ژاپن تحریم اقتصادی ایران را لغو کرد

با لغو تحریم آمریکا، سخنگوی دولت ژاپن از لغو تحریم‌های این کشور علیه ایران خبر داددولت ژاپن تحریم اقتصادی ایران را لغو کرد.
 
روز جمعه، ٢ بهمن (٢٢ ژانویه)، یوشیهیدی سوگا، سخنگوی ارشد دولت ژاپن، گفت که با اجرایی شدن توافق‌نامه اتمی بین جمهوری اسلامی و جامعه جهانی - برجام - ژاپن نیز تحریم های هسته‌ای علیه ایران را لغو و زمینه از سرگیری همکاری اقتصادی و تجاری دوجانبه را فراهم آورده است.
 
پیشتر، قدرت‌های عمده جهانی و شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به اجرایی شدن توافق جمهوری اسلامی برای تغییراتی در برنامه های هسته‌ای خود، اعلام کرده بودند که تحریم‌های بین المللی و یکجانبه علیه این برنامه ها لغو شده است.
 
آقای سوگا گفت: "ژاپن مایل است روابط همکاری خود با ایران را گسترش دهد و به این ترتیب، از طریق احیای روابط دوستانه و سنتی خود با ایران، به صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه کمک کند."
 
با لغو تحریم‌های هسته‌ای، شرکت‌های بیمه ژاپنی می توانند قراردادها و مبادلات اقتصادی بین دو کشور و همچنین کالاهای تجاری، از جمله محموله های نفت صادراتی ایران را بیمه کنند. شرکت‌های ژاپنی هم امکان خواهند داشت بار دیگر به سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و گاز ایران مبادرت ورزند.
 
تا پیش از این، ژاپن نه تنها به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد ملزم به رعایت تحریم‌های بین المللی مصوب شورای امنیت بود، بلکه تحت فشار ایالات متحده و از بیم واکنش منفی آن کشور، محدودیت‌هایی جدی را در زمینه مبادلات نفتی، بیمه و همچنین نقل و انتقالات بانکی با ایران به اجرا گذاشته بود. ژاپن زمانی از شرکای بزرگ تجاری ایران و از خریداران عمده نفت این کشور محسوب می‌شد و شرکت‌های ژاپنی در بخش‌هایی از اقتصاد ایران سرمایه‌گذاری کرده بودند.
ژاپن از جمله به سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و پتروشیمی ایران عقلاقمند بوددر زمان تحریم، مبادلات نفتی با ایران تنها از امکانات محدود بیمه دولتی برخوردار بود که باعث کاهش قابل توجه صادرات نفت ایران به ژاپن و روی آوردن ژاپن به دیگر صادرکنندگان نفت شد.
 
به گفته کارشناسان، انتظار می‌رود به زودی چند قرارداد سرمایه‌گذاری بین ژاپن و ایران امضا شود و شرکت‌های ژاپنی علاقمندی خود به از سرگیری روابط تجاری با ایران را هم اعلام کرده‌اند. از جمله روز گذشته، شرکت اتومبیل‌سازی سوزوکی گفت که مایل است به بازار ایران باز گردد.
 
روز شنبه گذشته، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل کرده و تغییرات مورد نظر را در برنامه‌های هسته‌ای خود داده است. به این ترتیب، اجرای برجام بلامانع است.
با اعلام نظر آژانس، ایالات متحده و سایر کشورها تحریم‌هایی را که در زمینه‌های مختلف علیه برنامه هسته‌ای ایران به اجرا گذاشته بودند لغو کردند. این تحریم‌ها، به خصوص تحریم مالی و نفتی ایالات متحده و کشورهای غربی، کمابیش ایران را طی پنج سال گذشته به انزوای اقتصادی و تجاری کشاند و خسارات سنگینی را به اقتصاد این کشور وارد کرد.
 
تحریم‌کنندگان ایران دلیل اقدام خود را تلاش جمهوری اسلامی برای دستیابی به اسلحه اتمی عنوان می‌کردند اما ایران این اتهام را همواره تکذیب می‌کرد و بر صلح آمیز بودن برنامه‌های هسته ای خود تاکید داشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
سلام لبخند - تهران، ایران

اخ جون . تخمه ژاپنی ارزون میشه .
جمعه ۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹
۵۰
agha-javad - تهران، ایران
ای خائنین بشریت، تحریمها را لغو کنید و بدهید ملاها ی فاسد و روانی‌ و جانی بخورند.!!!
جمعه ۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +187شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +126حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +102تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو