هندوستان الماس «کوه نور» را می خواهد

مدآنلاین: الماس 105 قیراطی شگفت‌انگیز «کوه نور» که در تاج ملکه مادر –ملکه الیزابت- در زمان تاجگذاری همسرش جرج ششم و پس از آن دخترش ملکه الیزابت دوم مورد استفاده قرار گرفته است، احتمالا از مجموعه جواهرات سلطنتی خارج و به هندوستان بازگردانده خواهد شد.
 
این الماس پیش از این تاج ملکه «ماری» و ملکه «الکساندرا» را نیز مزین کرده بود. جمعی از تجار و ستارگان بالیوودی با به کارگیری وکلای بانفوذ قرار است مراحل قانونی این کار را در دیوان عالی لندن دنبال کنند. آنها در خواسته‌های خود مطرح کرده‌اند که این الماس یکصد میلیون پوندی که به عقیده آنها از خانه واقعی‌اش دزدیده شده به سرزمین اصلی باز پس داده شود.
 
این جریان می‌تواند بر مراسم ناهاری که قرار است این هفته توسط ملکه الیزابت برای نارندرا مودی نخست وزیر هندوستان در کاخ باکینگهام برگزار شود، تاثیرگذار باشد. البته به گفته منابع سلطنتی این موضوع اختلاف اصلا در دستور کار جلسه قرار ندارد.
 
بر طبق افسانه‌ها استفاده از این الماس تنها توسط خدایان و زنان جایز است. دیوید دِسوزا از گروه تیتو که یکی از حامیان مالی این پرونده است، می‌گوید: «الماس کوه نور تنها یکی از آثار باستانی است که در شرایط مشکوک از هندوستان خارج شده است». بومیکا سینگ بازیگر بالیوودی و از فعالان این پرونده معتقد است: «الماس کوه نور تنها یک سنگ 105 قیراطی نیست بلکه بخشی از تاریخ و فرهنگ هندوستان است و می‌بایست به آنجا بازگردانده شود».
 
دولت انگلستان تقاضای بازگشت این سنگ بیضی شکل را که در سال 1851 به ملکه ویکتوریا هدیه شده است؛ رد کرده است. در این زمینه اندرو رابرتز تاریخدان انگلیسی یکشنبه گذشته به دیلی میل گفت: «افرادی که در این پرونده مضحک نقش دارند باید بدانند که گنجینه جواهرات تاج سلطنتی دقیقا بهترین و مناسب‌ترین مکان برای نگهداری الماس کوه نور است و نشانه سپاسگزاری از سه قرن مشارکت انگلستان در هندوستان است که منجر به نوسازی، توسعه، حفاظت، پیشرفت‌های کشاورزی، وحدت زبانی و در نهایت دموکراسی در این شبه قاره شده است».
 
این پرونده مشابه پرونده مجسمه‌های مرمرین الگین «Elgin Marbles» است که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود و یونان خواستار بازگرداندن آنها به این کشور است. این الماس بی‌نظیر توسط دولیپ سینگ آخرین حاکم سیک‌ها و پس از الحاق پنجاب به انگلستان به ملکه ویکتوریا هدیه شده است. اعطای این جواهر ارزشمند به ملکه انگلستان هنوز هم در میان مردم هندوستان یک تحقیر ملی تلقی می‌شود.
 
وکلای انگلیسی مسئول بازگرداندن این گنجینه قیمتی اعلام کرده‌اند که برای انجام این کار از قانون هولوکاست –قانون استرداد اشیاء تاریخی فرهنگی- بهره خواهند گرفت که به نهادهای ملی در انگلستان این قدرت را می‌دهد که آثار هنری  دزدیده شده را به صاحبین اصلی آن بازگرداند.
به گزارش دیلی میل، این پرونده برگ دیگری به تاریخ هفتصد ساله خون‌بار میان
هندوستان و انگلستان اضافه می‌کند و در خلال این دوران این سنگ از سلسله‌ای به سلسله دیگر منتقل شده است. پاکستان، ایران و حتی طالبان در افغانستان مدعی مالکیت این سنگ قیمتی هستند.
 
بر طبق افسانه‌ها هر کسی که این سنگ را در اختیار داشته باشد؛ فوق‌العاده قدرتمند خواهد بود اما صاحبان مذکر این سنگ پایانی تاسف‌بار خواهند داشت. این سنگ به دستور ملکه الیزابت در زمان تاجگذاری شوهرش جرج ششم به‌عنوان سنگ اصلی در تاج سلطنتی مورد استفاده قرار گرفته و تا به امروز در جای خود باقی مانده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
alvares - زوریخ، سوییس

این الماس تنها جزئی از غارت ثروت هندوستان توسط استثمارگر پیر انگلستان بوده، انگلیس غرامتی میلیاردی بر سر قتل عام ایرانیها هنوز به ایران پرداخت نشده.
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
۷۷
hassan5 - تهران، ایران

چرا در این گزارش هیچ اسمی از ایران برده نشده است؟؟؟؟همه میدانند که نادر شاه افشار پس از تسخیر هندوستان این الماس گران بها را بهمراه دریای نور بایران اورده است.تا اینجای تاریخ واضح است.پس از ان مشخص نیستکه در چه تاریخی توسط انگلستان از ایران دزدیده شده است .امیدوارم که انهم افشا شود>!؟!؟
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
۵۴
uk.ali - لیورپول، انگلستان
این اول بازی هست ولی هدف اصلی پس گرفتن دریایی نور و چشمه نور از دیگر کشورها مثل ایران که در زمان نادر شاه افشار گرفته شده .
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
۴۴
aarian - تهران، ایران

خاک بر سر قاجار بی‌لیاقت که مملکت در زمان اونها اینقدر بی‌ صاحب بوده! الماس بی‌ نام و نشون از ایران دزدیده شده!
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
۴۹
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه

[::hassan5 - تهران، ایران::]. آن الماسی که نادر شاه دزدید دریای نور بود نه کوه نور
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
۲۶
اسب آتش - سیدنی، استرالیا
در زمان جنگ تریاک در افغانستان که جزئی از ایران بود و توسط انگلیس راه افتاد و بعد از ایران جداش کردن .کوه نور و دریای نور(هدیه داده شد از طرف هند به نادر شاه کبیر افشار) در تاجگزاری رسمی اش در دشت مغان روی سرش بود که سالها بعد از مرگش در فتنه هرات توسط یک افسر انگلیسی شبانه دزدیده شد. روایات مختلف و متناقضی در این مورد وجود داره.
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۲
۴۹
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
[::اسب آتش - سیدنی، استرالیا::]. به نقل از ویکی پدیا : تاریخچه این الماس به اساطیر و افسانه‌ها می‌رسد. نقل است که بر دسته شمشیر افراسیاب نصب بوده و رستم آن را در جنگ با تورانیان تصاحب نموده است. در حمله امیر تیمور به غارت رفت و به دست محمدشاه هند رسید.[۲] این الماس به همراه زوج دیگرش کوه نور (که اکنون روی تاج ملکه انگلستان نصب شده‌است) توسط نادر شاه افشار در جنگ با هند به دست آمده و در سال ۱۷۳۹ میلادی به ایران آورده شدند.[۳] ظاهراً محمدشاه به هنگام تسلیم به نادر آن را در عمامه خود مخفی نموده که توسط سربازان یافته می‌شود.[۴]دریای نور پس از قتل نادر به نوه او شاهرخ‌میرزا (آخرین پادشاه افشار) رسید و سپس به دست امیر علم خان خزیمه و بعد به محمد حسن خان قاجار و بعد به لطفعلی‌خان زند و سر انجام به دست آغا محمدخان قاجار افتاد.ناصرالدین شاه معتقد بود که این جواهر یکی از گوهرهای تاج کورش بزرگ بوده‌است.[نیازمند منبع] او برای تولیت این گوهر قیمتی منصبی مخصوص قرار داده بود.
‌سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۶
۴۹
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
ین جواهر در زمان محمدعلی شاه و هنگام شکست وی از مشروطه‌خواهان به سفارت روسیه برده شد که توسط مشروطه‌خواهان بازپس داده شده و هم اکنون در موزه بانک مرکزی واقع در خیابان فردوسی تهران قرار دارد.[۵]. زوج این الماس که کوه نور نام داشت، پس از مرگ نادر توسط سرداران افغانی از ایران به هند بازگردانده شد و پس از مدتی نصیب کمپانی هند شرقی بریتانیا شد و مدتی نیز روی تاج ملکه انگلستان نصب شد.[۶]
‌سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۶
۷۱
senator x - تهران، ایران
اگر قرارباشد دریای نور را از ایران پس بگیرند من موافقم بشرط اینکه 70آبادی ایران را که روسها غصب کردند بایران باز گردانند.
‌سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۱
۲۶
اسب آتش - سیدنی، استرالیا
[::آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه::]. ممنون از شما، اطلاعات جالبی بود.
‌سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +205شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +105بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم