مغز زنانه مغز مردانه

نتایج تحقیقات تازه‌ای که در نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده، می‌گوید که مغز انسان جنسیت ثابت ندارد.
 
به گزارش واشینگتن پست، بر خلاف تصور عامه مردم، نمی‌توان گفت که مغز افراد بر اساس جنسیت عمل می‌کند و مغز افراد مذکر «مردانه» و مغز انسان‌های مونث «زنانه» است. مغز در این دو گانه جنسیتی نمی‌گنجد و رفتاری مجزا از جنسیت بدن فرد از خود بروز می‌دهد.
 
این نه تنها خبر خوبی برای دانشمندان بلکه برای متخصصان امور جنسیت و همینطور افرادی که خود را ورای دوگانه جنسیتی «زن» یا «مرد» تعریف می‌کردند است. چرا که دیگر از نظر عملی گفتن اینکه افراد باید زن یا مرد باشند، معنا ندارد.
 
 این پژوهشگران می‌گویند با آنکه تفاوت‌های طبقه‌بندی شده در خصوص آلت تناسلی دو جنس مذکر و مونث همیشه شناخته شده بود، اما اینکه چطور این تفاوت‌ها در زیست‌شناسی افراد تاثیر می‌گذارد هنوز به طور کامل مشخص نیست.
 
تفاوت‌های ساختاری در مغز و تفاوت‌های رفتاری، اغلب به عنوان شاهدی برای تفاوت کامل مغز مردان و زنان به کار گرفته می‌شد. اما  این محققان می‌گویند که اگر این حرف درست باشد مغز مردان باید تقریبا همیشه مردانه و مغز زنان تقریبا همیشه زنانه عمل کند و این تغییر باید پایدار باشد. برای مشاهده این امر، دانشمندان دانشگاه تل‌آویو مغز ۱۴۰۰ نفر را با دستگاه ام آر آی اسکن کردند و متوجه شدند که مغز افراد بیشتر از آنکه زنانه یا مردانه باشد، بین این دو جنسیت «شناور» است. این  نخستین‌باری است که دانشمندان به مطالعه مسئله جنسیت و مغز به عنوان یک واحد کلی (نه مطالعه بخش‌هایی از مغز مانند تفاوت بخش سفید و خاکستری در مردان و زنان) می‌پردازند. دکتر لیز الیوت، عصب‌شناس دانشگاه ایلینویز آمریکا می‌گوید که این نوع مطالعه کمی در نوع خود بی‌نظیر است.
 
 این محققان دریافته‌اند که تنها تعداد بسیار اندکی  از نمونه‌های مطالعه شده مغز کاملا زنانه یا مردانه داشتند و اکثریت مغزها، خصوصیات مشترک هر دو جنسیت را دارا هستند. نتایج این تحقیق می‌گوید که مغزهایی که به طور مدام خاصیت زنانه یا مردانه را به طور کامل داشته باشند بسیار کمیاب‌اند. در حالیکه اغلب مغزها یک «موزاییک» یا همچینی از ویژگی‌های مردانه یا زنانه‌اند. این همچینی در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.
 
دکتر بروس مک‌ایوان به مجله نیو ساینتیست می‌گوید که «ما در حال درک پیچیدگی آنچه که به طور سنتی مغز زنانه یا مردانه می‌نامیدیم هستیم. مطالعاتی از این دست اولین قدم برای تغییر ذهن مردم در این خصوص است.»
 
دکتر جافنا نوئل، یکی از نویسندگان این تحقیق امیدوار است که این تحقیق به از بین بردن کلیشه‌های جنسیتی در جوامع مختلف کمک کند. او می‌گوید «ما همیشه دخترها و پسرها، زن‌ها و مردها را از هم جدا می‌کنیم. اما این نه تنها از نظر سیاسی نادرست است بلکه حالا می‌دانیم که از نظر علمی هم (این جداسازی)‌کار درستی نیست.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • پاسخ شهبازی،مجری حکومتی معروف به « اسکول نظام» به کمال پنحاسی سخنگوی فارسی زبان ارتش اسرائیل
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • ویدیو و تصاویر از سیزده بدر ایرانیان در زیر سایه جنگ + ویدیویی از سیزده بدر شهبانو فرح پهلوی
  • (تصاویر) سرنوشت غم‌انگیز لوکیشن تصویر پس‌زمینه مشهور ویندوز XP
  • چرخی در میان ویدیوهای صدا و سیما از حامیان جمهوری اسلامی در خیابانهای تهران
  • ویدیوی جدید آخرالزمانی از انفجار مهیب اصفهان
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • لباس جنجالی و بدن‌نمای جنیفر لوپز ۵۶ ساله جنجال به پا کرد؛ جسارت یا عبور از خط قرمز؟
  • «بزرگترین موج حملات موشکی» ایران به اسرائیل در مقایسه با دو هفته گذشته
  • +291شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +244شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +216پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +179سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +158ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +148فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +124پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +116کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +115ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +110علیرضا فغانی در واکنش به اظهارات ترامپ: عصر حجر یعنی خرید گوشت و مرغ قسطی، قحطی دارو، کشتن معترضان و....