تشخیص و درمان سرطان پوست با کمک موز

دانشمندان دریافته اند لک های سیاه روی پوست موز رسیده می تواند کلید تشخیص آسان تر و سریع تر سرطان پوست در انسان باشد.

به گزارش مهر، زمانی که موز به طور کامل می رسد، بر روی پوست آن، لکه های گرد کوچک و سیاهی ایجاد می شود که ناشی از وجود آنزیمی موسوم به «تیروسیناز» است.

آنزیمی مشابه نیز در پوست انسان وجود دارد که وجود تعداد بالای آن موجب ابتلای فرد به کشنده ترین نوع سرطان پوست، موسوم به ملانوما، می شود.

تیمی از محققان سوئیسی با وجود این ویژگی های مشترک، اسکنر سرطان ساختند تا بدین ترتیب قبل از استفاده از بافت انسانی، آزمایشات خود را بر روی پوست موز انجام دهند.

در ابتدا این محققان دریافتند که این آنزیم نشانگر اصلی رشد سرطان پوست است. در ابتدایی ترین مرحله ۱ سرطان، آنزیم خیلی پدیدار و اشکار نیست، اما در مرحله ۲ شروع به گسترش می کند، و در نهایت در مرحله ۳ پخش می شود که در همین مرحله است که سرطان شروع به گسترش به تمامی نقاط بدن می کند.

هر چقدر سرطان زودتر تشخیص داده شود، شانس زنده ماندن بیشتر است. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، در صورت تشخیص سرطان در مرحله ۱ شانس زنده ماندن فرد تا ۱۰ سال ۹۵ درصد خواهد بود، در حالیکه تشخیص در اواسط مرحله ۳، شانس زنده ماندن را تا ۴۳ درصد کاهش می دهد.

هاربرت گیرالت، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما با کار بر روی میوه می توانیم شیوه تشخیص را قبل از امتحان بر روی نمونه انسانی، مورد آزمایش قرار دهیم.»

محققان معتقدند که در صورت ساخت این اسکنر، دیگر بیمار نیازی به نمونه برداری و شیمی درمانی های بی مورد نخواهد داشت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.