چرا پاهایم همیشه سردند؟
رأی دهید
ساده ترین دلیل سردی دائمی پاها، کمبود گرماست. دلیل رایج دیگر، گردش خون ضعیف است، چون خون کافی به پاهای شما نمی رسد تا گرم نگه شان دارد.
دلیل دیگرش می تواند سبک زندگی یکجانشینی باشد، یعنی بیشتر ساعات روز را پشت میز یکجا نشسته اید. می توانید با تحرک بیشتر و قدم زدن این مشکل را تا حدودی برطرف نمایید.
در اینجا نگاهی داریم به بعضی از دلایل جدی تر که ممکن است باعث همیشه سردبودن پاهای تان باشند.
بیماری رینود
بیماری رینود باعث می شود انگشتان دست ها و پاها سرد و بی حس باشند، مخصوصا اگر در معرض سرما و استرس باشید. در این بیماری، سرخرگ های کوچکی که خون را به پوست تان می رسانند تنگ می شوند و در برخی نواحی بدن، گردش خون را کاهش می دهند.
بیماری رینود که به آن پدیده رینود یا سندرم رینود هم گفته می شود، در زنان و افرادی که در آب و هوای سرد زندگی می کنند شایع تر است.
به غیر از احساس سردی، معمولا پوست هم تغییر رنگ می دهد. نواحی تحت تاثیر رنگ پریده و کبود می شوند و بعد از گرم شدن به قرمزی می زنند. با گرم شدن پوست، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن و درد داشته باشید.
در موارد خفیف تر، می توانید با پوشیدن لباس بیشتر و گرم تر، این حالت را برطرف نمایید. در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی تجویز نماید تا به گردش خون بهتر کمک کند. بعضی از داروهای سرماخوردگی که فروش آزاد دارند و داروهای بیماری های قلبی می توانند این بیماری را بدتر کنند، بنابراین اگر علائم این بیماری را دارید، به پزشک تان بگویید.
کم کاری غده تیروئید
کم کاری غده تیروئید
کم کاری تیروئید زمانی رخ می دهد که غده تیروئید هورمون کافی برای عملکرد مناسب سیستم های بدن تولید نکند. علائم این بیماری نامحسوس هستند و ممکن است آن را با نشانه های سالخوردگی یا استرس اشتباه بگیرید.
علائم کم کاری تیروئید شامل حساسیت به سرما همراه با احساس خستگی، اضافه وزن و مشکلات حافظه می باشد. در پوست تان ممکن است احساس سرما، خشکی و خارش داشته باشید. پزشک می تواند مشکلات تیروئید را با آزمایش خون تشخیص دهد. کم کاری تیروئید با مصرف روزانه هورمون مصنوعی تیروئید (قرص لووتیروکسین) درمان می شود.
کم خونی
کم خونی
کم خونی زمانی رخ می دهد که گلبول های قرمز خون تان کافی نباشند تا اکسیژن را به سراسر بدن منتقل کنند. رایج ترین علامت کم خونی شامل احساس ضعف و خستگی می باشد، اما سایر علائم شامل دست و پاهای سرد همراه با سرگیجه، تنگی نفس، سردرد و رنگ پریدگی پوست است.
درمان کم خونی بستگی به نوع آن، علت و شدت آن دارد، اما معمولا شامل تغییراتی در برنامه غذایی و مصرف مکمل هایی مانند آهن، اسیدفولیک، ویتامین ث و ویتامین ب 12 می باشد.
انسداد سرخرگ
انسداد سرخرگ
انسداد سرخرگ که به آن تصلب شرایین، یا آترواسکلروز و یا بیماری عروق محیطی هم می گویند، وقتی رخ می دهد که کلسترول، چربی یا سایر مواد موجود در خون در دیواره رگ ها جمع شوند. این رسوبات، ساختار محکمی شکل می دهند که به آن پلاک گفته می شود و باعث تنگ و باریک شدن دیواره سرخرگ ها می شوند.
ممکن است سخت شدن دیواره سرخرگ ها سال ها طول بکشد. معمولا اولین علائم شامل احساس ناراحتی در پاها، درد و گرفتگی عضلات می باشد. سایر علائم هم شامل سردی پاها و قرمزی و درد در پاها و انگشتان پاها می باشد.
اگر چنین علائمی دارید به پزشک بگویید. درمان هم بستگی به میزان پیشرفت بیماری دارد و می تواند شامل تغییر در روش زندگی و درمان دارویی شود.
تعریق زیاد
تعریق زیاد
این مشکلی است که مکررا و معمولا در دست ها، کف پاها و زیر بغل رخ می دهد. ظاهرا تعریق زیاد ربطی به سردی پاها ندارد، اما این بیماری در اثر فعالیت بیش از حد سیستم عصبی سمپاتیک می باشد که منجر به تنگ شدن سرخرگ ها شده و در نتیجه وقتی دست ها و پاها عرق می کنند، جریان خون کمتری در آنها وجود داشته و باعث سرد شدن و مرطوب شدن شان می شود.
نوروپاتی محیطی دیابتی
نوروپاتی محیطی دیابتی
نوروپاتی دیابتی نوعی آسیب عصبی است که می تواند برای افراد دیابتی که قندخون بالای مزمن دارند رخ دهد. علائم شامل کرختی، مورمورشدن، احساس سوزش، درد و سرما در کف پاها، پاها یا دست ها است. این علائم شب ها تشدید می شوند.
پاهای تان را برای گرم شدن در آب گرم فرو نبرید، چون ممکن است متوجه نشوید که آب خیلی داغ است. در عوض، همیشه جوراب های گرم بپوشید، حتی موقع خواب. ورزش مرتب و حرکت دادن مرتب پاها و انگشتان پا هنگام نشستن به گردش خون بهتر کمک می کند.
سایر آسیب های عصبی
سایر آسیب های عصبی
به غیر از آسیب عصبی ناشی از دیابت، ممکن است نوروپاتی محیطی نتیجه یک آسیب یا یک بیماری پنهان است. این درد عصبی که می تواند احساس سرما به پاها بدهد، ممکن است نتیجه کمبود ویتامین، بیماری کلیه یا کبد، عفونت، مشکل متابولیسمی و یا حتی بودن در معرض نوعی سم باشد. این بیماری می تواند ژنتیکی هم باشد و در برخی موارد علتش هرگز ظاهر نگردد.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن
مشکلات گردش خون ناشی از سیگار می تواند باعث سردی پاها شود. یکی از بیماری های بسیار نادر اما خطرناک بیماری برگر است که روی رگ های خونی در بازوها و پاها تاثیر می گذارد. در این بیماری ، رگ های خونی متورم می شوند و مانع جریان خون می گردند و می توانند باعث تشکیل لخته خون شوند. علائم اولیه شامل دست ها و پاهای سرد است، اما می تواند منجر به آسیب بافتی، درد و زخم های دردناک و حتی قانقاریا شود.