وزارت ورزش «تصمیم به تخریب استادیوم شیرودی گرفته است»

مهدی رستم پور
یکی از اعضای شورای شهر تهران از تصمیم وزارت ورزش برای تخریب استادیوم شیرودی (امجدیه) برای احداث مجتمع تجاری خبر داد.
 
روز چهارشنبه ۲۳ دی‌ماه محمود گودرزی در محل شورای شهر تهران برای «تبادل نظر در خصوص اقدامات وزارتخانه در تهران» حضور یافت.
 
عباس جدیدی در این باره گفت: «تصمیم وزارت ورزش این است که آنجا را یک مجتمع تجاری کند و امیدوارم در این تصمیم‌شان تجدید نظر کنند. این ورزشگاه از میراث فرهنگی ما و تاریخ مملکت ماست. ضمن اینکه آن منطقه از تهران، همین حالا هم کشش بار ترافیکی را ندارد.»
 
سایت ورزش سه در گفتگویی ویدئویی با نماینده شورای شهر، تیتر «تصمیم عجیب وزارت ورزش برای تخریب ورزشگاه شیرودی» را برگزیده. وزارت ورزش جزئیات طرح خود برای تخریب ورزشگاه را اعلام نکرده. پایگاه خبری وزارت ورزش در گزارش این نشست، از تخریب ورزشگاه صحبتی به میان نیاورده و به اعتراض نمایندگان شورای شهر هم اشاره‌ای نکرده.
 
سایت رسمی این وزارتخانه می‌نویسد: «گودرزی خواستار همکاری شورا برای به ثمر رسیدن اهداف تعریف شده این پروژه شد که می‌تواند به توسعه ورزش در کلانشهر تهران منجر شود.»
 
سال گذشته برای چندمین بار بعد از انقلاب بهمن ۵۷ در ایران، درباره «طرح جامع بازسازی ورزشگاه شیرودی» اطلاع رسانی شد. طرح‌هایی که با تغییر دولت‌ها متوقف می‌شوند تا امجدیه به حال خود رها شود.
 
سرپرست این ورزشگاه به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «مجموعه شیرودی برای بازسازی به یکباره تخریب نمی‌شود. برای مرحله نخست، ابتدا ضلع جنوبی تخریب می‌شود تا مجموعه تجاری و ورزشی احداث شود. در این بخش از بازسازی، طبقات آغازین آن به صورت تجاری خواهد بود و قسمت بالای آن سالن‌های ورزشی قرار دارد.»
 
این اظهارات، به روشنی بیانگر تخریب ورزشگاه نبود. اما با آغاز انتقال پست‌های برق این مجموعه، مشخص شد امجدیه با تاریخ خود یا دست کم بخش بزرگی از آن، خداحافظی خواهد کرد.
 
شورای شهر در حالی به تخریب امجدیه معترض است که اعتبارات طرح از بودجه وزرات ورزش و با مشارکت شهرداری تامین می‌شود.
 
امجدیه ورزشگاهی‌ست که نخستین راهیابی فوتبال ایران به المپیک در سال ۱۹۶۴، نخستین قهرمانی جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۶۸، تخستین شهرآورد سرخابی بین پرسپولیس و تاج و نخستین قهرمانی یک تیم ایرانی در جام باشگاه‌های آسیا در سال ۱۹۷۰ را میزبانی کرد.
 
زمین ورزشگاه در سال ۱۳۰۶ شمسی از امجد نظام خریداری شد. پس از یازده سال، طرح احداث نخستین زمین فوتبال با گنجایش ۲۵ هزار نفر به پایان رسید و چند ماه بعد، نخستین دوره مسابقات سراسری قهرمانی کشور در رشته‌های مختلف به میزبانی امجدیه برگزار شد. رقابت‌هایی که سرآغاز جدی ورزش مدرن در ایران است.
 
این ورزشگاه، ۳۰ سال میزبان تیم ملی ایران بوده و از دهه ۳۰ تا دهه ۶۰، شهرآوردهای فراموش شده تاج، شاهین، دارایی و پرسپولیس را میزبانی کرده. پهلوان بی‌وزن کشتی باستانی ایران، بار‌ها روی چمن امجدیه برگزیده شده.
 
این استادیوم تا پیش از افتتاح ورزشگاه آریامهر، چشم ورزش ایران بود. امجدیه پس از انقلاب، به نام علی‌اکبر شیرودی، خلبان هوانیروز ارتش تغییر نام داد.
 
سال ۱۳۷۳ «طرح جامع بازسازی بنیادی» این ورزشگاه به سعید فائقی سپرده شد که بعداً مشخص شد جامعیتی ندارد و تاثیر محسوسی در کیفیت ورزشگاه ایجاد نکرد. طرح تبدیل امجدیه به «موزه عالی ورزش ایران» نیز به فراموشی سپرده شد.
 
با وجود عدم برگزاری مسابقات مهم فوتبال در این ورزشگاه،سالن‌های جنبی‌اش برای رشته‌های مختلف ورزشی اهمیت کلیدی دارد. مثل سالن کشتی جهانبخت توفیق که مهم‌ترین سالن تمرین ورزش ملی ایران در دهه‌های اخیر بوده.
 
ورزشگاه چند منظوره افراسیابی، دو تالار مشت‌زنی، تالار سرپوشیده و ۱۰ زمین‌ خاکی تنیس، دو چمن مصنوعی، ورزش‌های رزمی در سالن کبکانیان، سالن‌های بدمینتون و پینگ‌پنگ، دیوار سنگ‌نوردی مرحوم داودی، تالار ژیمناستیک آذرپی، سالن شمشیربازی کلاهدوز، بدنسازی، وزنه‌برداری و تیراندازی مانند پیست دوومیدانی‌ ورزشگاه، همچنان فعال هستند.
 
استخر روباز قهرمانی، قدیمی‌ترین استخر ایران است. استخر شنای «۹ دی» هم توسط محمود احمدی‌نژاد افتتاح شد. استخر تاجیکی (اختصاصی زنان) و استخر شهید حسن نوفلاح در همین مجموعه‌ واقع شده‌اند.
در مجاورت ورزشگاه، خیابان ورزنده قرار دارد که محل بسیاری از فدراسیون‌های ورزشی است. مغازه‌های مجاور، قهوه خانه، ساندویچی و فروشگاه لوازم ورزشی حوالی امجدیه نیز بخشی از خاطرات ورزش ایران قلمداد می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
fair 50 - رنتون، ایالات متحده امریکا
«تخریب»! تنها کلمه ای که سمبل رژیم «جمهوری اسلامی» تو کتابهای درسی آینده مدارس میشه، تخریب اعتقادات مردم، تخریب بنا های تاریخی، تخریب ارزش های اجتماعی ، تخریب روابط بین المللی، تخریب روابط خانوادگی، تخریب، تخریب، تخریب!!
جمعه ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷
۶۹
Azadi199 - پاریس، فرانسه
یک تخریب دیگر و باز هم صدای اعتراض کسی بلند نخواهد شد. من چقدر خاطره دارم از این استادیوم زیبای امجدیه.
جمعه ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو