فلج خواب یا بختک چیست؟

در حقیقت با استراحت و هوشیاری کمتر، مغز آرامش یافته و hypnagogic فلج خواب آغاز می‌شود.
 یکی از موارد دیوانه‌کننده که هریک از ما در خواب تجربه کرده‌ایم فلج خواب است. این حالت زمانی رخ می‌دهد که شما بیدار هستید اما قادر به حرکت بدن خود نیستید.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس هایر، فلج خواب فقط زمانی رخ می‌دهد که سعی در به خواب رفتن داریم اما دچار بیدارخوابی شده‌ایم و در همان زمان به خواب می‌رویم. این حالت به تجربه‌های افراد در زمان هوشیاری کامل و ترس‌ها بستگی دارد.
 
از اظهارات افراد با تجربه فلج خواب می‌شنویم که از احساس ترس از نشستن چیزی بر روی قفسه سینه که اجازه حرکت به آنان داده نمی‌شود آزرده هستند. فلج خواب هیچ آسیبی به شما نمی‌رساند اما شما در خواب احساس می‌کنید چیزی به شما آسیب می‌رساند ولی حقیقت ندارد.
 
فلج خواب در زمان آغاز خواب عمیق hypnagogic یا رویا دیدن hypnopompic اتفاق می افتد.
 
در حقیقت با استراحت و هوشیاری کمتر، مغز آرامش یافته و hypnagogic فلج خواب آغاز می‌شود. البته در این زمان ذهن ما هنوز درگیر محیط اطراف است اما بدن به بی اختیاری دچار شده و در حال استراحت است و قادر به حرکت نیست. علت ترس و هذیان‌ها در این حالت قدرت تخیل و یا احساس جادو شدن در هنگام خواب است.
 
این حالت بیشتر در افرادی که اختلالات روحی دارند رخ می‌دهد. بیشتر اوقات اولین تجربه این حالت موجب اضطراب و افسردگی در افراد می شود.
 
آمار نشان می‌دهد افرادی که دچار آپنه خواب هستند و داروهای خاصی مصرف می‌کنند از این حالت مستثنی نیستند و فلج خواب را بیشتر از افرادی که دچار افسردگی و اضطراب هستند تجربه می‌کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۰
bg_m - صوفیا ، بلغارستان
متاسفانه من این مریضی رو تقریبا از ۱۹ سالگی دارم تقریبا هفته دوبار این اتفاق برام میفته و هر چی هم تا الان دکتر رفتم و دوا خوردم فایده نکرد
‌پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • داماد محمدجواد لاریجانی خطاب به دانشجوی معترض شریف: برو کهریزک دنبال رفقات بگرد
  • هشدار رئیس اتحادیه پلیس آلمان در مورد اسلامگرایی با تحسین مبارزه ایرانیان با «اسلام‌گرایی عصر حجر»
  • سفیر آمریکا در اسرائیل: جنگ شاید تنها زبانی باشد که جمهوری اسلامی می‌فهمد
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی و همسرش با داریوش آشوری و شهلا شفیق
  • مارک لوین: اگر جمهوری اسلامی را اکنون سرنگون نکنیم بشریت هرگز ما را نخواهد بخشید
  • اسرائیل‌هیوم از بروز تنش در مذاکرات ژنو و «توبیخ هیات ایرانی از سوی آمریکا» خبر داد
  • نماینده کنگره آمریکا: «با اکراه، از اقدام نظامی حمایت می‌کنم»؛ جمهوری اسلامی «۵۰ هزار» نفر را به قتل رسانده است
  • نسلی که پیش از «بالغ شدن» معترض شد؛ نوجوانان ایران در میانه ترس، خشم و بی‌آیندگی
  • چهره واقعی حیات‌وحش؛ صحنه‌های خونینی که نمایشگر تلاش برای بقاست
  • جمهوری اسلامی نیروی دریایی و هوایی اعضای اتحادیه اروپا را سازمان تروریستی اعلام کرد