طلای تاریخی کاراته جهان برای زهره برزگر

مهدی رستم پور
زهره برزگر کاراته‌کای با قهرمانی در مسابقات زیر ۲۱ سال قهرمانی جهان، اولین طلای تاریخ بانوان ایران در رقابت‌های جهانی را نصیب خود کرد.
 
نهمین دوره رقابت‌های جهانی با حضور بیش از ۱۳۰۰ کاراته‌کا از ۸۶ کشور در اندونزی برگزار شد و تیم ملی ایران با کسب یک مدال طلا، یک نقره و ۸ برنز در مکان هفتم قرار گرفت. تک مدال طلای تیم اعزامی را زهره برزگر به گردن آویخت.
 
برزگر در وزن ۵۵ کیلوگرم رقبایی از سه قاره مختلف را شکست داد. ابتدا نماینده شیلی را از پیش رو برداشت. سپس حریف چینی را برد. در سومین مبارزه، کاراته‌کایی از ونزوئلا را مغلوب کرد. او در نیمه نهایی نیز مقابل نماینده مجارستان پیروز شد تا گام به مرحله آخر بگذارد.
 
بانوی کاراته‌کای ایرانی در دیدار پایانی به مصاف حریفی از ویتنام رفت و با نتیجه ۲ بر صفر پیروز شد تا نخستین طلای این رشته ورزشی را نصیب دختران ایرانی کند.
 
کاروان ایران از پرجمعیت‌ترین تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها بود. موضوعی که انتقاد برخی رسانه‌های ورزشی ایران را در پی داشت. کاروانی بیش از ۸۰ نفر که از این جمع فقط چهل نفر ورزشکار بودند و بقیه با عناوین مختلف، تیم را همراهی می‌کردند. ​
 
روزنامه ایران ورزشی در گزارش انتقادی خود، اعزام ۲۰ مربی را غیر ضروری و سوال‌برانگیز دانسته. به نحوی که هر دو نفر یک مربی داشته باشند. حضور ۱۱ مربی کاتا برای ۱۲ کاتارو‌ نیز از جمله موضوعاتی است که به زعم منتقدان، فقط در تیم ایران اتفاق افتاده. جمعی از مسئولان در بخش‌های مختلف از جمله فدراسیون، امور داوران و حتی وزارت ورزش نیز همراه با این تیم در جاکارتا حضور داشته‌اند.
 
فدراسیون کاراته اعلام کرده تمام هزینه‌های مربیان اختصاصی کاتارو‌ها و داوران را تقبل کرده؛ این در حالی است که فدراسیون به دلیل آنچه مشکلات مالی عنوان کرده بود، از حضور در رقابت‌های تدارکاتی باز ماند. روزنامه ایران ورزشی از مسئولان ورزش پرسیده اگر رییس بعدی فدراسیون با حجم بالای بدهی‌ مالی روبرو شود چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
 
در جریان مسابقات و در ۵۰ کیلوگرم زهرا طرازپور بر نمایندگان آفریقای جنوبی و کوزوو غلبه کرد اما در برابر حریف مراکشی شکست خورد تا راهی جدول بازنده‌ها شود. جایی که توانست مقابل رقیب مجارستانی به پیروزی برسد اما پس از ناکامی مبارز تایوانی از رسیدن به مدال محروم شد.
 
در مسابقات مردان، مهدی قراری‌زاده روی سکوی سوم جهان ایستاد. علی اصغر آسیابری نیز همین رتبه را نصیب خود کرد. میعاد یاری هم مانند آن‌ها مدال برنز را به گردن آویخت. رضا خوش‌کلام با شکست از رقیب دانمارکی از دور رقابت‌ها کنار رفت. الیاس محمدزاده و علیرضا شیرصفت نیز راهی به سکوهای سه گانه پیدا نکردند.
 
در وزن ۶۱ کیلوگرم دختران، مهتاب اسماعیلی در برابر رقبای تایوانی و شیلیایی موفق بود اما در مبارزه سوم از پس حریف صربستانی برنیامد.
 
در آخرین روز پیکار‌ها در بخش کاتای تیمی دختران، ایران با ترکیب مهسا باقری، مکرمه حمیده کردار و زینب شنوایی به اجرای برنامه پرداخت که با وجود برتری مقابل تیم‌ آفریقای جنوبی، در برابر مقدونیه و اسپانیا شکست خورد.
 
در کاتای تیمی پسران هم علی ارچنگی، حمیدرضا پوراعما و محمدجواد عامری روی تاتامی رفتند و مغلوب مصر شدند. آن‌ها در جدول بازنده‌ها از سد اندونزی گذشتند اما همچون تیم دختران، روبروی اسپانیا از دستیابی به برتری بازماندند.
 
بهنوش نجفی در ۶۸ کیلوگرم و زهرا برزگر در ۶۸+کیلوگرم در بخش دختران با قبول شکست از حریفانشان، جایی در جمع نفرات بر‌تر نیافتند. مهدی خدابخشی و کوشا تیموری در بخش پسران به مصاف حریفان خود رفتند که خدابخشی در رده سوم قرار گرفت.
 
کاراته از ورزش‌های مدال‌آور ایران است اما در برنامه بازی‌های المپیک قرار ندارد. با این حال، این ورزش از جمله جدی‌ترین کاندیدا‌ها برای پیوستن به خانواده المپیک در دوره‌های آینده است.
 
مسابقات کاراته در بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ به صورت آزمایشی برگزار خواهد شد و مدال‌های آن در جدول توزیع مدال‌ها محاسبه نخواهد شد. سه وزن کومیته و مسابقه کاتا برای المپیک ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده. مسابقات تکواندو هم در المپیک ۱۹۸۸ سئول به صورت آزمایشی برگزار شد اما اینک در جدول اصلی مسابقات حضور دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
شیلان - نیویورک، ایالات متحده امریکا
آفرین هموطن افتخارآفرینم .
‌پنجشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.