اعطای بالاترین نشان تحقیقات کاخ سفید به مونا جراحی

مونا جراحییک استاد جوان ایرانی دانشگاه میشیگان موفق به دریافت بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان و مهندسان جوان از رییس جمهور آمریکا شد.
 
به گزارش رادیو فرهنگ، خانم پروفسور مونا جراحی در مراسمی که در کاخ سفید برگزار شد، نشان «استعداد برتر حرفه ای جوان سال» را از رئیس جمهوری آمریکا باراک اوباما به خاطر تحقیقات و انجام پروژه های خلاق در گسترش و صنعتی کردن فناوری «تِراهِرتز» دریافت کرد. فناوری «تِراهِرتز» در صنایع پزشکی، دارویی و ماشین آلات کاربرد دارد.
 
مونا جراحی متولد ژانویه ۱۹۷۹ است که در سن ۲۱ سالگی موفق به کسب مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی شریف شدند که فوق لیسانس خود را نیز از دانشگاه صنعتی شریف گرفتن و در ادامه موفق به اخذ دکترای خود را در سال ۲۰۰۷ از دانشگاه استنفورد شدند.

پروفسور مونا جراحی، متخصص مهندسی برق، دارای مدال نقره المپیاد فیزیک و دانش‌آموخته دانشگاه شریف که مدارج علمی را با موفقیت در دانشگاه استنفورد گذرانده و سپس به عنوان دانشیار در دانشگاه میشیگیان مشغول بکار شده است. ایشان در حال حاضر استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا UCLA هستند.
پروفسور جراحی تنها ایرانی تبار حاضر در بین ۱۰۲ استعداد برتر سال بود که مفتخر به گرفتن این نشان شد.
علت اعطای این جایزه به این استاد جوان، تحقیقات و پروژه های خلاقانه وی در گسترش دانش پلاسمونیک در ساخت وسایل نانوالکترونیک و نانوفتونیک و صنعتی کردن فناوری «تراهرتز» است که در صنایع پزشکی، دارویی و ماشین آلات کاربرد دارد.
 
جایزه ریاست جمهوری برای استعدادهای برتر حرفه ای مهندسان و پژوهشگران در سال ۱۹۹۶ به دستور کلینتون و با همکاری شورای ملی علوم و فن اوری آمریکا بنیانگذاری شد.
 
در آغاز این جایزه سالانه به ۶۰ پژوهشگر و مهندس برتر که در اوایل زندگی حرفه ای خود بودند تعلق می گرفت، اما در سال های اخیر این تعداد به حدود صد نفر افزایش پیدا کرده است. وزارت خانه ها و سازمان های دولتی مختلف از جمله وزارتخانه‌های علوم و نیرو، ناسا و موسسه ملی بهداشت در معرفی کاندیداهای دریافت این جایزه نقش دارند.
 
این جایزه، ارزشمندترین جایزه دولتی است که یک مهندس یا پژوهشگر در اوایل زندگی حرفه ای اش می تواند دریافت کند.
 
پرفسور جراحی می گوید : «من فکر میکنم راه موفقیت هر کسی رو خودش میتونه بهتر از هر کس دیگه پیدا کنه. همه آدم ها به توانایی های خودشون واقف هستند و برای موفق شدن خیلی لازمه که آدم اشتیاق داشته باشه و ایمان داشته باشه به جهتی که میره. چیزی که می توانم بگم اینست که نباید از ریسک کردن ترسید و از شکست هم نباید ترسید و آرزوها رو هم باید بزرگ انتخاب کرد. هرچه آرزوها بزرگتر انتخاب بشه به نظر من آدم به جاهای بالاتر میرسه.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
دایره مینا - ورشو، لهستان
این خانم مونا جراحی,احیانا دختر آقای جراحی- کنسول قبلی ایران در بلژیک- نیستند ?!?!
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
۴۹
Vejdan bidar - امستردام ، هلند

همیشه موفق باشی‌، قدر زا زرگر شناسد. امیدوارم روزی در وطن خودمون خدمت کنیم.
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
۴۷
Cocoo - ونکوور، کانادا

فقط می‌خوام بدونم کدوم خری به این خبر منفی‌ داده
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
۴۲
gaflan61 - سیدنی، استرالیا

هزاران آفرین بر این بانوی عزیز
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۳
۵۷
سلام لبخند - تهران، ایران

درود بر شما و والدین شما .
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
۷۳
نازک بین - شفیلد، انگلستان

این خانم موفق و لایق تقدیر و تأثیر گذار از همان نسلی است که در ایران امروز او را تشویق به خانه داری و بچه داری میکنند . و رفتن بدانشگاه و نابغه شدن را زیبنده او نمی دانند. هیهات ملت ذلت! افسوس که بازدهی خلاقیت ات را بیگانگان میبرند و فقط افتخار ایرانی بودنت برایمان میماند.!!!
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۷
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

خاک بر سر نظام بیعرضه جمهوری اسلامی که نمیتونه از این دانشمندان در عرصه کشور استفاده کنه! :(
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸
۷۳
نازک بین - شفیلد، انگلستان
cocoo - تورنتو - کانادا دوست عزبز خودت میگوئی ( ...) ببخشید که این کلمه ثقیل را بکار میبرم. بهرجهت ....که حتی نمیتواند رنگ ...خودش را تشخیص دهد چه توقعی داری که نظرش منطقی باشد.؟ امثال این ... گاهی در این سایت دیده میشود.
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۵
۳۳
*بی همتا* - برلین، آلمان
درود بر بانو پروفسور مونا جراحی . که افتخارافرین نام ایران شدید ..
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
۳۳
*بی همتا* - برلین، آلمان
دایره مینا - کراکف ، لهستان . بازبا تردستی امدی وضایع کنی . خیر . ایا شما درلهستان . غانواده واقوام کارمندان همه کنسولات رژیم را میشناسی? اقای جراحی بقول شما در بلژیک و دخترش درامریکا تحصیل کند? خانم مونا در امریکا بزرگ شده .
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۴
۳۳
*بی همتا* - برلین، آلمان
باپوزش .بانو مونا جراحی درسن 21 سالگی ازدانشگاه صنعتی شریف مهندس الکترونیک ش شد ودر2007 دردانشگاه استنفورد بود ..وسریع مراحل راطی وتا به مقام پروفسوری میرسد ..
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
۴۰
دیوید۰۷۰۷ - ساکرامنتو، ایالات متحده امریکا

یکی به من بگه تا حالا شده ی عرب به همچین درجهایی برسه و چنین خدمتی هم به امریکا هم به بشریت کنه،انوقت اومدن باسه ایرونیها محدودیت گزاشتن،.... اون چند وطن فروشی که به این خبر منفی دادن،خانم پرفسور دردو بلای خودت و تمام خوانوادت بخوره تو سر دشمنای خودت و دشمنای ایران
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
۷۹
ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان

درد و بلات بخوره توی سر فاطی سیبیلو‌های بسیجی‌ و قیمه پز مسجد
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۰
۸۰
ایران زاد - هامبورگ، آلمان

زنان و دختران مارا در کشور گرفتار روسری و حجاب این مزخرفات کرده اند . درود باین خانم شایسته و صاحب درک و استعداد
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹
۸۰
ایران زاد - هامبورگ، آلمان
COCOO یادت باشد همه ایرانیان صاحب فطرت بالای انسانی نیستند. لذا دادن منفی نشانگر روح عقب مانده ان فرد بیچاره و مستاصل است و باین طریق عقده حقارت خود را خالی میکند
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱
۴۷
دایره مینا - ورشو، لهستان
[::نی همتا - برلین، آلمان::]. کجا ایشان امریکا بزرگ شده اند?!?! اگر یک بار,حتی اگر یک بار تا الان دیده باشی که بدون منبع موثق چیزی گفته و یا نوشته باشم, چهارستون اینجا -مثل چهار گوشه ُ تُشک کُشتی ! -را می بوسم و می روم قایقی می سازم از نی و آن را به آب خواهم انداخت و می روم از سایت غریبی که در آن اگر مردمش چیزی می نویسند لااقل آن را یکبار درست می خوانند ! در ضمن عجب دلیلی آوردی !چه ربطی دارد ?من کسی را می شناسم که خودش در همان آلمان شما از کارگزاران همان سبزهای داخلی ست ولی فرزندش در امریکاست و اتفاقا در یکی از دانشگاههای آنجا با سمت استاد !!! مشغول کسب درآمد- به روش رانت دولتی- است ! حالا اگر بنده اتفاقی نام کنسول قبلی ایران در بلژیک را بدانم و تصادفا ایشان با اوشان !همنام باشند,آیا نباید به این همنامی شک کنم و سوال بپرسم از دوستانی که در بلژیک هستند و می توانند بهتر جواب دهند ?!
‌پنجشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴
۳۴
parsi6 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
[::ایران زاد - هامبورگ، آلمان::]. [::دیوید۰۷۰۷ - ساکرامنتو، ایالات متحده امریکا::]. [::Cocoo - تورنتو، کانادا::]. با‌هاتون موافقم. اونهأیی که منفی‌ دادن همونهایی هستن که ما رو رافضی می‌خونند، همونهایی هستند که رو به قبله وهابیها نماز میخونند همونهایی هستند که فکر میکنند دین و مسلکشون از همه یه ادیان کاملتر، همونهایی که حسادت تو دینشون بد انگاشته می‌شه، اینها ضد ایران و ایرانی‌ هستند. تو یکی‌ از دانشگاههای معتبر نیویورک درس خوندم. استاد دانشگاه هندی، مکزیکی، چینی‌ و آفریقائی، ایرانی‌ و اروپایی داشتیم الا عرب. از سرزمین عرب خیز وحی مدعی سعادت و صلح و خوشبختی‌ واسه بشریت، جانوران زنبازی همچون ال سعود و خونخورانی همچون صدام حسین و آدم خوارانی مثل داعش به بشریت تقدیم می‌شه نه چیز دیگه ای.
جمعه ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۸
۵۸
liberté - مونترال، کانادا
ولی این باعث نمیشه ایشون وقتی از ایران بر میگردن چند ماه منتظر ویزای کشور فرصت ها نشن!
شنبه ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۲:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.