استیون هاوکینگ: مسکونی کردن فضا راه نجات بشر از انقراض است

استیون هاوکینگ کیهان‌شناس و فیزیکدان برجسته معتقد است که بشریت در معرض خطراتی است که خود ایجاد کرده است اما می‌تواندبا استقرار و مسکونی‌سازی سیارات دیگر از انقراض و نابودی جان به در ببرد.
 
او جنگ هسته‌ای، گرم شدن کره زمین و ویروس‌هایی را که با مهندسی ژنتیک طراحی و تولید خواهند شد، از جمله این تهدیدات دانسته است.
 
پروفسور هاوکینگ در سخنرانی خود از "مجموعه سخنرانی‌های ریث" گفت پیشرفت دانش و فناوری، فاجعه‌های جدیدی را هم پیش روی بشریت خواهد گداشت.
 
با اینکه پروفسور هاوکینگ می‌گوید احتمال وقوع فاجعه در کره زمین در یک سال فرضی ممکن است خیلی کم باشد، اما با گذشت زمان این احتمال افزایش خواهد یافت و در هزار یا ده هزار سال آینده به قطعیت نزدیک خواهد شد:
 
"تا آن زمان ما باید راه خود را در فضا و ستارگان دیگر باز کرده باشیم تا وقوع فاجعه در کره زمین به معنای پایان بشریت نباشد."
 
"اما ما حداقل تا چند صد سال آینده قادر نخواهیم بود در فضا به شکلی خودکفا مستقر شویم بنابراین در این مدت باید بسیار مراقب باشیم."
 
استیون هاوکینگ یکی از شناخته‌ترین دانشمندان در سطح جهان، در باره خطراتی که پیشرفت دانش و فناوری سر راه بشر خواهد گذاشت پیشتر هم هشدار داده بود.
 استیون هاوکینگ معتقد است مسکونی کردن فضا راه نجات بشر از انقراض استاو سال گذشته اظهار نگرانی کرده بود که هوش مصنوعی می‌تواند بشر را در خطر نابودی قرار دهد.
با این حال او کاملا آینده را تاریک وسیاه نمی‌بیند و فکر می‌کند راههایی برای مقابله با این خطرات وجود دارد:
 
"ما پیشرفت را متوقف نخواهیم کرد و به عقب برنخواهیم گشت، اما باید خطر را شناسایی و آن را کنترل کنیم، من خوش‌بین هستم و معتقدیم ما می‌توانیم."
 
"از منظر شخصی، من در دوران شکوهمندی زندگی و در فیزیک نظری تحقیق می‌کنم، دیگر لحظه‌ای مانند 'یافتم' [ارشمیدس] وجود ندارد که چیزی کشف شود که تا پیش از آن هیچ چیزی درباره‌اش نمی‌دانستیم."
پروفسور هاوکینگ به محققان نسل های آینده توصیه کرد از این آگاه باشند که دانش و فناوری چطور دنیا را تعییر می‌دهد و به عموم مردم هم کمک کنند تا این موضوع را بهتر درک کنند:
 
"کار علمی را که می‌خواهید انجام دهید به زبان ساده با دیگران مطرح کنید و شاید این باعث شود خودتان آن را بهتر بفهمید."
 
سخنرانی‌های ریث، که نام خود را از سر جان ریث، نخستین مدیر عامل بی‌بی‌سی، گرفته، سخنرانی‌های برجسته‌ترین چهره‌های بریتانیا است که از سال ۱۹۴۸ هر سال ارائه و از رادیوی چهار بی‌بی‌سی و رادیوی سرویس جهانی بی‌بی‌سی پخش می‌شود.
 
استیون هاوکینگ استاد دانشگاه کمبریج که هفتاد و چهار سال دارد، در ۲۱ سالگی به بیماری نورون‌های حرکتی مبتلا شد و پزشکان معتقد بودند او بیشتر از ده سال زنده نخواهد ماند.
 
این بیماری باعث تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم دستگاه عصبی می‌شود. او اکنون تقریبا تمام عضلاتش فلج است و با کمک کامپیوتری ویژه‌ قادر به برقراری ارتباط است.
 
نظریات او پیرامون "راز خلقت" و چگونگی پیدایش جهان هستی (بیگ بنگ)، او را به یکی از دانشمندان برجسته تبدیل کرد و بعد با کتاب پرفروش خود "تاریخچه زمان" (سال ۱۹۸۸)، یکی از سرشناس‌ترین چهره‌های علمی در افکار عمومی دنیا شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Dara20 - تهران، ایران
لابد یهودی‌ها ثروتمند و صاحبان کارخانجات اسلحه سازی را می‌‌خواهید از انقراض نجات دهید. دلتان خوش است!!! این بشر کره خاکی را به مرز نابودی کشانیده و از ابتدا فقط جنگ و آدمکشی و قتل بنام خدا و ادیان موهوم و ضد بشری راه انداخته است پس همان بهتر که نسل انسانها منقرض شود و کرات دیگر را به گند نکشند.
‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +197شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +146شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +124نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم