کشف قورباغه‌ای که قادر است با سرش ۸۰ انسان را بکشد

زیست‌شناسان کشف کردند، قورباغه برزیلی از سر سمی خود به عنوان سلاح استفاده می‌کند.
 
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ABCNews، مدت زیادی است از این حقیقت که برخی از قورباغه‌ها قادر به ترشح سم از سطح پوستشان هستند، آگاهیم اما دو گونه از قورباغه این پدیده را به سطح کاملا جدیدی رسانده‌اند. این قورباغه‌ها از سرهایشان به عنوان سلاح سمی استفاده می‌کنند.
زهر آزاد شده از سر یکی از این قورباغه‌ها به قدری سمی است که قادر است 80 انسان و یا بیش از 300 هزار موش را بکشد.
ادموند برودی از دانشگاه یوتا و یکی از سرپرستان این پژوهش در این‌باره می‌گوید: «واقعا انتظار نداشتیم که یک قورباغه بسیارسمی را کشف کنیم. همچنین پی بردن به این موضع که قورباغه‌ها با ترشح پوستی سمی‌تر از افعی‌های کشنده گودال از سرده بوثروپز هستند، نیز حیرت انگیز بود».
 
برودی و همکار وی کارلوس جارد از موسسه بوتانتن واقع در سائوپائولوی برزیل، زمانی متوجه این موضوع شدند که در حال مطالعه روی قورباغه‌های برزیلی «Corythomantis greening» یا قورباغه سیب سبز و «Aparasphenodon brunoi» یا قورباغه کله کلاهخودی برونو بودند. جارد این کشف را تجربه‌ای دردناک توصیف می‌کند.
 
این دو نفر در حال جمع‌آوری قورباغه‌های مختلف برای مطالعه‌شان در برزیل بودند که جارد یک قورباغه سیب سبز را برمی‌دارد و بلافاصله ضربه‌ای را احساس می‌کند. این ضربه منجر به پنج ساعت درد شدید شد.
 
دانشمندان کشف کردند که هر دو نوع قورباغه دارای تیغ‌های کوچکی روی سرشان هستند که به وسیله آنها سم را به بدن قربانی منتقل می‌کنند.
جمجمه قورباغه سیب سبز که تیغ‌های سم‌رسان را نشان می‌دهدهمچنین محققان محاسبه کردند که تنها یک گرم از سم قورباغه کله کلاه‌خودی برونو قوی‌تر از زهر افعی کشنده گودال است. در حالی که این نوع مار جزو خطرناک‌ترین مارهای جهان محسوب می‌شود.
تا قبل از روش‌های درمانی موثر و مدرن برای قربانیانی که توسط چنین مارهایی گزیده می‌شدند، تنها در کاستاریکا میزان تلفات انسانی 9 درصد بود.
جارد بسیار خوش شانس بود که برخوردش با قورباغه سیب سبزی روی داد که برحسب اتفاق زهرش کمتر سمی بود.
دانشمندان هنوز هم شک دارند که حتی قورباغه کله کلاه‌خودی برونو هم در هنگام گزیدن یک گرم کامل از زهرش را به قربانی منتقل کند.
امید می‌رود افراد دیگر که قربانی بداقبال بعدی دریافت سم این نوع قورباغه‌ها هستند، در زمان احساس درد عقب‌نشینی کنند. هرچند دانشمندان مطمئن نیستند احتمال وقوع آن امکان‌پذیر باشد.
برودی می‌گوید: «تمایل نداریم برای آزمایش کردن به قورباغه‌ای با تیغ‌های سمی اجازه بدهیم که ما را بگزد».
برنامه بعدی برودی و جارد شناسایی بهتر مشخصات این سم و غددی که آن را ترشح می‌کنند، است. همچنین این دو نفر قصد انجام مطالعات بیشتر روی انواع قورباغه‌ها از سراسر جهان که مشکوک به زهرآگین بودن هستند را دارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Dara20 - تهران، ایران

۱۰۰ تا از اینها را وارد طویله رهبری کنیم تا شاید اینها بتوانند این رهبر الدنگ را نفله کنند
دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵
۵۶
baba48 - تورونتو، کانادا
[::Dara20 - تهران، ایران::]. از کامنتت حال کردم
دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
۳۲
irani62 - برلین، آلمان
Dara20 - تهران، ایران دمت گرم ممنون از کامنتت،زدی تو هدف 😆☺
دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.