ورود حمام‌های ترکی در خانه‌های تاریخی ایرانی

خبرگزاری میراث‌فرهنگی : خانه بهروزی در قزوین یکی از بناهای ارزشمند تاریخی به شمار می‌رود که در ایام نوروز از بیشترین بازدیدکننده برخوردار بود. با این حال طبق گزارش‌هایی که فعالان و دوستداران میراث‌فرهنگی داده‌اند، الحاق حمامی مشابه حمام‌های ترکیه در این بنا که نمونه‌ای کامل از خانه‌ای ایرانی است نوع مرمت و معماری ایرانی را در ذهن بازدید کنندگان مخدوش کرده است.
 

به‌گزارش CHN، خانه تاریخی بهروزی قزوین در سه طبقه زیرزمین، همکف و اول ساخته شده‌است. ساختمان این بنا دارای سه میانسرا است، دو میانسرای اندرونی و یک میانسرای بیرونی. همچنین در بخش جنوب غربی این بنا 2 پردیس (باغ و نارنجستان) قرار گرفته است. با این وجود کارشناسان و فعالان میراث‌فرهنگی از نوع مرمت حمام این بنا گلایه می‌کنند و معتقدند که در مرمت و احیاء یک بنای تاریخی باید تمامی ضوابط معماری لحاظ شود.  

 
یکی از کارشناسان انجمن دوستداران یادمان های ماندگار قزوین در این رابطه به خبرگزاری میراث‌فرهنگی می‌گوید: «ادغام سازمان میراث فرهنگی و سازمان ایران‌گردی و جهان‌گردی درحالی سال 1382 با هدف تعامل بیشتر بین این دو حوزه صورت گرفت که در اغلب موارد شاهد آن هستیم که حوزه گردشگری  با هدف کشاندن گردشگران به بناها و مجموعه‌های تاریخی دچار اشتباهات جبران ناپذیری در مرمت این بناها می‌شود. اشتباهات بارزی که به دلیل وجود ضعف در حوزه کارشناسی درارتباط با میراث فرهنگی و عدم توجه به مبانی اولیه مرمت و احیا صورت می‌گیرد.»
 
این فعال میراث‌فرهنگی در ادامه می‌افزاید: «خانه تاریخی بهروزی قزوین پیشتر در اختیار مرکز هنر و معماری جهاد دانشگاهی قرار داشت که پس از تملک توسط سازمان میراث فرهنگی تحت عنوان هتل سنتی احیاء و مرمت شد.»
 
به گفته این فعال، با اینکه خانه بهروزی، اولین هتل با دیدگاه تبدیل خانه‌های تاریخی به محل اقامتی است و این اقدام سبب حیات بخشی به یک بنای تاریخی و دیده شدن یک نمونه عالی از خانه های تاریخی قزوین شده‌است. اما با طراحی و الحاق یک حمام به سبک غیر ایرانی که در نگاه اول تصویری از حمام‌های ترکی را در ذهن تداعی می‌کند، نه تنها ارزش‌های این اثر تاریخی و به طور کلی مبانی نظری مرمت معماری ایرانی را مخدوش کرده که حمام در فرهنگ ایرانی را به اشتباه معرفی می‌کند. این درحالی است که سازمان میراث فرهنگی قزوین در معرفی این بخش از خانه آن را به عنوان حمام ایرانی معرفی کرده است.
 
آنطور که گفته می‌شود، رسالت سازمان میراث قرهنگی و گردشگری حفظ معماری ایرانی به عنوان بخشی از میراث گذشتگان و معرفی صحیح آن به بازدیدکنندگان است. بسیاری از شهرهای ایران همچون یزد، کاشان و اصفهان که پیشگام در حوزه تغییر کاربری خانه‌ها به ویژه تبدیل آن به اقامت‌گاه هستند، با سنجش و انتخاب آگاهانه‌تری به جزئیات پرداخته تا نه تنها کالبد بلکه زندگی ایرانی را در این گونه ارزشمند از معماری ایرانی معرفی کنند. ایجاد حمام از ضروریات یک بنای اقامتی است اما معرفی آن تحت عنوان حمام ایرانی نه پسندیده است نه کارشناسانه. در این میان فرایند مرمت و احیا یک بنای تاریخی و افتتاح آن به مناسبت عید نوروز و به عنوان یک مقصد گردشگری نباید یک شبه طی شود!
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
سلام لبخند - تهران، ایران

مسئولان محترم لطف کنند یک مقدار کوچولو هم که شده به فکر ترمیم میدان ازادی باشند !!!
‌سه شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
۶۶
kolah-ghermezi - ونکوور، کانادا
چرا میگین حمام‌های ترکیه،!!!؟؟؟،اگه غریبه بگه،،خب میدونیم که کسی‌ ما رو نمیشناسه،، شما دیگه چرا!!؟؟
‌سه شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شهر موشکی امام علی در خرم‌آباد؛ انفجار زیر پای غارهای پارینه‌سنگی و دژ فلک‌الافلاک
  • اگر طرف حساب ترامپ، قالیباف باشد باید در انتظار معاهده‌ای شبیه گلستان و ترکمانچای بود
  • ادعای ارتش جمهوری اسلامی: با موشک به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکا حمله کردیم + ویدیو
  • چگونه سه ایرانی‌تبار متهم به جاسوسی برای جمهوری اسلامی تا شرکت‌های فناوری سیلیکون ولی نفوذ کردند؟
  • شاهزاده رضا پهلوی: برای دوران گذار به نیروهای درون حاکمیتی نیاز داریم
  • دادستانی نیویورک: ۱۲۹ میلیون دلار به قربانیان تروریسم مرتبط با جمهوری اسلامی پرداخت شد
  • فرود صاعقه‌وار؛ کارکرد «لشکر ۸۲ هوابرد»، نیروی نخبه آمریکا در راه خاورمیانه
  • رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند آمریکا و اسرائیل به عراقچی و قالیباف مصونیت موقت داده‌اند
  • آکسیوس: تهران نگران «تله مذاکره» ترامپ/ جمهوری اسلامی: دو بار فریب خوردیم، بار سوم در کار نیست
  • خداحافظی ایرانیان با پاسپورت دومینیکا؟
  • +322نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +239سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +234پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +173پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +160نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +157شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +111کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز