هسته های روغنی 'مانع مرگ زودرس می شوند'

مطالعه ای در هلند نشان می دهد که خوردن نیم مشت هسته روغنی مثل گردو در روز خطر مرگ زودهنگام را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
 
مطالعات قبلی ارتباط میان سلامت قلب و عروق با مصرف مغزدارها را نشان داده بود، اما مطالعه تازه اولین مورد بررسی ارتباط مغزدارها و بیماری های خاص است.
 
محققان دانشگاه ماستریخت دریافتند که خطر مرگ در جریان یک دوره ده ساله در کسانی که روزانه حداقل ده گرم هسته روغنی یا بادام زمینی می خوردند ۲۳ درصد کمتر از سایرین بود.
 
در سال ۱۹۸۶ بیش از ۱۲۰ هزار مرد و زن هلندی ۵۵ تا ۶۹ ساله اطلاعات مربوط به تغذیه و سبک زندگی خود را ارائه کردند و ده سال بعد آمار مرگ در آنها بررسی شد.
 
خطر مرگ زودرس به دلیل عواملی مثل سرطان، دیابت، بیماری های تنفسی و دژنراسیون سیستم عصبی در میان کسانی که هسته روغنی مصرف می کردند کمتر بود.
 
میزان کاهش خطر مرگ در اثر همه بیماری ها به طور متوسط ۲۳ درصد کمتر بود، به علاوه:
 
  •     خطر مرگ ناشی از دژنراسیون عصبی ۳۹ درصد کمتر
  •     مرگ ناشی از بیماری تنفسی ۳۰ درصد
  •     و خطر مرگ ناشی از بیماری دیابت ۴۵ درصد پایین تر بود.
 
پروفسور پیت ون دن برانت که مطالعه را سرپرستی کرده گفت:‌ "خیلی قابل توجه بود که درصد خیلی پایین تر مرگ و میر در اثر مصرف به طور متوسط ۱۵ گرم مغزدار یا بادام زمینی مشاهده شد."
نتایج این مطالعه در نشریه بین المللی اپیدمیولوژی منتشر شده است.
پروفسور ون دن برانت به بی بی سی گفت محققان این موضوع را که مصرف کنندگان مغزدارها، میوه و سبزی بیشتری هم مصرف می کردند در محاسبات خود وارد کردند.
به علاوه آنها دریافتند زنانی که مغزدارهای بیشتری می خوردند اغلب لاغرتر بودند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
دوستدار - استهکلم، سوئد
هر روز یک مشت مغزگردو یا پسته یا بادام زمینی و یا بادام میخورم ولی لامصب , چاق و چاقتر میشوم . البته پیاده رویی و نرمشهای کششی را هم در طول روز انجام میدهم ولی باز هم وزنم بالا می اید و دارم به کلی دچار افسردگی میشوم. حاضرم هرکاری را انجام دهم تا چاقتر از انی که هستم نشوم ولی موفق نمیشوم .
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +276ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +259شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +223شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +197وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +186نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +158فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +150پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +142وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +142ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +137شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است