محمدعلی رستگار رئیس فدراسیون جودو: استعفا ندادهام، وزارت ورزش برکنارم کرده
رأی دهید
اما ساعتی پس از اعلام این خبر، رستگار گفت استعفایی نداده که با موافقت وزارت ورزش روبرو شود. او در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا تاکید کرد: "مسئولان وزارتخانه بارها به من فشار آوردند تا با بازگشت میراسماعیلی موافقت کنم. اما هیات رییسه تصمیم گرفته بود او دیگر به همکاری با فدراسیون ادامه ندهد."
اظهارات سرپرست جدید نیز حاکی از آن است که میراسماعیلی در فدراسیون به فعالیت خود ادامه خواهد داد. این اتفاقات در رشتهای رخ میدهد که طی سالهای اخیر پرحاشیهترین ورزش در جمع ورزشهای رزمی و البته ناکامترینشان بوده.
جودوی ایران سالهاست در رقابتهای قارهای هم نصیب چندانی جز شکستهای متوالی نبرده. اخباری از قبیل تقلب در مسابقات بینالمللی و صغر سن در ردههای پایه نیز پا به پای خبر شکستها منتشر میشوند.
اتفاقات عجیبتری هم رخ داده. طبق قانون فدراسیون جهانی، جودوکاران باید از لباس استاندارد استفاده کنند اما فدراسیون ایران بارها از تامین لباسهای قهرمانانش خودداری کرده. جواد محجوب نماینده ایران در المپیک لندن گفته است: "فدراسیون به ما اعلام کرد خودمان لباس جودو بخریم تا بعداً هزینهاش را پرداخت کند. ۸۰۰ دلار برای لباس پول دادم ولی فدراسیون فقط ۲۰۰ دلارش را داد."
این فدراسیون طبق گزارش ایسنا، تعدادی لباس فاقد کیفیت از پاکستان خرید که آرم اتحادیه جهانی جودو برای سال ۲۰۱۵ روی آن نقش بسته بود. لباسهایی که قابلیت پوشیدن برای انجام مبارزه را نداشت و حتی در تمرین هم پاره میشد.
تابستان امسال، سعید ملایی و امیر قاسمینژاد به تورنمنت روسیه اعزام شدند که امتیاز آن در کسب سهمیه المپیک تاثیرگذار است. فدراسیون ایران هم آرم فدراسیون جهانی که روی لباسهای پاکستانی بود را بریده و روی لباس جودودی قاسمینژاد دوخت.
سایت مشرق نوشته در روسیه و در صف وزن کشی، مسئول قزاقستانی کنترل لباس فدراسیون جهانی "به شدت به قاسمینژاد بی احترامی میکند"، به سرمربی تیم ملی هم اجازه نمیدهند که او را از کنار تاتامی کوچ کند.
قاسمینژاد بدون روحیه و بدون مربی، در همان مبارزه اول مقابل نماینده لیتوانی شکست خورده و حذف میشود. محمدرضا رودکی که سابقه قهرمانی آسیا را دارد، در این باره گفت: "جای تاسف دارد که جودوکاران تیم ملی به خاطر یک دست لباس، این چنین مورد بیاحترامی خارجیها قرار بگیرند."
در چنین وضعیتی، خدابخش که سابقهای ۴۰ ساله در رشته کاراته دارد برای بهبود وضعیت جودو به این فدراسیون آمده. او رییس ورزش در شش استان مختلف بوده و از تدوینگران سند ملی ورزش کشور محسوب میشود که در دولت کنونی در دست تهیه است. خدابخش مدتی هم نایب رییس فدراسیون کاراته بود.
او معتقد است باید شرایط را برای برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون آماده کند و یادآور شده: "استراتژی وزارت ورزش مبنی بر برگزاری انتخابات سالم" را مدنظر قرار خواهد داد.
گفته میشود علت برکناری آقای رستگار کنار گذاشتن آرش میراسماعیلی از فدراسیون جودو بوده استشنیدن این جمله از زبان مدیران وزارتخانه طبیعی است اما آنچه در اغلب فدراسیونهای ورزشی رخ داده و اظهارات مسئولینی که برکنار شدهاند، نشان میدهد با وجود آیند و روند دولتها، تغییر محسوسی در ابهامزدایی از انتخابات ورزشی رخ نداده.
خدابخش هم میگوید "اگر وزارت صلاح بداند" انتخابات را پیش از المپیک برگزار میکند و اگر نظر وزارتخانه "ایجاد آرامش" در جودو و تمرکز بر المپیک باشد، انتخابات پس از المپیک برگزار خواهد شد.
شش ماه پیش که آرش میراسماعیلی مدیریت تیم ملی را در اختیار داشت، پس از نتایج ضعیف تیم ملی در قهرمانی آسیا، بدون هماهنگی با رستگار، مجید زارعیان سرمربی تیم ملی را برکنار کرد. زارعیان هم برکناری را منوط به حکم رییس فدراسیون دانست. رییس فدراسیون نیز تصمیم میراسماعیلی را فاقد وجاهت قانونی دانست.
این درگیریها زمانی رخ داد که خبرگزاریها به شرح وضعیت رامین صفویه پرداختند. قهرمان المپیک نوجوانان به جای تمرکز روی ورزش، شغل نظافتچی رستوران را به عهده گرفته و محمد جمالی هم مسافرکشی میکرد. در عوض، محمود میران ۴۱ ساله اعلام کرد قصد بازگشت به دنیای قهرمانی را دارد.
در مسابقات جهانی کوراش به میزبانی خرمآباد، آرش میراسماعیلی دبیر برگزاری رقابتها بود. در وزن ۶۶کیلوگرم قاسم نوریزاده مقابل نماینده ازبکستان به برتری رسید اما در اتفاقی بی سابقه، برادرش روی تاتامی آمد و در حالیکه مسابقه داشت پخش زنده میشد، رقیب ازبکستانی را کتک زد.
میراسماعیلی با حکم فدراسیون جهانی، پنج سال از حضور در کوراش محروم شد. او "احتمال خط دهی برخی افراد از داخل" را بعید ندانست. بلافاصله رستگار هم حکم تغییر او از مسئولیتش در فدراسیون جودو را صادر کرد تا بلافاصله به وزارت ورزش احضار شود.
نصرالله سجادی معاون وزیر ورزش در این باره گفت: "روسای فدراسیونها اگر میخواهند تغییری ایجاد کنند با وزارت ورزش هماهنگ کنند و دلایل آن را بگویند که در مورد جودو چنین اتفاقی نیفتاده. او را خواستیم که به وزارتخانه بیاید و توضیح بدهد، پس از آن، نتیجه را اعلام خواهیم کرد."
حالا ابقای آرش میراسماعیلی و برکناری رستگار، بیانگر نتیجه توضیحات او در وزارتخانه است. حکم برکناری میراسماعیلی که توسط رستگار امضا شده بود، دوامی نداشت. با تصمیم وزارت ورزش، میراسماعیلی به فدراسیون برگشت و این رستگار بود که صندلی ریاست را از دست داد.