بازار فروش گیاهان دارویی داغ شد/ قارچ کوهی کیلویی ۸۰ هزار تومان

چهارمحال و بختیاری به‌واسطه موقعیت خاص جغرافیایی و تنوع آب و هوایی دارای انواع مختلف گونه‌های گیاهی بوده و از معدود استان‌های کشور است که بیشترین تنوع و پراکنش گیاهی در آن مشاهده می‌شود.
این گیاهان مرتعی شامل قارچ، کرفس کوهی، کنگر، پرموسیر، کاردی و سریدنگ، تره کوهی، لیباس و گیاهان دارویی شامل زنجبیل، بابونه، آویشن، کاسنی، کتیرا، شیرین بیان، شنگ و … است.
 
این گیاهان دارویی و مرتعی در بازار به قیمت‌های مختلفی به فروش می‌رسد.رویش گیاهان دارویی و خوراکی در تمام شهرستان‌های این استان صورت می‌گیرد که در این میان شهرستان کوهرنگ به خاطر شرایط آب و هوایی خاص منبع تولید بسیاری از گیاهان دارویی است.
 
کرفس کوهی، قارچ، موسیر و شنگ و… در مراتع و کوهستان‌های این شهرستان به خاطر آب‌وهوای مناسب و بکر بودن رویش بسیار زیادی دارند، همچنین دور بودن از شهر و دست‌درازی کم مردم موجب شده که تولید گیاهان این منطقه بیشتر از مناطق دیگر باشد.
 
در این میان کرفس و قارچ کوهی گران‌ترین گیاهان کوهستانی هستند که باقیمت بالا در کنار جاده‌ها و در حاشیه شهرها به فروش می‌رسد.
 
ورود مسافران و گردشگران به استان چهارمحال و بختیاری بازار داغی برای فروشندگان محلی که اقدام به فروش گیاهان دارویی می‌کنند را رقم‌زده است.
 
فروش گیاهان دارویی توسط محلی‌ها به زیبایی و جذابیت‌های این استان در ایام نوروز افزوده است
یکی از مسافران خوزستانی که به استان چهارمحال و بختیاری سفرکرده و در حال خرید قارچ کوهی بود به خبرنگار مهر گفت: استان چهارمحال و بختیاری مملو از جاذبه‌های گردشگری است.
 
امین حسینی افزود: این استان در فصل بهار یکی از زیباترین استان‌های کشور است که هم‌اکنون در آستانه شکوفایی شکوفه‌های درختان چهره زیبایی پیداکرده است.این مسافر افزود: فروش گیاهان دارویی توسط محلی‌ها به زیبایی و جذابیت‌های این استان در ایام نوروز افزوده است.
 
وی تأکید کرد: برای اولین بار است از گیاهان دارویی و خوراکی این استان ازجمله کرفس و قارچ را خریداری کرده‌ایم.
 
وی اظهار داشت: باید از ظرفیت‌های این استان ازجمله گیاهان دارویی برای توسعه بیشتر استان استفاده شود.یکی از فروشندگان گیاهان دارویی در ورودی شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مسافران چهارمحال و بختیاری استقبال خوبی از گیاهان دارویی استان داشته‌اند، عنوان کرد: فروش گیاهان دارویی و خوراکی این استان که از کوهستان‌ها برداشت‌شده است درآمد خوبی را برای محلی‌های استان در ایام نوروز رقم‌زده است.
 
وی ادامه داد: هم‌اکنون قیمت یک کیلو قارچ کوهی درجه‌یک ۸۰ هزار تومان است که طی دو روز گذشته بیش از ۲۰ کیلو قارچ به مسافران استان فروخته‌ام.
 
این فروشنده عنوان کرد: قیمت قارچ درجه‌دو کیلویی ۵۰ هزار تومان است.
 
وی ادامه داد: قیمت یک کیلو کرفس کوهی درجه‌یک نیز در حال حاضر ۶۰ هزار تومان است.بخشدار مرکزی کوهرنگ نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: شهرستان کوهرنگ منبع رویش گیاهان خوراکی و کوهی است.
 
فرزاد حسینی گفت: کرفس کوهی و قارچ کوهی این شهرستان شهرت بسیار زیادی دارد و کرفس و قارچ کوهی در منطقه موگویی شهرستان کوهرنگ رویش دارد.
 
وی ادامه داد: هم‌اکنون کوهستان‌ها و مراتع این شهرستان مملو از گیاهان دارویی و خوراکی شده و بسیاری از اهالی نیز با برداشت گیاهان و فروش در کنار جاده‌ها امرارمعاش می‌کنند.
 
بخشدار مرکزی کوهرنگ ادامه داد: ضرورت دارد کرفس کوهی به‌صورت ویژه توسط مسئولان مربوطه موردحمایت قرار گیرد تا از انقراض آن جلوگیری شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
raha1984 - هامبورگ، آلمان
این قارچ رو توی بازار تجریش و بازار بهجت آباد توی این فصل میاوردن که بهش هم میگن قارچ دومبل و همیشه قیمتش خیلی بالا بود مادربزرگم باهاش یک پلوی بسیار خوشمزه با کشمش و پیازداغ فروان و زعفرون درست میکرد که مزه اش هیج زمان یادم نمیره !
‌سه شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۹
۴۸
دایره مینا - کراکف ، لهستان
[::raha1984 - هامبورگ، آلمان::]. البته اگر منظور قارچ دنبلان -یا قارچ کوهی -باشد که آن خیلی گران است وفکر می کنم که کیلویی سه هزار یورو ! باشد ! این نوع قارچی که در تصویر هم دیده می شود,نام فارسی اش را فکر می کنم که قارچ قیفی بگویند !
‌سه شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم