آشنایی با خواص بینظیر سنبل هندی
رأی دهید
سنبل هندی از کجا آمده است؟سنبل هندی همانگونه که از اسمش مشخص است بومی هند و سریلانکا است. این گیاه در مناطق گرم و استوایی رشد میکند. عطر و بوی این گیاه که ارتفاع آن به 1.50 متر میرسد شبیه بوی لیموترش است.
از این گیاه بهصورت دمکرده، جوشانده و همچنین عصارهی روغنی استفاده میشود. سنبل هندی ضدباکتری، ضداسپاسم، ضدسلولیت، ضد استرس و ضدخستگی است.
سنبل هندی برای هضم غذادمکردهی سنبل هندی به تسکین و رفع مشکلات گوارشی کمک میکند. این گیاه خاصیت ضداسپاسم دارد و با اسپاسم معده و رودهها مقابله میکند و باعث کاهش نفخ میشود. سنبل هندی ضدانگل است و توصیه میشود در پایان شهریور بعد از مصرف میوههای تابستانی مصرف شود. میتوانید یک قاشق مرباخوری برگ گیاه سنبل هندی را با یک فنجان آب جوش به مدت چند دقیقه دم کنید. چای را صاف کرده و بعد از غذا میل کنید تا هضم غذا با سهولت انجام شود. توجه داشته باشید که مصرف این گیاه برای خانمهای باردار، شیرده و همچنین کودکان زیر ٣ سال ممنوع است.
سنبل هندی برای مقابله با تب و آنفلوانزاسنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال در درمان آنفلوانزا و تب موثر عمل میکند. این گیاه همچنین خواص ضدالتهابی دارد. در صورت داشتن تب، سرفه و علائم دیگر آنفلوآنزا میتوانید روزانه از دمکردهی این گیاه استفاده کنید. برای هر قاشق مرباخوری برگ این گیاه یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزانه 3 فنجان از این دمکرده میل کنید تا علائم بیماریتان بهبود یابد. درصورتیکه بهبودی در علائمتان ظاهر نشود حتماً به متخصص مراجعه کنید. اگر باردار یا شیرده هستید نباید از این گیاه استفاده کنید. مصرف سنبل هندی برای کودکان زیر 3 سال نیز توصیه نمیشود.
یک قطره سنبل هندی برای قطع خونریزیعصارهی روغنی گیاه سنبل هندی باعث بند آمدن خون میشود و به همین دلیل برای بریدگی و خراش ناشی از اصلاح، زخمهای جزئی و غیره موثر است. این گیاه همچنین ضدعفونیکننده است و با میکروارگانیسمهای عفونتزا مقابله میکند. یک قطره از عصارهی روغنی این گیاه را بهطور مستقیم روی بریدگی بریزید. استفاده از این عصارهی روغنی برای خانمهای باردار، شیرده و کودکان مورد منع مصرف دارد.
سنبل هندی برای کاهش قند و چربی خوناین گیاه باعث کاهش قند خون میشود در نتیجه برای دیابتیها مفید است. علاوه بر این، این گیاه به جذب کلسترول از روده کمک میکند و کلسترول خون را کاهش میدهد. خوشبختانه میزان بالای پتاسیم موجود در سنبل هندی به تنظیم فشارخون کمک میکند. مصرف روزانه یک فنجان چای هندی برای تنظیم فشارخون و کنترل چربی و قند خون موثر است. میتوانید در خصوص مصرف چای این گیاه و همچنین مکملهای آن با پزشکتان مشورت کنید.
سنبل هندی برای مقابله با درد مفاصلاین گیاه تأثیر خوبی در بهبود و تسکین دردهای عضلانی و مفصلی دارد. سنبل هندی خواص مسکنی و ضدالتهابی دارد و برای مقابله با دردهای آرتریت و روماتیسم مفید است. این گیاه برای تسکین پیچخوردگی، تاندینیت و کشیدگی عضلانی موثر است.
خواص لاغری سنبل هندیهمانطور که گفتیم سنبل هندی برای هضم راحت غذا، کاهش نفخ و گاز معده مفید است. اگر احساس میکنید شکمتان نفخ کرده و بزرگ شده است میتوانید به این گیاه اعتماد کنید. علاوه بر این سنبل هندی خواص دیورتیک نیز دارد. بنابراین میتوانید هر سال یک تا 2 مرتبه یک دورهی کوتاه سمزدایی از بدن با این گیاه و آبمیوهها و سبزیجات تازه داشته باشید. به این ترتیب سموم و مواد زائد از بدنتان دفع شده و چند قدم به کاهش وزن نزدیکتر میشوید. بهتر است با عطار یا داروساز مشورت کنید و متناسب با وزنی که دارید و یا میخواهید کم کنید از این گیاه استفاده کنید. در حالت کلی میزان مصرف چای آن همانی است که برای هضم راحت غذا ذکر شده است.
توجه توجهمصرف سنبل هندی در دوران بارداری و همچنین برای خانمهای شیرده و کودکان زیر 3 سال توصیه نمیشود. اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا از بیماری خاصی رنج میبرید بهتر است قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.