کشف دودمان جدید اروپایی‌ها در قفقاز

اسکلت کشف شده در قفقازدی‌ان‌ای استخراج شده از جمجمه و دندان آسیاب بقایای انسان‌های اولیه در منطقه قفقاز جنوبی در گرجستان، دودمان تازه‌ای را برای اروپایی‌های امروزی، گواهی می‌دهد.
 
به گزارش رویترز، دانشمندان اعلام کردند ژنوم دو نفر را که یکی ۱۳ هزار و ۳۰۰ سال و دیگری ۹۷۰۰ سال قبل می‌زیسته بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که آنها متعلق به دودمان ناشناخته‌ای هستند که از نظر ژنتیکی اجداد اروپاییان امروزی بوده‌اند.
 
این دو نفر عضو گروه‌هایی بوده‌اند که حدود ۴۵ هزار سال پیش در منطقه قفقاز – محل تلاقی گرجستان و جنوب روسیه - ساکن بودند و از طریق شکار حیوانات و خوردن گیاهان زندگی می‌کردند.آنها از آفریقا به این مناطق نقل کوچ کرده بودند. در آن زمان، نئاندرتال‌ها (گونه دیگری از انسان‌های اولیه) در اروپا ساکن بودند.
طبق گفته دانشمندان، این افراد در عصر یخبندان برای هزار سال مهجور و بدون تماس با دیگر انسان‌ها  مانده بودند. آب شدن یخ‌ها در انتهای عصر یخبندان آنها را دوباره در تماس با دیگر انسا‌ن‌ها قرار داد و  اسب سواری، گله‌داری و فلز کاری را در غرب اروپا حدود ۵۰۰۰ سال پیش رواج داد.
 
دانیل بردلی، محقق نسل‌شناس(ژنتیک‌شناس) کالج ترینیتی دوبلین در این باره می‌گوید: «اروپاییان امروزی ترکیبی از گونه‌های اجداد باستانی هستند. تنها راه رمزگشایی در مورد آنها دنبال کردن ژنوم آنها از هزاران سال پیش است، زمانی که هنوز  اختلاط ژنی اتفاق نیفتاده بود.»
 
 پیش از این کشف، دانشمندان سه دودمان اروپایی‌ها را شناسایی کرده‌ بودند.
 
آندره مانیکا، محقق نسل‌شناس دانشگاه کمبریج گفت: «ساکنان قفقاز شامل» گونه چهارم «هستند که پیش از این ناشناخته بوده است.» آنها نه تنها نقش مهمی در اجداد اروپاییان بلکه در آسیای مرکزی و شبه قاره هند داشتند.»
 
بردلی این یافته را «یک بخش مهم تازه در معمای اجداد انسان‌ها» نامید. طبق نظر رون پینهاسی، باستان‌شناس دانشگاه دوبلین، ساکنان قفقاز در گروه‌های ۲۰ تا ۳۰ نفره در غار‌ها زندگی می‌کردند.
یکی از دو مجموعه بقایا در غاری نزدیک روستای اسوری در غرب گرجستان و دیگری در فاصله ۴۰ کیلومتری غاری دیگر نزدیک روستای کومیستاوی کشف شده‌اند.

این تحقیق در مجله «ارتباطات طبیعت» چاپ شده است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • پاسخ شهبازی،مجری حکومتی معروف به « اسکول نظام» به کمال پنحاسی سخنگوی فارسی زبان ارتش اسرائیل
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • ویدیو و تصاویر از سیزده بدر ایرانیان در زیر سایه جنگ + ویدیویی از سیزده بدر شهبانو فرح پهلوی
  • (تصاویر) سرنوشت غم‌انگیز لوکیشن تصویر پس‌زمینه مشهور ویندوز XP
  • چرخی در میان ویدیوهای صدا و سیما از حامیان جمهوری اسلامی در خیابانهای تهران
  • ویدیوی جدید آخرالزمانی از انفجار مهیب اصفهان
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • لباس جنجالی و بدن‌نمای جنیفر لوپز ۵۶ ساله جنجال به پا کرد؛ جسارت یا عبور از خط قرمز؟
  • «بزرگترین موج حملات موشکی» ایران به اسرائیل در مقایسه با دو هفته گذشته
  • +291شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +244شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +216پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +179سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +158ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +148فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +124پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +116کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +115ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +110علیرضا فغانی در واکنش به اظهارات ترامپ: عصر حجر یعنی خرید گوشت و مرغ قسطی، قحطی دارو، کشتن معترضان و....