آشنایی با منابع خوشمزه فیبر

فیبر علاوه بر این که احساس سیری را افزایش می‌دهد، منبع بسیار خوبی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی، دیابت و چاقی است.
منابع غذایی حاوی فیبر بسیار متنوع هستند و اما بیشترین میزان فیبر در سبزی‌جات، میوه‌ها و دانه‌ها است:
 
    لوبیا: هر فنجان از آن 19 گرم فیبر دارد. لوبیا در صدر فهرست حبوبات سالم است. مردان روزانه به 38 گرم فیبر نیاز دارند.
    تمشک: هر فنجان تمشک معادل 8 گرم فیبر است و زنان به طور روزانه باید 25 گرم فیبر دریافت کنند.
    کنگر فرنگی: سه چهارم فنجان کنگر فرنگی یا یک کنگر فرنگی متوسط تقریبا 10 گرم فیبر دارد.
    گلابی: همراه با سیب، خرما، پرتقال، و برخی میوه‌های دیگر سرشار از فیبر هستند. این نوع فیبرها منجر به کاهش سطح کلسترول می‌شوند. یک گلابی متوسط تقریبا 5 گرم فیبر دارد. البته اگر با پوست خورده شود.
    بادام: در میان آجیل‌ها، بادام غنی‌ترین منبع فیبر است و یک میان وعده بسیار مفید محسوب می‌شود. یک اونس بادام 3.5 گرم فیبر دارد.
    سیب زمینی شیرین: هر یک عدد سیب زمینی شیرین پخته شده 5 گرم فیبر دارد.
    جو: بلغور جوی دو سر و سبوس جو حاوی بتاگلوکان است که نشان داده شده به کاهش کلسترول و خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می‌کند. یک فنجان بلغور جوی دو سر 4 گرم فیبر دارد.
    زیتون سیاه: زیتون سیاه طعم متفاوتی نسبت به زیتون سبز دارد اما از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی ندارد البته زیتون سیاه نسبت به زیتون سبز روغنی ‌تر است. زیتون‌های سیاه طبیعی که به صورت صنعتی سیاه نشده ‌اند، ارزش غذایی بالایی دارند و به هضم غذا کمک می ‌کنند؛ 100 گرم این میوه کوچک دارای 12.2 گرم فیبر است.
    گردو: بیشترین میزان آنتی ‌اکسیدان در گردو وجود دارد؛ یک منبع مهم فیبر است، در هر 100 گرم گردو 9.5 گرم فیبر وجود دارد.
    عدس: عدس دارای منگنز، آهن، پروتئین، فسفر، تریپتوفان، فولات، مس، پتاسیم، ویتامین B1 است و 100 گرم آن 15.64 گرم فیبر دارد که موجب هضم غذا می‌‌شود.
 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +203رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +158جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +115پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +89هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +86آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!