اشاره روحانی به احتمال آزادی سه آمریکایی در صورت آزادی شهروندان ایران در آمریکا

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفته است که اگر آمریکا ایرانیان زندانی در این کشور را آزاد کند، دولتش برای آزادی سه آمریکایی زندانی در ایران خواهد کوشید.
آقای روحانی در مصاحبه با کریستیان امانپور خبرنگار سی ان ان گفت: "اگر آمریکایی ها گام های مناسب را بردارند و آنها را آزاد کنند، مسلما فضای مناسب باز خواهد شد و شرایط مناسب ایجاد خواهد شد تا ما هر چه در توان داریم و تا جایی که در توان ما باشد برای آزادی فوری آمریکایی های زندانی در ایران بکوشیم."
این اظهارات یک روز پس از آن است که جان کری وزیر خارجه آمریکا روز شنبه در دیدار با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در نیویورک بار دیگر خواستار آزادی سه آمریکایی در ایران شده بود.
به گفته جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا،‌ آقای کری در این دیدار گفت که "فوریت لزوم بازگشت آمریکایی های زندانی و ناپدید شده به کشورشان" را مطرح کرده است.
از راست رابرت لوینسون، سعید عابدینی و امیر حکمتیجیسون رضاییان، امیر حکمتی و سعید عابدینی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران هستند. آمریکا معتقد است که یک شهروند دیگر این کشور به نام رابرت لوینسون هم سال ها پیش در سفری به جزیره کیش ناپدید شده و دولت ایران ممکن است از سرنوشت او مطلع باشد. ایران از سرنوشت آقای لوینسون اظهار بی اطلاعی می کند.
 
در مقابل دولت ایران مدتی است برای آزادی شهروندان ایرانی زندانی در آمریکا فشار می آورد. وزارت خارجه ایران یک ماه پیش از ایالات متحده خواسته بود هرچه زودتر این افراد را آزاد کند.
 
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز ٤ شهریور گفت که "حدود نوزده ایرانی با ادعای نقض تحریم‌های آمریکا در زندان‌های آن کشور هستند" و افزود که "یکی از دغدغه ‌های ما وضع این زندانیان است."
 
با این حال ایران می گوید هدف از طرح این مساله مبادله زندانی میان ایران و آمریکا نیست.
آقای روحانی یک هفته قبل از سفر به نیویورک در مصاحبه ای با شبکه آمریکایی سی بی اس در تهران گفته بود:‌ "من کلمه مبادله را نمی پسندم، اما از نقطه نظر انساندوستانه، اگر بتوانیم گامی برداریم، باید چنین کنیم. طرف آمریکایی باید گام خودش را بردارد."

جیسون رضاییان خبرنگار واشنگتن پست هم در ایران زندانی استحسن قشقاوی، معاون کنسولی و پارلمانی وزارت خارجه ایران، اخیرا گمانه زنی ها در مورد اینکه کشورش مایل به مبادله زندانی با آمریکاست را رد کرد، اما علی لاریجانی رئیس مجلس ایران در سفر ماه سپتامبر به نیویورک از 'امکان' تبادل زندانیان ایران و آمریکا سخن گفت.
 
موضوع مبادله زندانیان ایرانی با اتباع کشورهای دیگر طی سال‌های گذشته گاه باعث این گمانه زنی شده که بازداشت شهروندان خارجی در ایران با تلاش برای آزاد کردن افراد مورد نظر جمهوری اسلامی از زندان‌های خارجی ارتباط داشته است.
 
در سال ١٣٨٨ یک شهروند فرانسوی به نام کلوتیلد ریس که به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت شده بود آزاد شد و کوتاه مدتی پس از آن نیز دو شهروند ایرانی از زندان های فرانسه آزاد شدند. یکی از این دو نفر علی وکیلی راد نام داشت که در ارتباط با ترور شاپور بختیار زندانی بود. همچنین، در تابستان سال ١٣٨٨ سه شهروند آمریکایی در نواحی مرزی غرب ایران بازداشت و به جاسوسی متهم شدند و بعدا گفته شد که مقامات ایرانی خواستار مبادله آنان با چند شهروند ایرانی در زندان های آمریکا هستند.
این سه نفر بعدا با میانجیگری دولت عمان آزاد شدند و به کشورشان بازگشتند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۰
hamtarane - سیدنی، استرالیا
شما با این حرف دقیقا صحه گذاشتی روی این موضوع که حکومتی که نماینده اش هستی گروگانگیر هست، همانطور که از روز اول بوده. در ضمن یک حرفی بزن که بتونی بهش عمل کنی، امکان نداره تو بتونی کسی را آزاد کنی
یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۸
۵۰
یک ایرانی در استرالیا - ملبورن، استرالیا
ایرانیان مقیم سایر کشورها قبل از مسافرت به ایران حتما مطمئن شین که یه تروریست ایرانی تو کشور محل اقامت شما زندانی نیست. چون ممکنه شما در ایران زندانی بشین با این امید که با یه تروریست مبادله بشین.
دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۵
۵۵
آسمان ایران - اسلو، نروژ
دولت آمریکا گروگان گیر نیست مگر نه اینکه تعدای ایرانی در اونجا اسیر هستند چیزی که عوض داره....... کاسه لیس سیدنی.........................
دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وزیر جنگ آمریکا: امروز بزرگ‌ترین حمله به ایران انجام می‌شود/ فرماندهی سپاه و بسیج امروز شغل موقت است
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد