جلب‌رضایت اولیاء دم در ازای تمام دارایی پدر متهم

پسر جوان که چهار سال پیش در یک درگیری خیابانی دست به قتل زده بود، با پرداخت دیه از حکم قصاص رهایی یافت و دیروز از جنبه عمومی جرم محاکمه شد.

 پیشتر حکم قصاص این پسر در دیوان‌عالی کشور مهر تایید خورده و شمارش معکوس برای اعدام او آغاز شده بود که توانست رضایت اولیای‌دم را جلب کند.

 رسیدگی به این ماجرا از عصر پنجم مهر سال 90 به دنبال کشته‌شدن یک پسر 20 ساله در درگیری خیابانی در دستور کار پلیس قرار گرفت. شواهد نشان می‌داد حمید که راننده پژو بود در خیابان آزادی با راننده یک دستگاه پراید درگیر شده بود که با ضربه جسم سنگین به سرش از پا درآمد و راننده پراید سفید از محل گریخت.

جنازه خونین با هماهنگی قضایی به پزشکی‌قانونی فرستاده شد و پلیس به پرس‌وجو از شاهدان پرداخت. شماره پلاک خودروی سفید نخستین سرنخ را از عامل جنایت خیابانی به پلیس داد و یک روز بعد از درگیری خونین «سهراب» 21ساله در خانه‌اش در حوالی میدان آذری بازداشت شد.

این پسر گفت: «سوار بر ماشینم از خیابان آزادی عبور می‌کردم که راننده پژو راهم را بست. به او اعتراض کردم اما او که خیلی عصبانی بود، از ماشین پیاده شد و به سمت من حمله کرد. من هم برای دفاع از خودم با جک ماشین یک ضربه به سرش کوبیدم و فرار کردم.»
به دنبال اعتراف‌های این پسر و بازسازی صحنه جرم سهراب سال 91 پای میز محاکمه ایستاد و به درخواست اولیای‌دم به قصاص محکوم شد.

وی دیروز در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست محمدباقر قربان‌زاده و با حضور دو مستشار از جنبه عمومی جرم محاکمه شد.

در ابتدای این جلسه نماینده دادستان کیفرخواست را خواند.
او گفت: «با توجه به رضایت اولیای‌دم از آنجا که جرم سهراب موجب اخلال در نظم عمومی جامعه شده است طبق ماده 612 قانون مجازات برایش تقاضای کیفر دارم.»

سپس سهراب که حالا 25 ساله است پشت تریبون دفاع ایستاد و ابراز پشیمانی کرد. او گفت: «یک اشتباه باعث شد که زندگی خودم و خانواده‌ام تباه شود. چهار سال با کابوس اعدام از خواب بیدار شدم تا اینکه خانواده‌ام توانستند رضایت اولیای‌دم را جلب کنند.»
وی در تشریح جزئیات درگیری گفت: «باور کنید من قصد دعوا نداشتم. حتی حمید را نمی‌شناختم اما وقتی با ماشین راهم را بست، عصبانی شدم و ناسزا گفتم. او هم به سمت من حمله کرد. چون حمید قوی‌هیکل بود، ترسیدم و برای دفاع از خودم با جک یک ضربه به سرش زدم اما هرگز فکر نمی‌کردم ضربه‌ای که به او زده‌ام باعث مرگش شده باشد.»

او ادامه داد: «خانواده حمید برای اجرای حکم قصاص اصرار داشتند تا اینکه خانواده‌ام با زحمت زیاد و با پرداخت 900 میلیون تومان توانستند رضایت آنها را جلب کنند. پدرم خانه‌اش را که تنها دارایی‌اش بود، فروخت و حالا مستاجر است و مادرم هم همه طلاهایش را فروخت تا توانستند پول دیه را تهیه کنند. من در مدت چهار سالی که در زندان بودم به اندازه کافی تنبیه شده‌ام و حالا از هیات قضایی تقاضا دارم در مجازاتم تخفیف قائل شود تا به زندگی عادی برگردم و گذشته‌ام را جبران کنم.»

 در پایان این جلسه هیات قضایی وارد شور شد تا حکم صادر کند. این پسر طبق ماده 612 قانون مجازات اسلامی به سه تا 10 سال زندان با احتساب روزهای بازداشت محکوم خواهد شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
پروردگار - تهران، ایران

900 میلیون تومان زورگیری در روز روشن
‌پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • هشدار نهاد کوییر ایرانی به دولت کانادا: مقابله با اسلام‌هراسی بهانه ترویج اسلام‌گرایی شده
  • پزشکیان: از تمام دنیا می‌خواهم نسبت به حمله به انستیتو پاستور واکنش نشان دهند
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • چهره‌های قدرتمند باقی‌مانده در رژیم؛ صعود سپاه و افول دولت رسمی در ایران
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • ویدیو و تصاویر از سیزده بدر ایرانیان در زیر سایه جنگ + ویدیویی از سیزده بدر شهبانو فرح پهلوی
  • پیت هگست، فرمانده ستاد نیروی زمینی ارتش ایالات متحده را برکنار کرد
  • دونالد ترامپ:«تابعیت از طریق تولد» برای بردگان بود، نه میلیاردرهای چینی با ۵۶ فرزند
  • تصاویر: موج گرما باعث شد زنان و مردان اسکی‌باز در کلرادو با لباس شنا اسکی کنند
  • شورای همکاری خلیج فارس: رژیم ایران تمام خطوط قرمز را زیر پا گذاشت
  • +277شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +234شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +195پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +157سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +143ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +139فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +120پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +112کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +109ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +99ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید