اردوغان: اروپا روی میدان مین می‌رقصد

اردوغان: بهتر است اروپاییان به رفتار خود در قبال پناهجویان نگاه کننددر آستانه ملاقات رهبران کشورهای اتحادیه اروپا و ترکیه برای بررسی نحوه مقابله با بحران پناهجویان در اروپا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، اروپائیان را مورد انتقاد قرار داده است.
 
آقای اردوغان در سخنانی در روز جمعه، ۲۸ اسفند (۱۸ مارس)، گفت که اروپا به جای اینکه به ترکیه بگوید چه باید بکند، بهتر است به رفتار خود در قبال پناهجویان نگاه کند.
 
وی در سخنانی که از تلویزیون ترکیه پخش می‌شد گفت: "در زمانی که ترکیه میزبان سه میلیون مهاجر است، آنهایی که نمی‌توانند حتی به معدودی پناهجو، جایی بدهند یا در وسط اروپا، این افراد بیگناه را در شرایط خجالت آوری به حال خود رها ساخته‌اند باید اول از همه، به خودشان نگاه کنند."
 
رئیس جمهوری ترکیه برخی از کشورهای اروپایی را به حمایت مستقیم یا غیرمستقیم از "تروریسم" متهم کرد. اگرچه او مشخصا از گروه خاصی نام نبرد، اما ظاهرا منظور او حزب کارگران کردستان - پ‌ک‌ک - بوده که از سه دهه پیش، به عملیات مسلحانه در ترکیه دست زده است. یک گروه انشعابی از پ‌ک‌ک مسئولیت دو انفجار انتحاری ماه گذشته در آنکارا را بر عهده گرفته است. در این انفجارها ۶۶ نفر کشته شدند.
 
در واکنش به این انفجارها، ارتش ترکیه عملیاتی را در مناطق کردنشین این کشور به اجرا گذاشت و گفت که هدف از آن، از میان بردن شبه‌نظامیان پ‌ک‌ک در پناهگاه‌های آنان است.
 
رهبران اروپایی نسبت به تلفات غیرنظامی این عملیات ابراز نگرانی کرده و از دولت ترکیه خواسته بودند عملیات نظامی را "متناسب" با وضعیت منطقه طراحی کند.
 
رئیس جمهوری ترکیه گفت: "مبارزه ما با تروریسم ضابطه‌مند و مشروع است. تمام سازمان‌های تروریستی فعال در منطقه و در ترکیه علیه ترکیه متحد شده‌اند و دولت‌های متعددی، عمدتا در کشورهای اروپایی، هنوز نمی‌توانند موضعی اصولی علیه این گروه‌ها اتخاذ کنند." وی گفت که اروپا با چنین برخوردی، "روی میدان مین می‌رقصد."

اروپاییان برای بهبود پناهندگان به ترکیه به آن کشور کمک خواهند کردآقای اردوغان از اینکه مقامات بلژیکی اجازه دادند در خارج از محل برگزاری مذاکرات اتحادیه اروپا با ترکیه در بروکسل، چادری به حمایت از پ‌ک‌ک برپا شود ابراز ناخرسندی کرد هر چند گفت که بعدا، پرچم و پلاکاردهای این گروه از محل برداشته شد.
 
رهبران کشورهای اتحادیه اروپا در ملاقات با نخست وزیر ترکیه در صدد هستند آن کشور را قانع کند تا برای پایان دادن به بحران پناهجویان، با اتحادیه اروپا همکاری بیشتری بکند. در مقابل، قرار است ترکیه از کمک‌های مالی و امتیازات سیاسی مختلف برخوردار شود.
 
روز گذشته، نخست وزیر لوکزامبورگ گفت که رهبران اتحادیه اروپا بر سر موضع مشترک در مذاکره با نخست وزیر ترکیه به توافق رسیده‌اند. گفته می‌شود اتحادیه اروپا پیشنهاد خواهد کرد که تمام مهاجرانی که از ترکیه به یونان می‌روند به ترکیه بازگردانده شوند و در مقابل، این اتحادیه برای بهبود وضعیت پناهندگان در ترکیه به این کشور کمک مالی کند و همچنین تسهیلاتی را در اختیار شهروندان ترکیه قرار دهد تا بدون نیاز به ویزا، به کشورهای عضو شنگن سفر کنند.
 
هنوز در مورد موافقت ترکیه با این پیشنهاد اطمینانی وجود ندارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۹۴
mountainman - استکهلم، سوئد

اردوغان یادش رفته با پول اروپا این سه میلیون مهاجر رو داره نون میده بعد کلی هم در کنارش پول میگیره
جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۸
۴۵
ایران سرفرازم آرزوست - ورشو، لهستان
خوب داره از آب گل آلود ماهی میگیره.همچنان از اروپایی ها باج خواهد گرفت. حالا اروپا مجبوره برای کنترل پناهنده ها با ترکیه بسازه.پول باید بده که هیچی شاید ویزا رو هم برای ترکها برداره. اگه 1درصد مردم ترکیه مسلمون دو آتیشه خشن باشن که هستن (مثل برخی از ایرانیا) دیگه خودتون حساب کنین چی به سر اروپا خواهد اومد.
جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸
۳۹
تیتو تیتو - تهران، ایران
بله اون موقع که سوریه و عراق رو رومین با اروپا و برادران امریکایی میخواستی برقصونی باید فکر اینجا میبودی بشینید و تماشا کنید انچه را که در عرصه بین المللی کاشته اید .
جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو