شهروندی کشوری اروپائی با یک میلیارد؛ چراکه نه؟

ایران وایر : در بسیاری از کشورهای جهان اطلاق عنوان «میلیاردر» به شخصی به آن معنا است که وی فردی متمول است. نه تنها میلیاردر بلکه یک میلیونر هم می تواند شخصی متمول باشد. اما در ایران دیگر میلیاردر بودن چیز عجیبی نیست. هر کدام از شهروندان تهران و شهرهای بزرگ ایران که در نقاط متوسط به بالای شهر زندگی می کنند و یک آپارتمان دو یا سه خوابه دارند و یک خودروی متوسط به بالا زیر پایشان است، یک میلیاردر هستند. بگذریم از کسانی که ثروت آن ها به ده ها میلیارد تومان می رسد و تعدادشان هم کم نیست.
 
از طرفی، آن هایی که پولی اضافه در حساب هایشان دارند، یک روز بر سر یارانه های نقدی و روز دیگر بر سر راه اندازی سیستم جدید مالیاتی نگران می شوند که مبادا دولت با سرکشی به دارایی های آن ها، چیزی از آن به عنوان مالیات کم کند.
 
همه این ها یک طرف، بازار بورسی که هر روز خبر سقوط شاخص آن به گوش می رسد، بازار ملکی که در رکود فرو رفته است، بازار سکه و طلا و ارزی که دیگر نه تنها سود نمی دهد بلکه ممکن است زیان ده هم باشد، حال صاحبان سرمایه در ایران را دگرگون کرده است.
 
در چنین شرایطی، موسسه هایی آمده اند که ادعا می کنند با صرف هزینه ای نزدیک به تنها یک میلیارد می توانند یک خانواده چهار نفره ایرانی را به یک خانواده چهار نفره اروپایی تبدیل کنند؛ چراکه نه؟
 
تهرانی های میلیاردر
منابع دولتی در ایران هزینه کل یک خانوار شهری را در سال 92 بالغ بر 20 میلیون و 600 هزار تومان اعلام کردند که نسبت به سال 91 نزدیک به 25 درصد رشد داشته است. در مقابل، متوسط درآمد سالانه یک خانوار ایرانی در همین سال بالغ بر 20 میلیون و 500 هزار تومان بوده که نسبت به سال قبل 22 درصد رشد داشته است؛ یعنی هزینه ها بیش از درآمدها رشد داشته اند.
 
از طرفی، طبق اعلام مرکز آمار، هم اکنون نزدیک به 40 درصد از خانوارهای شهری ایران درآمد سالانه بیش از 195 میلیون ریال دارند. با نگاهی به جمعیت شهری ایران و بعد خانوار، به صورت سر انگشتی در می یابیم که حدود 10 میلیون خانوار ایرانی در این رده قرار می گیرند؛ یعنی 10 میلیون خانوار ایرانی سالانه درآمدی بیش از 200 میلیون ریال در سال دارند.
 
جمعیت تهران را بیش از 8 میلیون نفر برآورد می کنند. هم اکنون قمیت ملک در تهران در مناطق متوسط به بالا از حداقل هر متر مربع3 تا 4 میلیون تومان شروع و تا ارقام نجومی در شمال تهران افزایش می یابد. به بیانی دیگر، هر کسی که در کناطق متوسط نشین تهران یک آپارتمان 120 متری داشته باشد، با فرض قیمت هر متر پنج میلیون تومان، به طور میانگین نزدیک به 600 میلیون تومان تنها ملک در اختیار دارد.
 
قیمت مهاجرت
هم اکنون انبوه شرکت های حقوقی در داخل و خارج از کشور تبلیغات وسیعی درباره دریافت مهاجرت در کشورهای حوزه یورو ارایه می دهند. قیمت از 5 هزار و 500 یورو شروع می شود و تا 300 هزار یورو بالا می رود. اکثر کشورهای اروپایی نیز در این لیست هستند. با توجه به قوانین اتحادیه اروپا نیز فرقی ندارد شما اقامت کشوری فقیر را داشته باشید یا کشورهای قدرتمند اروپا را. به هر حال، شما شهروند اروپایی خواهید شد. طبق تبلیغات این شرکت ها، فردی با یک خانواده چهار نفره، با 50 هزار یورو( برابر با 180 میلیون تومان) بابت هزینه اقامت و 250 هزار یورو (برابر با 900 میلیون تومان ) اوراق  سرمایه گذاری دولتی، می تواند اقامت اروپا را دریافت کند.
این در حالی است که برخی شرکت ها نیز قیمت را پایین تر آورده اند؛ آن ها ادعا می کنند با هزینه ای بالغ بر 5هزار و 500 یورو برای ثبت شرکت و 800 یورو بابت هزینه اقامت یک ساله می توانند برای متقاضیان اقامت یک ساله لهستان دریافت کنند. این به تومان تنها برابر با 23 میلیون تومان است!
 
وضع دارایی های ایرانیان
تا سال 92 و با وجود تکانه ها و هیجان های بزرگ در اقتصاد ایران، برخی بازارهای مالی داخل ایران سودده بوده اند؛ اگرچه بازار سرمایه یا بورس در رکودی طولانی گرفتار شد اما بازارهایی نظیر بازار طلا و سکه یا ارز سود خوبی برای سرمایه گذاران داشت. نبود قوانین مالیاتی سفت و سخت نیز به این سفته بازی ها کمک بیش تری کرده بود.
 
اما با روی کار آمدن دولت فعلی و ایجاد ثبات و آرامش نسبی، بازارهای بالا نیز جذابیت و رونق خود را از دست دادند. بازار ملک هم به رکود رفته و از رونق افتاد. اما بورس تهران که تا قبل از آن با روش های گوناگون، وضعیت نامطلوب آن مغفول مانده بود، شرایط خود را عیان کرده و شاهد سقوط بی سابقه در شاخص کل بورس تهران بودیم. از سوی دیگر، بانک ها نیز با تصمیمات دولتی، از ارایه سود بالا به متقاضیان منع شدند.
 
در چنین شرایطی، در ماجرای پرداخت یارانه های نقدی، اظهار نظرهای جسته و گریخته در مورد بازرسی از حساب های بانکی افراد از یک سو و احتمال برقراری سامانه های جدید مالیاتی از سوی دیگر، صاحبان دارایی را نگران کرد.
 
ماحصل این شرایط را می توان در دو محور جمع بندی کرد؛ نخست آن که محل مناسبی برای سرمایه گذاری وجود نداشت و دیگر آن که صاحبات دارایی در ایران نگران از سرکشی دولت به دارایی های خود شدند.
 
چراکه نه؟
تورم اعلام شده برای خرداد ماه امسال نشان می دهد سطح عمومی قیمت ها در خردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 14 درصد افزایش داشته است. این به آن معنا است که ارزش ریال در ایران 14 درصد کاهش یافته است و در مقابل، بازاری هم (نظیر بازار طلا یا ارز) وجود ندارد که ارزش دارایی ها را ثابت نگه دارد.
 
در چنین شرایطی، تهیه و تامین یک میلیارد تومان برای بسیاری از شهروندان ایرانی، به ویژه در شهرهای بزرگ کار زیاد سختی نیست. بازار هدف مهاجرت به اروپا می تواند تمام ساکنان شمال شهر تهران باشد زیرا تمامی آن ها دست کم یک واحد آپارتمان دارند که لااقل 600 تا 700 میلیون تومان ارزش دارد و اگر سایر دارایی های خود را نیز نقد کنند، تهیه هزینه مهاجرت برایشان کار زیاد سختی نیست.
 
علاوه بر این، حتما شما هم در خیابان ها شاهد تردد خودروهای لوکس بوده اید؛ خودروهایی که هر کدام 200 تا 300 میلیون تومان قیمت دارند؛ از پورشه های  یک میلیارد تومانی هم حرفی نمی زنیم.
 
اما واقعیت این است که با توجه به هزینه های اعلامی، داشتن اقامت اروپا برای بسیاری از شهروندان ایرانی زیاد گران تمام نمی شود. در شرایطی که ارزش دارایی شهروندان روز به روز با تورم تضعیف می شود و بازار جذابی برای سرمایه گذاری آن ها وجود ندارد، باید گفت چراکه نه؟
 
از هول حلیم
پیشنهادهای این موسسه ها گاه به قدری جذاب هستند که بسیاری از متقاضیان از هول حلیم مهاجرت ارزان به دیگ بدهی و مشکلات حقوقی می افتند. نیازی نیست متقاضی برای یافتن مشکلات آتی هر یک از شیوه ها حتما حقوق دان باشد؛ هر کدام از این موسسه ها در یک شیوه دریافت اقامت فعال هستند و بیش تر آن ها پنبه شیوه های دیگر را در وب سایت های خود می زنند. موسسه ای که از طریق دریافت اقامت با خرید ملک در یک کشور فعالیت می کند، تمام مشکلاتی که اقامت در کشور دیگر با سرمایه گذاری برای متقاضی به وجود خواهد آورد را شرح داده و البته این احتمالا به دلیل رقابت این موسسه ها است. اما متقاضی باید توجه داشته باشد که هیچ ارزانی بی دلیل نیست. متقاضی ممکن است با دریافت وامی به ظاهر جذاب، در آینده گرفتار سود بالای تسهیلات آن شود و یا بدون اطلاع از جریمه دیرکرد بازپرداخت وام، ناگهان بخش عمده ای از سرمایه اش را صرف پرداخت جریمه دیرکرد بهره وام بانکی کند.
 
امید پس مذاکرات
با این همه، ایران هنوز هم جای خوبی برای زندگی، به ویژه برای پول‌دارها است. ایران مثل آن کشورهای اروپایی نیست که مالیات زندگی در آن ها با ثبت شرکت هر ماه حداقل دو هزار یورو است. سرمایه گذاری در بسیاری از بخش های اقتصادی ایران در شرایط مناسب و در نبود قوانین مالیاتی سفت و سخت، سود قابل توجهی دارد که شاید نظیر آن در کشورهای اروپایی یافت نشود.
امیدها به دوران پس از مذاکرات است؛ اگر کشور از حالت تحریم و شرایط ناامن اقتصادی خارج شود، قطعا ایران باز همان جایی خواهد بود که با وجود تورم و تمام مشکلات، انجام کار اقتصادی در آن چندان سخت نخواهد بود.
اما حتی با چنین شرایطی هم باز برای خیلی ها خریدن یک پاسپورت اروپایی زیاد گران نیست. هنوز هم هستند کسانی که یک ویلای خالی در شهرک های گران قیمت شمال کشور دارند و می توانند آن را تبدیل به یک ملیت جدید کنند.
این جا دیگر ربطی به ایران ندارد؛ دلیل را باید در وضعیت نامناسب اقتصادی کشورهای اروپایی جست وجو کرد و حراج تابعیت در آن ها.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
باور عمیق - قم، ایران
قدرت رسانه ها اعجاز میکنه . تا دیروز ایران جایی بود که تمام مردم با شتر در خیابانها رفت و آمد میکردند . امروز به یکباره جایی شده که طرف با فروش یک ویلای خالی و بلااستفاده ، تابعیت حراج شده حوزه یورو را به چنگ میآورد و دلیلش تنها و تنها وضعیت نامناسب اقتصادی کل اروپاست . فکرشو بکنید مثلا یه 4 سال دیگه بعد از توافق ، تمام دنیا درخواست دریافت اقامت دائم ایران رو بدن اما وزارت خارجه مرتب تیزر پخش کنه که (( ایران هرگز وطن شما نخواهد شد )) بیهوده تقاضا نکنید . کلا تو این دنیای عجیب و غریب همه چیز امکان پذیره . والا بخدا . کی فکرشو میکرد ؟ یه روزی اینا فیلماش همه هست . یادمه وزیر امور خارجه آلمان پاشو انداخته بود روی پاش میگفت بیشتر از (2) عدد سانتریفیوژ اونم برای تحقیق و مطالعه حق ندارید داشته باشید . امروز با بالای هفت هشت هزار تا خیلی راحت کنار اومدن . بعضی اوقات آدم چشمهای خودشم نمیتونه باور کنه .
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا

اقامت لهستان؟؟؟ اقا مردم از خنده چه مملکتی داریم والا. خود اروپای شرقیا نون شب ندارند اواره این ور اونور هستند اونوقت از ایران میخواند برن این کشورهای در پیتی آویزون.نکنید تر خدا اقلا اگر قصد مهاجرت دارید یه کشوری برید که آینده توش داشته باشید.
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۹
۴۷
دایره مینا - کراکف، لهستان

در این مورد ِ خاص از سعید کریمیان -مدیر شبکه GEM-به عنوان ِ کسی که خود تابعیت ِقبرس را دارد و تابعیت سنت کیتس و غیره و ذلک را می فروشد می توان نام برد ایشان از جمله کسانی هستند که بدونِ داشتن ِ حتی دیپلم اکنون به نام ِ دکتر !!!??سعید کریمیان شناخته می شوند !یعنی دکترای وی نیز از دانشگاه جعلی ِ هاوایی !!است که آقای علی کُردان نیز متهم به داشتن آن شده بود!جالب این است که همسر وی نیز در همین شغل است و در اصل همسر او مدیر امور اقامتی را برعهده دارند وجالب این است که بدانید که خواهر همسر سعید کریمیان نیز مدیریت یکی از شبکه های رادیویی پُرطرفداردر سال های اخیررا بر عهده دارد!چرا که پدر ایشان نیز - یعنی پدر سعید کریمیان- از فامیل هاو همشهری های آقای هاشمی رفسنجانی است !اگر هم باور ندارید منفی راهکار خوبی برای شماست !بزنید و حالش را ببرید !
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۱
۵۷
مدافع حق - مادرید، اسپانیا

هول نشین هیچ خبرى نیست . افراد تازه به دوران رسیده با پول هاى باد اورده میاین اروپا اینجا روهم به لجن میکشین با چشم رو هم چشمى. نه راننده گى درست وحسابى و قانونى بلدین نه فرهنگ اپارتمان نشینى دارین .زود هم غیرتى و رگ گردنى میشین که همون سال اول نه دوم یا زنه یا مرده نسخه هم رو میپیچن . دادگاه و طلاق .....نیاین خبرى نیست همونجا ماه رمضون افطارى بدین محرم هم تکیه بزنین نذرى بدین جمکران هم حتماً برین ثواب داره
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۸
۴۴
آزاد بیندیش - ورشو، لهستان

تا جایی که من می دونم لهستان خیلی سخت اقامت میده حتی سخت تر از خیلی جاهای دیگه اروپا
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
۴۲
paksan - ایران، ایران

مهاجرت برای ایرانی ها آنهم بصورت سرمایه گذاری فقط یک سقوط خواهد بود. اگر کسی بخواد مهاجرت با سرمایه گذاری بکنه و کل سرمایه اش رو برداره ببره اروپا (لهستان) که مثلاً منفعتی بکنه یا زندگی بهتری داشته باشه باید گفت که این موضوع کاملاً اشتباه هستش و کسی که تو ایران یا هرجای دنیا خونه داره تقریباً 60 درصد هزینه های زندگیش کم میشه ولی فکرش رو بکنید یکی همه زندگیش رو بفروشه بعد بیاد اروپا بخصوص لهستان که بیکاری غوغا میکنه و خود لهستانی ها آویزون انگلیس و باقی اروپا هستند. اون موقع با خانواده اش بره کارگری کنه؟ بعضی ها فک میکنند که مهاجرت با سرمایه گذاری راحته ولی به نظر من بهتره هرکسی میخواد بره اروپا پناهنده گی بگیره چون حداقل به پناهنده ها هزینه زندگی و اتاق میدن ولی به مهاجران سرمایه گذاری چون بعنوان قشر دارا نگاه میشه یا هیچی نمیدن یا اگر بدن خیلی ناچیزه. پس خانواده تون رو بهم نریزید و بیخودی آواره نشید اروپا جای پناهنده هاست و نود درصد ایرانی های اروپا هم پناهنده هستند و همه از نظر عصاب و اخلاق داغون هستند بهترین حرکت مهاجرت به کانادا بخصوص کبک هستش حمایت اجتماعی عالی داره
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
۱۰۷
فاطی قاطی - موگادیشو، سومالی

سومالی اقامت میده,ولی کسی نیست بگیره,به امید دیدار همتون در موگادیشو.
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۹
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
هر چند که بسیاری از کشور های اروپایی چنگی به دل نمی زنند . اما اقامت و شهروندی یک کشور اروپایی مزایای مهمی دارد که قابل انکار نیست. از ادامه تحصیل در کشور های بازار مشترک گرفته و یا شامل شدن نسبی از بیمه های اجتمایی/ پزشکی و یا مهاجرت راحت تر به کشورهای مدرن تر دنیا .و در آخر بی نیازی از ویزای توریستی به سایر کشور ها و ...
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.