اتحادیه اروپا اخراج مهاجران غیرقانونی را شتاب می‌دهد

مقام‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در تازه‌ترین دیدار خود در مورد موضوع پناهجویان و مسائل ناشی از آن، بر سر تسریع اخراج مهاجران غیرقانونی به توافق رسیده و در مورد تشکیل نیروهای ویژه مرزبانی مذاکره کردند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، در سند تازه‌ای که وزیران کشور اعضای اتحادیه اروپا، ۱۶ مهر ماه، بر سر آن توافق کرده‌اند، مهاجران غیرقانونی که اقامت آنها از سوی اعضا رد شده، سریع‌تر از گذشته از این کشورها اخراج خواهند شد.
 
در سال گذشته میلادی اعضای اتحادیه اروپا، نزدیک به ۴۷۰ هزار درخواست مهاجرت کسب کردند. اما با کم‌تر از ۴۰ درصد از آنها موافق شده است.
 
در سال جاری میلادی انتظار می‌رود رقمی بسیار بیش از گذشته خواستار حق مهاجرت یا پناهندگی در اتحادیه شوند.
توماس ده‌میزر، وزیر کشور آلمان، گفته است «بازگشت همیشه سخت است».
 
او افزوده است «اما… ما تنها می‌توانیم به پناهجویانی که به سرپناهی امن نیاز دارند، اسکان دهیم. کسانی که به سرپناه امن نیاز ندارند، نیایند، یا فورا اخراج خواهند شد».
 
تازه‌ترین دیدار و مذاکرات مقام‌های اروپایی پس از آن انجام می‌شود که اتحادیه اروپا، عملیات نظامی خود علیه قاچاقچیان انسان را در دریای مدیترانه آغاز کرده است.
 
دریای مدیترانه از مهم‌ترین مسیرهای انتقال پناهجویان و مهاجران، به شکل قاچاقی، به جنوب اروپا است.
طی ماه‌های گذشته برخی کشورهای اروپایی با بحران‌ها یا تنش‌هایی روبه‌رو شده‌اند که ناشی از ورود موجی کم‌سابقه از پناهجویان است.
بسیاری از پناهجویان از کشورهایی گریخته‌اند که جنگ و تنش‌های داخلی در آن‌ها، سال‌هاست ادامه دارد و تلاش‌های جامعه جهانی برای ایجاد آرامش در آنها فرجامی نداشته است. سوریه از جمله مهم‌ترین این کشورها است، که مبدا آوارگی و گریز گروه عمده‌ای از پناهجویان در سال جاری به شمار می‌رود.
 
بسیاری از پناهجویان قصد دارند خود را به کشورهای ثروتنمد غرب و شمال اروپا برسانند.
اتنظار می‌رود، آلمان، به تنهایی، مقصد اصلی بیش از یک میلیون پناهجو و مهاجر در سال جاری باشد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، از سیاست درهای باز برای پناهجویان دفاع کرده است.
با این همه وضعیت در آن کشور و نیز واکنش‌ها به ورود پناهجویان، روز به روز در حال تغییر است.
ایالت باواریا در جنوب آلمان، که از ثروتمندترین مناطق آن کشور است، تهدید کرده که بدون کسب اجازه دولت مرکزی دست به بازگرداندن پناهجویان به اتریش بزند.
 
مقام‌های ایالتی می‌گویند تنها در ماه گذشته میلادی، ۲۰۰ هزار پناهجو از اتریش وارد آن شده‌اند.
وزارت کشور اتریش نیز در مورد احتمال وقوع «شورش» در مرز هشدار داده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.