آیا موبایل سرطانزاست؟
رأی دهید
این عصر از فناوری باعث شده است که تقریبا ۵ میلیارد نفر در سراسر جهان از تلفن همراه استفاده کنند. هر کسی از یک مدیر اجرایی در شرکت چندین میلیاردی گرفته تا دانش آموزان یک مدرسه، از تلفن همراه در کارهای روزمره خود استفاده میکنند.
متاسفانه بیشتر افراد خطرات و مشکلاتی که ممکن است این گوشیها برای سلامتی به همراه داشته باشند را در نظر نمیگیرند. یکی از این مشکلات مهم ابتلا به سرطان است.
بیشتر افراد به جای اینکه نگران سلامتی خود باشند و به خطرات احتمالی این تلفنها فکر کنند، به نحوه کارکرد آنها توجه دارند و اینکه چه کارهایی میتوانند با گوشی خود انجام دهند. گوشیهای امروزی پا را فراتر گذاشتهاند و تنها برای دریافت یا ایجاد تماس به کار نمیروند. کاربران میتوانند از این گوشیها برای ارسال متن، ایمیل یا برقراری ارتباط از طریق برنامه های پیام رسان همچون واتس اپ یا تلگرام استفاده کنند.
تلفنهای همراه همچنین جای دوربینهای دیجیتال را نیز گرفتهاند و به کاربران اجازه میدهند بازیهای مختلفی انجام دهند، موسیقیهای دلخواه خود را دانلود کرده و به آن گوش دهند و کارهای بی شمار دیگری با آن انجام دهند. اما نتایج مطالعات انجام شده بسیار شگفت انگیز و البته نگران کننده است.
نگرانیهای مرتبط با سلامتی: مشکلات مرتبط با سلامتی همچون بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، کلسترول خون بالا و حتی بیماریهای آمیزشی مدتها پیش بسیار نگران کننده بودند اما امروزه همه چیز تغییر کرده است.تمامی این موارد با نگرانی از استفاده بیش از حد از تلفنهای همراه جایگزین شدهاند و خطرات متعددی به خاطر این استفاده بیش از حد انسانها را تهدید میکند.
سرطان: مطالعات متعددی وجود دارد که برای تایید تاثیر گوشیهای همراه در مورد ابتلا به سرطان انجام شده است. بیشتر آنها این موضوع را به خوبی اثبات نکردهاند اما برخی نیز به این نتیجه رسیدهاند که کاربران تلفنهای همراه در معرض ابتلا به گلیوم قرار دارند که یک تومور مغزی است.
آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) نیز میدانهای الکترومغناطیسی فرکانس رادیویی را(که توسط مواردی همچون تلفنهای همراه تولید میشود) به عنوان عامل سرطانزا برای انسان طبقه بندی کردهاند. از آنجایی که نشان دادن اثرات منفی استفاده از این تلفنها به زمان زیادی نیاز دارد، مطالعه دیگری در مارس سال ۲۰۱۰ به نام COSMOS شروع به کار کرد.
در این مطالعه ۲۹۰۰۰۰ کاربر تلفن همراه بالای ۱۸ سال به مدت ۲۰ الی ۳۰ سال دنبال خواهند شد تا اثر طولانی مدت استفاده از این گوشیها مشخص شود. برای مبارزه و پیشگیری از خطرات احتمالی آن، کاربران بهتر است اقدامات احتیاطی را انجام دهند.
اولین مورد، کاهش استفاده از تلفن همراه وسایر دستگاههای بی سیم است. در صورت امکان از تلفن ثابت استفاده کنید. افرادی که باید تلفن همراه را در کنار خود داشته باشند، بهتر است به جای قرار دادن آن در جیب؛ در کیف دستی یا کیف پول قرار دهند. این موضوع برای آقایان از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا زمانی که تلفن همراه در جیب شلوار قرار میگیرد میتواند بر روی باروری نیز اثر بگذارد.
از تلفن همراه خود در مناطقی که پشتیبانی کافی از آنتن وجود ندارد استفاده نکنید زیرا اینکار باعث میشود تلفن همراه از بیشترین قدرت خود برای انتقال پیامها و دادهها استفاده کند. زمانی که مجبور به استفاده از تلفن همراه شدید از هدست بی سیم استفاده کنید.
استرس بالاتر: زنگ زدن مداوم تلفن همراه در طول روز میتواند سطح استرس فرد را بالا ببرد. دانشگاهی در سوئد بر اساس مطالعهای که انجام داده به این نتیجه رسیده است که استفاده بیش از حد از تلفن همراه برای افراد جوان میتواند خطرات و مشکلات جدی در مورد بهداشت روانی همچون افسردگی، استرس و اختلالات خواب را ایجاد کند.
مشکلات بینایی: صفحه نمایش کوچک بدین معنی است که فرد برای دیدن همه موارد موجود باید بر روی چشمان خود فشار وارد کند. همین امر منجر به ایجاد مشکلات بینایی در سالهای بعد خواهد شد.
بیماری: هر گونه میکروبی که توسط دست به دستگاههای موبایلی منتقل میشود، ممکن است به سایر افرادی که به آن دست میزنند نیز انتقال یابد. در حقیقت، استفاده یک روزه از تلفن همراه میتواند میکروبهای بسیاری را بر روی آن قرار دهد. مطالعات انجام شده در دانشگاه لندن نشان میدهد که بیشتر تلفنهای همراه تست شده، به E.coli آلوده بودند.
دردهای مزمن: فرستادن مداوم و بی وقفه پیام یا ایمیل میتواند فشار زیادی بر روی دست و مچ دست ایجاد کند. همه این موارد نیز منجر به ایجاد دردهای مزمنی میشود که بسیار آزاردهنده است.
احساسات منفی: دو مطالعه انجام شده توسط دانشگاه اسکس نشان میدهد که حضور تلفن همراه به هنگامی که دو نفر در حال صحبت در مورد وقایع و رویدادهای مثبت هستند، میتواند حس اعتماد کمتری در افراد ایجاد کند. این موضوع زمانی قابل توجه است که آنها در مورد موضوعات بسیار شخصی و معنی دار صحبت کنند.