انتقاد ۳۴۷ استاد دانشگاه از موضع‌گیری «برخی نهادها» علیه «خواست ملت» ایران

صدها تن از استادان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ایران در حمایت از برجام و انتقاد از دخالت «برخی نهادها» در سیاست داخلی ایران اقدام به ارسال نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری کردند.
 

متن این نامه که روز شنبه ۴ اردیبهشت در وب‌سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، درج شده‌است به امضای ۳۴۷ استاد از ۷۲ دانشگاه و مؤسسه آموزشی رسیده‌است.

 
امضاءکنندگان این نامه خطاب به رئیس‌جمهوری ایران به سخنان آیت‌الله خمینی در عدم دخالت «برخی نهادها» در سیاست اشاره کرده و از آنچه «موضع‌گیری تقابلی» آنان در برابر «خواست ملت» خوانده‌اند انتقاد کرده‌اند.
 
در متن این نامه آمده‌است که «متأسفانه، این روزها برخی از نهادهایی که به فرموده امام بزرگوار (ره) مجاز به دخالت در سیاست نیستند، آشکارا به موضع‌گیری تقابلی در برابر خواست ملت پرداخته و رنج و تعهد غرورآمیز سیاستمداران خبره، متخصص و دل‌آگاه وزارت امور خارجه کشور عزیزمان را خودتحقیری می‌خوانند و خلاف خواست ملی گام برمی‌دارند.»
 
این نامه می‌افزاید: «حال آن که در موقعیت ملتهب کنونی منطقه که سیاست‌ورزی هشیارانه ایران در توافق هسته‌ای، خشم قدرت‌های انحصارطلب منطقه را برانگیخته است، از همه نیروهای نظام انتظار می‌رود که زمینه موفقیت‌های بیشتر دولت در حوزه داخلی و خارجی را فراهم آورند.»
 
در این نامه به نوع نهادهایی که به گفته امضاءکنندگان نامه در سیاست «دخالت می‌کنند» اشاره‌ای نشده‌است، اما آیت‌الله خمینی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، در دوران زمامداری خود همواره نظامیان را از ورود در سیاست منع کرده و چنین دخالتی را به مثابه سرطانی شدن کل پیکره نظام و جامعه دانسته بود.
 
با این حال، طی سال‌های اخیر برخی مقام‌های نظامی با نادیده گرفتن این دستور صریح بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، فعالیت نهادهای نظامی در عرصه سیاست را بلامانع توصیف کردند.
 
از آن‌جمله، در اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ فرمانده کل سپاه پاسداران طی سخنانی مدعی شد که فعالیت بخش‌های غیرنظامی سپاه از جمله بسیج در انتخابات ریاست جمهوری منع قانونی ندارد. سخنانی که با اعتراض اصلاح‌طلبان روبرو شد.
 
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران ۲۹ فروردین سال جاری در مراسم روز ارتش ضمن تأکید بر این که این «نهاد نظامی به کل ملت تعلق دارد»، تأکید کرد: «اگر کسی می‌خواهد به حزب و جناحی وابسته باشد نباید در ارتش باشد».
 
نامه استادان دانشگاه در حالی به حسن روحانی ارسال می‌شود که آقای روحانی، در سخنرانی ۱۶ آذر خود در دانشگاه صنعتی شریف با ذکر این‌که ممکن است در دانشگاه‌ها «هنوز فضا امنیتی باشد» و با اشاره به اینکه «شاید نقد برخی قوا و نهادها سخت و مشکل باشد» گفت که «فعلاً نقد را از دولت و رئیس جمهور شروع کنیم.»
 
حمایت امضاءکنندگان نامه از توافق هسته‌ای
 
استادان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی در نامه خود همچنین با تقدیر از تلاش وزیر امور خارجه و مقام‌های این وزارتخانه که به عنوان «سیاستمداران خبره، متخصص و دل‌آگاه» از آنان یاد کرده‌اند خواستار بها دادن صاحبان امر به رای و نظر مردم شده‌اند.
 
نویسندگان این نامه دستیابی به توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی را «رخدادی کم‌نظیر» دانسته و از آن به عنوان یک الگوی عقلانی تاریخی برای حل مسالمت‌آمیز مناقشات در روابط بین‌الملل یاد کرده‌اند که «برای کشور و مردم ایران احترام و اعتباری افتخارآمیز در سطح منطقه‌ای و جهانی» پدیدآورده‌است.
 
به گفته این استادان، حل و فصل بحران‌های اقتصادی و رسیدن به شکوفایی اقتصادی مستلزم گفت‌وگوی فراگیر ملی در میان نخبگان سیاسی کشور و توسعه روابط بین‌المللی ایران است.
 
این نامه خواستار گسترش فضای گفت‌وگوی ملی، اعتماد به سرمایه‌های اجتماعی و گسترش مشارکت اجتماعی شده و نتیجه آن را افزایش ثروت ملی و ثبات اقتصادی دانسته‌است.
 
استادان دانشگاه‌ها تأکید کرده‌اند که تنها با آشتی ملی، گسترش فضای گفت‌وگوی ملی و اخلاق‌مداری در حوزه سیاست می‌توان بحران‌ها و اختلافات سال‌های اخیر را پشت سر گذاشت.
 
امضا کنندگان این نامه که از دانشگاه‌های معتبر سراسر ایران هستند در پایان افزوده‌اند که به پشتیبانی از سیاست‌های داخلی و خارجی حسن روحانی و دولت یازدهم ادامه خواهند داد.
 
نامه استادان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی در حالی منتشر می‌شود که قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز جمعه دهم اردیبهشت برگزار شود.
 
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
تیتو تیتو - تهران، ایران

نهاد های انگلی که خون مردم را 37 سال بلعیده اند .کشور حکومت نظامی ایران
شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۶
۴۶
ارجاسب - سمنان، ایران
[::تیتو تیتو - تهران، ایران::] ... میگویند خون مردم را میمکند نه میبلعند. یک کلاس اکابر ثبت نام کن. حتما مثل آق فرى رئیس جمهورى که طرفدارشى مدعى داشتن مدرک دکترا در یکى از معتبر ترین دانشگاه هاى دنیا هم دارى.
شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۹
۶۳
فرهاد امیرپور - خارکوف، اوکراین
نرود میخ آهنین در سنگ!همشونو فردا بجرم اعاده فحشا دار میزنن و مردم هم میرن تماشاو عکس یادگاری میگیرن و تفریح میکنن!زندگی کردن ما مردن تدریجی است.
یکشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۲:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +139شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو