۲۹ دانشمند سرشناس آمریکایی از توافق اتمی حمایت کردند

۲۹ دانشمند سرشناس آمریکایی، از جمله گروهی از مشاوران علمی کاخ سفید و برندگان جایزه‌های نوبل، در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از توافق اتمی صورت گرفته میان ایران و شش قدرت جهانی حمایت کردند.
 
این نامه که متن آن در ۱۷ مرداد ماه در آمریکا منتشر شده، بخشی از تحولات تازه در دفاع یا انتقاد از توافق اتمی با ایران به شمار می‌رود.
حمایت این ۲۹ دانشمند و محقق می‌تواند به تلاش‌ها و رایزنی‌های کاخ سفید برای عرضه توافق اتمی به کنگره‌ای با اکثریت جمهوری‌خواه، که از مخالفان توافق به شمار می‌روند، تاثیراتی بگذارد.
 
به ویژه که طی روزهای گذشته سناتور دمکرات چاک شومر، از تاثیرگذارترین نمایندگان یهودی کنگره آمریکا و یکی از سناتورهای ارشد هم‌حزب با رئیس‌جمهوری، به صف مخالفان توافق اتمی پیوسته است.
 
روزنامه نیویورک‌تایمز می‌گوید نامه دو صفحه‌ای این ۲۹ دانشمند، می‌تواند در عرضه توافق اتمی، دلایلی علمی را در اختیار کاخ سفید بگذارد.
امضاءکنندگان نامه اخیر، کارشناسانی خبره و باسابقه در جنگ‌افزار هسته‌ای و کنترل تسلیحات هستند.
برخی از آنها سال‌ها از مشاوران کنگره و دولت ایالات متحده بوده‌اند.
 
در میان آنها فیلیپ اندرسون، لئون کوپر، شلدون گلاشو، دیوید گراس، برتون ریشتر و فرانک ویلچک از برندگان جایزه نوبل هستند.
در این نامه بارها از واژگان «نوآور» و «دقیق» در توصیف توافق اتمی با ایران استفاده شده است.
 
برای نمونه گفته شده این توافق «محدودیت‌هایی به مراتب سخت‌تر را در مقایسه با هر یک از چارچوب‌های مذاکره‌شده پیشین در مورد منع گسترش تسلیحات» در بر گرفته است.
 
این دانشمندان می‌گویند به عقیده آنها در توافق صورت‌گرفته -بر خلاف برخی انتقادها از زمان ده ساله آن- «روندی طولانی‌مدت و مهم برای راستی‌آزمایی» برنامه هسته‌ای ایران در نظر گرفته شده که تا سال ۲۰۴۰ ادامه پیدا می‌کند.
 
باراک اوباما و دولت آمریکا در تلاش هستند تا توافق اتمی را هم به مخالفان داخلی در کنگره و هم به گروهی از هم‌پیمانان خارجی، از جمله اسرائیل، عرضه کنند.
 
هر چند به نظر می‌رسد اکثر جمهوری‌خواهان، اگه نه همه، به مخالفت با آن رای خواهند داد، اما چنانچه آرای کلی از دو سوم نمایندگی بیشتر نشود، رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌تواند از حق وتوی خود، برای تصویب نهایی آن استفاده کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۸
*بی همتا* - برلین، آلمان
بله .سرشناسان امریکائی . اقای جیمی کارتر و اوباما هم جایزه نوبل گرفتند .درضمن یاسرعرفات هم گرفت . عجب تلاشی میکند اوباما . اقا جوجه ها را اخر پائیز میشمرند
یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۲
۴۶
fariba azizi - پاناما سیتی، پاناما
شما بخوانید،. ۲۹ دانشمند سرشناس آمریکایی از طرح حمله به ایران حمایت کردن.
یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • به خانواده امیرمحمد کوهکن گفتند رنگ پیکرش را هم نمی‌گذاریم ببینید + ویدیو
  • مقام بریتانیایی: خروج گسترده طلا از ایران نشانگر آماده شدن حکومت برای پس از سقوط است
  • کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا: تسلط رژیم ایران بر قدرت در حال فروپاشی است
  • شاهزاده رضا پهلوی: آماده‌ام به محض فراهم شدن شرایط برای رهبری نبرد نهایی وارد ایران شوم
  • فرمانده کل ارتش: اعتراضات چه ربطی به ترامپ و نتانیاهو دارد؟/ عراقچی: مسائل ایران به هیچ کشوری ارتباط ندارد
  • اسرائیل هیوم: ترامپ طرح ویتکاف را کنار گذاشت؛ مذاکره‌ای با تهران در کار نیست
  • نماینده پارلمان بریتانیا : هواپیماهای روسی در تهران هستند، آیا آیت‌الله‌ها آماده فرار شده‌اند؟
  • پریسا فرهادی مجری شبکه تلویزیونی صدای آمریکا
  • اعزام ناوگان هوایی نظامی آمریکا به بریتانیا و تکرار الگوی جنگ ۱۲روزه؛آیا حمله مجدد به ایران در راه است؟
  • سناتور گراهام: ترامپ، اوباما نیست، حکومت کشتار کند، او دستور کشتن خامنه‌ای را می دهد