاده کنه . آغا اگه دروغ میگم یه نفر اینجا یه مارک خوب معرفی کنه . من که هر چی گشتم پیدا نکردم .
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
۷۹
تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک
[::agha_ehsan - تهران، ایران::]. مارک خوب بلد نیستم؛ ولی راه خوب بلدم. مثل اینکه میخوای کباب چنجه درست کنی؛ اول گوشت رو میندازی تو پیاز؛ آبلیمو؛ ماست و فلفل. اینجا هم همون اول که دستکش آشپزخونه رو کندی؛ نپوشونش به سالار. از قبل بارزش تو مواد روغنی. اگر از روغن حیوانی هم استفاده کنی که فبها چون با یه تیر دو نشون میزنی؛ مقوی هم هست.
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۳
۷۰
بردیا ارانی - کلن، آلمان
اخوندا میگفتن ... بده و مخالفش بودن چون خودشون دست اندر کارش نبودن . حالا میگن بده چون میترسن دست زیاد بشه ..اما صادرکنندش هستند . می گی نه ؟؟؟ از برادران قاچاقچی بپرش و بخواه با جا و بی جا مشروب هم میتونی سفارش بدی هرچی دلت خواست !!!!
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۵
۵۴
uk.ali - لیورپول، انگلستان
دوستدار ، استکهلم، سوئد ،. شما درست می فرمایید، موضوع روسبی گری قبل از انقلاب شده بود از جانب عوام فریب ها بهانه برای انقلاب و بعد از انقلاب هم می گفتند اگر این انقلاب را ساقط کنند دو باره همه زنان روسبی می شود ! مواظب ناموس خود باشیم بدون جمهوری اسلامی آنها بدون روسری شده و مورد تجاوز قرار خواهند گرفت، . بلاخره ، سوار تاکسی بودیم که راننده با یک بچه بسیجی بحث اش شد و بسیجی گفت " زمان شاه زن ها همه روسبی بودند" ! بعد راننده هم به او گفت " زمان قبل از انقلاب مادر شما زنده بود " ؟ او گفت "آری " بعد راننده از او پرسیده " مادر شما هم روسبی بود " طرف دیگر جواب منطقی نداشت. چون آنه فکر می کنند. که آنهایی که روسری به سر نیستند حتما روسبی هستند، اوایل مردم ارزبایجان ایران در مورد مردم جمهوری ارزبایجان هم اینجوری فکر می کردند ، می گفتند " درست هست که ما یک ملت یک پارچه هستیم و هیچ فرقی نداری بجز آنها که روسری ندارند و روسبی هستند ، با ما خیلی فرق دارند ما مومن هستیم آنها روسبی !
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۹
۳۳
agha_ehsan - تهران، ایران
[::تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک::]. تو زندگیتو هم با همین راه و تفکرت داری میری جلو . البته از در عقب . ... ببین کی گفتم . خیر پیش جوون .
جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +175شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +127شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +119حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +118نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +115اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو
  • +99تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!