فارس: قلب راکتور اراک خارج و با بتن پر شد

عکس مشرق نیوزخبرگزاری فارس به نقل از «یک منبع مطلع» خبر داد که قلب (کالاندریا) راکتور اراک روز دوشنبه، ۲۱ دی، «خارج» و محل آن با بتن «پر» شده است.
 
براساس این گزارش، ‌ قرار است این هفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «گزارش تائید نهایی» درباره اجرای تعهدات پیش بینی شده برای ایران در توافق اتمی وین را منتشر کند.
 
به گفته این «منبع مطلع» پس از آن محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با صدور بیانیه‌ای مشترک، اجرایی شدن توافق اتمی وین را اعلام خواهند کرد.
 
تأسیسات آب سنگین اراک، یکی از موضوع اختلافی ایران و کشور‌های غربی بود، اما ایران بر اساس توافق اتمی وین پذیرفت که قلب راکتور اراک را بازطراحی کند به گونه‌ای که از آن نتوان برای تولید پلوتونیوم که در مصارف نظامی و ساخت بمب اتمی کاربرد دارد، استفاده کرد.
 
طبق این توافق، ایران با کمک آمریکا و چین در خطوط تولید سوخت خود در اراک تغییراتی فنی ایجاد خواهد کرد تا متناسب با رآکتور جدید شود.
 
کشورهای گروه ۵+۱ و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با امضای سندی پذیرفته‌اند که در مدرن‌سازی این رآکتور مشارکت کنند و در این سند برای هر یک از این کشور‌ها، تعهداتی تعیین شده است.
 
براساس این سند چین در طراحی و ساخت رآکتور مدرن شده و فرانسه در مواردی چون دریافت و مدیریت سوخت مصرفی مشارکت می‌کند.بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز شنبه ۳۰ آبان،، با اشاره به بازطراحی و بازسازی رآکتور اراک ظرف پنج سال آینده گفته بود که «سوخت اولیه» این رآکتور ابتدا از خارج وارد و سپس در ایران تولید خواهد شد.
 
بر پایه توافق اتمی وین همچنین باید ایران باید ذخیره اورانیوم غنی شده خود را به حدود ۳۰۰ کیلوگرم کاهش دهد و سانتریفیوژهای خود را به ۵۰۶۰ دستگاه کاهش دهد.

تهران در روزهای ابتدایی دی ماه بیش از ۱۱ تن اورانیوم غنی شده خود را به روسیه فرستاده و در ازای آن بیش از ۲۰۰ تن کیک زرد تحویل گرفت.
 
در همین حال مقامات جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته خبر داده‌اند که جمع‌آوری سانتریفیوژ‌ها در تأسیسات اتمی ایران آغاز شده‌است.
 
مقامات جمهوری اسلامی با اشاره به اجرای تعهدات ایران ابراز امیدواری کرده‌اند که توافق اتمی وین در اواخر دی ماه اجرایی شود.
 
در همین حال حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه ایران روز یکشنبه ۲۰ دی، از «تفاهم» با کشورهای گروه ۵+۱ برای «حل برخی از مباحث باقیمانده پیرامون لغو تحریم‌ها» خبر داده و اعلام کرده بود که «شمارش معکوس» برای فرا رسیدن روز اجرای توافق اتمی وین آغاز شده است.
 
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز روز ۱۷ دی گفته بود که اگر کار‌ها خوب پیش برود چند روز بیشتر با اجرای برجام فاصله نداریم.
 
فدریکا موگرینی، مسوول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز روز دوشنبه گفت که چارچوب زمانی دقیقی برای رفع تحریم‌های ایران تعیین نشده است ولی این موضوع می‌تواند به زودی اتفاق بیفتد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
payamak - منچستر، انگلستان

حالا پولی‌ که برای ساختنش هزینه شده بدرک خدا کنه ابهایی که برای خنک کردن این نیروگاه استفاده میشد به رودخانه‌ها برگرده
دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۵
۵۶
آقا فدام - دوسلدورف، آلمان

به زودی دهان، ....آغا هم پر خواهد شد یا با سرب یا سیمان
دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۷
۵۹
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

بر پدر و مادر اون احمقی لعنت که سرمایه این ملت بیچاره رو اینجوری حیف و میل کرد! :o
دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +148شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم