'ایران مشغول گفت‌وگو برای خریداری بوئینگ است'

خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره تلاش ایران برای نوسازی ناوگان هواپیماهای مسافربری خود می نویسد که شرکت ایران‌ایر مشغول بحث و گفت‌وگو برای خریداری هواپیما از شرکت آمریکایی بوئینگ است.
 

فرهاد پرورش مدیرعامل شرکت ایران‌ایر به این خبرگزاری گفت:‌ "ملاقات ها و مذاکراتی در جریان است. امیدواریم که در آینده با هم به تفاهم برسیم."

 
او گفت که پس از رسیدن به تفاهم اولیه خواهد بود که ایران "در مورد تعداد و نوع هواپیماها" بحث خواهد کرد.
 
ایران اخیرا قراردادی برای خریداری ۱۰۰ فروند ایرباس امضا کرد اما ایرباس می گوید اجرای این قرارداد کندتر از آنچه که انتظار می رفت، پیش می رود. به علاوه آن قرارداد هنوز منتظر مجوز صادراتی از آمریکاست چون شماری از قطعات آن آمریکایی است.
 
آقای پرورش در پاسخ به این سوال رویترز که آیا ایران‌ایر به دنبال قرارداد بزرگتری با بوئینگ است گفت:‌ "نه، بزرگتر از ایرباس نه؛ شاید نزدیک باشد، اما این بستگی به اوضاع دارد. به هرحال ایران در یک دهه آینده نیازمند حداقل ۳۰۰ هواپیماست."
 
او گفت از آنجا که ایران‌ایر یک شرکت دولتی است امضای چنین قراردادی نیازمند تایید دولت هم خواهد بود.
 
رویترز به نقل از بعضی منابع آگاه در صنعت هواپیماسازی می نویسد که شاید ایران و بوئینگ به زودی قراردادی برای معامله ۱۰۰ هواپیما امضا کنند.
 
نمایندگان شرکت بوئینگ در ماه آوریل به ایران سفر کردند و یک مقام ایرانی گفت که این نمایندگان پیشنهاد فروش سه مدل هواپیما به این کشور را داده اند.
 
این شرکت در ماه فوریه مجوز بازاریابی در ایران را از دولت آمریکا گرفته بود اما برای بستن قرارداد با ایران نیازمند مجوزهای تازه صادراتی خواهد بود.
 
فاخر داغستانی سخنگوی بوئینگ در خاورمیانه به رویترز گفت:‌ "ما فرآیند کسب مجوز که دولت آمریکا تشریح کرده را دنبال می کنیم."
 
رویترز می نویسد که ایران برای تحویل گرفتن هواپیماهای ایرباسی که قرارداد آن را امضا کرده در زمینه تامین مالی با مشکلاتی روبروست.
 
بنابه این گزارش ایران‌ایر مشغول گفت‌وگو با بانک‌ها و شرکت های لیسینگ است که مایلند اعتبار خریداری این ۱۰۰ هواپیما یا حداقل بخش مهمی از آن را ارائه کنند.
 
آقای پرورش گفت که بعضی بانک ها ابراز علاقه کرده اند اما ظرفیت تامین اعتبار چیزی بیش از ۱۰ هواپیما یا در این حدود را ندارند درحالی که ایران می خواهد یک یا دو شرکت اعتبار آن را تامین کنند.
 
آقای پرورش گفت که ناوگان هواپیماهای مسافربری ایران هم اکنون حاوی ۲۵۰ هواپیماست که ۹۰ فروند آنها به دلایل اقتصادی یا فقدان قطعات زمین گیر هستند.
 
مقام های ایرانی می گویند که در ناوگان هوایی این کشور نزدیک به ۶۰ فروند بوئینگ وجود دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
alirezagermany - فرانکفورت، آلمان
فقط ایران هم باید آمریکارو برای خرید تحریم کنه برای فوروش هواپیما به منت کشی‌ افتادن بدبختها
‌سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴
۲۶
romano - تهران، ایران
قرارداد بویینگ برابر با فروپاشی تحریمها در آمریکاست چون این کشور توسط لابیها اداره میشود اگر بویینگ قرارداد ببندد پس از آن باقی لابیها در نهان و آشکار شروع به فشار به گروه حاکم میکنند این همان چیزی است که عربها و یهودیها و تندروهای ایران از آن وحشت دارند. این دکترین سیاسی طی ۵۰ سال شکل گرفته و اوباما آن را شکست و بخاطر ساختار کاپیتالیستی آمریکا بسختی میتوان مجددا آن را برگرداند چون مجددا نیاز به چیزی مانند تسخیر لانه جاسوسی دارد (به همین دلیل هم سپاه نا امیدانه روی موشک مینویسد اسرا. حذف شود یا ملوان آمریکایی را ...).
‌سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::alirezagermany - فرانکفورت، آلمان::]. همون بهتر که شما سیاستگذار نیستید! قربان این امریکاییها اینقدر swift رو طول میدن که ایران مستقیم وارد معامله با أمریکا بشه، همه اون ١٩ میلیارد رو باز خودشون بالا بکشن. وقتی ترامپ گفت پولی که أمریکا ازاد کرده باید توی خود أمریکا خرج بشه پر بیراه نگفته. رهبران ما یه عده گوساله هستند و ایران رو وارد یک قهقرا کردن که بیرون آمدن از توش شاید نیم قرن طول بکشه.
‌سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +139شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو