میانسالها غمگینترین و مضطربترین افراد جامعهاند
رأی دهید
«بزرگسال نشوید. بزرگسالی یک تله است.» جملهای که بر بسیاری از کارت پستالهای تبریک تولد در کشورهای انگلیسی زبان نوشته شده است.
حالا نتیجهی تحقیق مفصل و طولانیمدتی در بریتانیا نشان میدهد که این جملهی طنزآمیز، چندان هم بیراه نیست.
پژوهشگران مرکز آمار بریتانیا با همکاری برخی محافل دانشگاهی این کشور زندگی و دادههای ۳۰۰ هزار بزرگسال را برای یک دورهی زمانی ۳ ساله جمعآوری، بررسی و تحلیل کردند.
نتیجه این تحقیق میگوید بزرگسالان – زن و مرد− در گروه سنی ۴۰ تا ۵۹ سال غمگینترین و مضطربترین گروه سنی در جامعهاند و بیشترین نگرانی و کمترین میزان رضایت از زندگی را دارند.
میانسالی از قرار دورانی با بیشترین میزان استرس، نگرانی، مسئولیت و انتظارهای دیگران است.
بررسی دادهها نشان داد که در این سن، بیشتر این افراد معمولا والدین بچههای کوچک یا نوجوان با دریایی از مسئولیت و مشکلات و دغدغهاند. همزمان والدین خودشان هم به پیری رسیدهاند و معمولا درگیر بیماری و مشکلات ناشی از بالا رفتن سن شدهاند و به بار مسئولیت فرزندان خود میافزایند.
گزارش میگوید افراد بزرگسال تا قبل از ۴۰ سالگی معمولا زمان بیشتری را وقت تفریح و خوشگذرانی و توجه به علایق خود میکنند و در نتیجه میزان رضایت کلیشان از زندگی حتا اگر درآمد کمتری داشته باشند، بالاتر است.
ریچل بوید، روانکاو و از مشاوران این تحقیق به "گاردین" گفت که معمولا تجربههای سختی مثل "طلاق و غم از دست دادن" هم در این سنین (۴۰ تا ۵۹ سالگی) رخ میدهد و به کولهبار غم و اندوه و نارضایتی از زندگی میافزاید.
این روانکاو همچنین تاکید کرد: «افراد معمولا با بیشترین فشار اقتصادی و مسئولیت مالی هم در این دوران مواجهاند. بسیاری از مردان و زنان با وام خانه، قسط ماشین، هراس از دست دادن شغل و بیکاری مواجهاند. جامعه از افراد انتظار دارد در میانسالی به موفقیتهای شغلی و مالی برسند و همین باز فشار را بر روان افراد چندبرابر میکند.»
هشتادوپنج درصد از زنان و مردان در این گروه سنی گفتند که نگرانیها و دغدغههای مالی، استرس و دلهرهی آنها را بیشتر کرده و سلامت روانیشان را آسیبپذیرتر کرده است.
این بررسی نشان میدهد که زنها در میانسالگی با اضطراب بیشتری نسبت به مردان همسن مواجهاند. اما در مجموع مردان این گروه سنی نارضایتی بیشتری از زندگی دارند و غمگینترند.
برخلاف آنچه کلیشهها میگویند، نتیجهی این تحقیق نشان داد که افراد پیر بیشترین رضایت و خوشحالی را از زندگی دارند.
زنان و مردان در گروه سنی ۷۰ تا ۷۴ سالگی بیشترین اعلام رضایت از زندگی و کمترین استرس و فشار روانی را گزارش کردند. تحقیق نشان میدهد با اینکه افراد در این سن به مرگ نزدیکتر از همیشهاند، اما از قرار نگرانی از مرگ چندان سایهای بر زندگی نمیاندازد.
تحقیق نتیجهی غیرقابل انتظار دیگری هم به همراه داشت. بنا به تحلیل و بررسی این محققان، حتا آنها که بالای ۹۰ سال سن دارند و اغلب با انواع بیماریها و کمتوانیهای جسمی مواجهاند، به مراتب خوشحالتر و راضیتر از میانسالاناند.