ماجرای سوتی علیفر و امیر دولاب در یورو ۲۰۱۶ چه بود +گفتگو با کسی که سرهنگ علیفر را دست انداخت+ ویدیو

سرهنگ علیرضا علیفر بار دیگر خبرساز شد. گزارشگر قدیمی فوتبال ایران که منتقد جدی دفاع 4 نفره خطی است و برای این انتقادهاش از دفاع خطی ، حسابی نامش مطرح شده ، این بار در گزارش بازی لهستان و ایرلند شمالی ، مثل روال همیشگی اش ، در اطلاعات ابتدایی بازی اش سعی کرد مشخصات استادیوم شهر نیس فرانسه را بگوید و چون همیشه اسم آرشیتکت این ورزشگاه را هم گفت.
 

او گفت این استادیوم را «دولاب امیر» ساخته. ساعتی بعد اما این خبر مثل بمب در فضای مجازی پیچید. چتی از پسری به نام امیر دولاب در فضای مجازی دست به دست می شد که در آن به دوستش گفته بود چون می دانسته سرهنگ از ویکی پدیا اطلاعاتش را می گیرد ، وقتی متوجه شده بازی را گزارش می کند، به بخش ویرایش ویکی پدیا رفته و اسم سازنده ورزشگاه را تغییر داده و نام خودش را گذاشته. اینگونه اسم این پسر جوان در گزارش بازی آورده شد.

 علیفر در واکنش به این موضوع توضیح می دهد:«من هم این ماجرا را شنیده ام و می دانم که حسابی در فضای مجازی درباره اش حرف می زنند و می گویند سوتی بزرگ یا اسم هایی مثل این. به نظرم اصلا اتفاق عجیب و غریبی نیست. فکر می کنم همه گزارشگر های دیگر دنیا هم برای اینکه بتوانند اطلاعات مربوط به مسابقه ای که قرار است گزارش کنند را از سایت های مرجع اطلاعاتی در دنیا می گیرند. یکی از این منابع سرشناس هم همین ویکی پدیا است. من هم مثل خیلی های دیگر از همین طریق اطلاعات را می گیرم. خب من عادت دارم که برای هر بازی ، اطلاعات مربوط به ورزشگاه را تا حتی مهندس سازنده اش بگویم. به هر حال زندگی پر است از تجربه کردن. گاهی یک سری از تجربه ها رایگان بدست می آیند ، گاهی هم این تجربیات هزینه ای دارند. »

او این عبارت را می گوید و توضیح می دهد:«به هر حال من نمی دانستم که می شود این اطلاعات سایت مرجعی مثل ویکی پدیا را ویرایش کرد. برای همین وقتی پرینت اطلاعات مربوط به ورزشگاه را گرفتم و مطالعه کردم ، در گزارش هم از آنها استفاده کردم. حالا این وسط یک جوانی که خواسته شوخی کرده باشد یا دوست داشته که اسمش در گزارش زنده یک بازی مهم گفته شود ، کمی شیطنت کرده و کمی هم از ذکاوت و خوش ذوقی اش استفاده کرده ، رفته اطلاعات مربوط به نام سازنده ورزشگاه را تغییر داده و اسمش هم گفته شده. یک مقدار هم این مسئله در فضای مجازی برای مردم جذاب شده است. خب اینکه مردم از این اتفاق لبخندی بزنند ، خیلی اتفاق بدی هم نیست و من هم فکر نمی کنم اتفاق خیلی بدی افتاده باشد. از این آقای امیر دولاب هم اصلا دلخور نیستم و حتی اگر با هم روبرو شویم ، رویش را می بوسم و با هم عکس یادگاری هم می گیریم.»

اما آیا برای علیفر این سئوال پیش نیامده بود که اسم امیر دولاب خیلی ایرانی است؟ خودش می گوید:«نه اصلا. فرانسه پر است از مهاجران عربی و آسیایی . اسم را که دیدم ، گفتم حتما یکی از همین پناهنده های عربی است که به این کشور رفته اند. باز هم می خواهم در این باره تاکید کنم هرآدمی در هر جای دنیا ، وقتی اطلاعاتی را می خواهد ، نمی تواند برود توی لندن یا واشنگتن و مثلا از مسئول فلان ورزشگاه ، اسم سازنده اش را بپرسد. الان منبع همه مردم ، اینترنت است که یکی از مهمترین منابع انترنتی هم می شود ویکی پدیا.حالا یک نفر خواسته اسمش را در تلویزیون بشنود ، یک ذوقی به خرج داده ،شده این اتفاق. همین آقای امیر دولاب را از دستش ناراحت نیستم. هیچ کس نمی تواند برود از سرپرست استادیوم ، اسم سازنده ورزشگاه را بگیرد و مطمئن باشد که آنچه می گوید قطعا درست است بگیرد.در آن بازی 90 دقیقه گزارش کردم ، یک اشتباه فنی نداشتم. تپق نزدم و کاملا مسلط صحبت کردم.این ها مهم هستند که لحاظ شوند.»
گفتگو با کسی که علیفر را دست انداخت
کاربری که با تغییر اطلاعات ویکی‌پدیا، گزارشگر بازی لهستان و ایرلند شمالی را به اشتباه انداخت، اعتقاد دارد این کارش نوعی اعتراض به عملکرد ضعیف صداوسیما در انتخاب گزارشگران مسابقات فوتبال است.
سرهنگ علیفر، گزارشگر بازی لهستان و ایرلند شمالی در اواسط مسابقه این دو تیم گاف جالبی داد! او که اطلاعاتش را از ویکی پدیا به دست می‌آورد به اشتباه نام مهندس ناظر استادیوم شهر "نیس" را امیر دولاب معرفی کرد. اما ماجرا چه بود؟ ماجرا از این قرار است که شب قبل از بازی لهستان و ایرلند، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی به نام امیر دولاب که از شیوه جمع آوری اطلاعات سرهنگ علیفر مطلع بوده است به صفحه ویکی پدیا می‌رود و نام مهندس ناظر را به اسم خودش تغییر می‌دهد. امیر دولاب در مورد اینکه هدفش از این‌کار چه بوده است به خبرنگار ورزشی ایلنا می‌گوید: من می‌دانستم که سرهنگ علیفر اطلاعاتش را از ویکی پدیا به دست می‌آورد، شب قبل از بازی با یکی از دوستانم حرف می‌زدم که قرار شد این کار را انجام دهم، هدف خاصی هم نداشتم و فکر نمی‌کردم که سرهنگ علیفر از آن استفاده کند.
با اینکه کار این کاربر اجتماعی تاکید می‌کند که از علیفر عذرخواهی خواهد کرد، اما در ادامه می‌گوید: صداوسیما به مخاطب خودش اهمیت نمی‌دهد، بالاخره یک جا مخاطب به ستوه می‌آید. باید قبول کرد که گزارشگرهای ما قدیمی شده‌اند و مثل گزارشگرهای خوب دنیا عمل نمی‌کنند. من بعد از سحر بازی‌های بسکتبال را نگاه می‌کنم و لذت می‌برم. این بدیهی است که انتخاب گزارشگر مناسب باعث جذب بیننده می‌شود. دیروز بازی اسپانیا و چک یک گزارشگر جوان بازی را گزارش کرد که من واقعا از دیدن بازی لذت می‌بردم، امیدوارم صدا و سیما به سلیقه مخاطبش اهمیت بدهد و نسبت به این مسائل بی‌اهمیت نباشد.
ماجرای خنده دار معمار ایرانی استادیوم فوتبال و واکنش سرهنگ علیفر به شیطنت امیر دولاب پسر حاشیه ساز
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه

تو ا ستفاده از ویکی پدیا باید دقت کرد چون هر کسی می تواند آنجا اطلاعاتی را برای خودش ثبت کنه البته ویکی پدیا بعد از مدتی مطالبی را که سند برای آن ارائه نشود را حذف می کند بنابراین باید فقط به مطالبی از ویکی پدیا اطمینان کرد که شماره سند بر روی آن مطلب نوشته شده باشد و آنهایی را که سندی براش ارائه نشده را با درج( نیازمند منابع) روی آن می شود تشخیص داد
جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
کاربر اجتماعی دیگه چه صیغه ایه!؟؟؟
جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
۴۸
دایره مینا - پوزنان، لهستان
[::آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه::]. با درود خدمت کاربرانِ گرامی و گرامیان ِ کاربر!البته در مَذِمَت ویکی پدیا می توان باز هم به این مطلب اشاره کرد که بخش ِ قابل توجهی از سندها -اکثرا در زمینه های علمی و فنی و پزشکی- در زبان فارسی چندان معتبر نیست و برخی مواقع به شیوه ُ نان قرض دادن !برخی سایت ها و منابع به همدیگر ارجاع می دهند و در آخر-پس از بررسی منابع اصلی یعنی کتابهای مربوطه به زبان اصلی- میفهمی هیچکدامشان درست نیست !خنده دار است که خیلیها هنوز به آنها رجوع می کنند و همچنان از آن دفاع می کنند! لازم است هر فردی لااقل به دو زبان بین المللی دیگر- غیر از زبان مادری فارسی اش-مسلط باشد تا بتواند این موارد را تشخیص دهد!تا درودی دیگر بدرود!
جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.