تنها ۰/۳ درصد جوانان دارای مدرک دکترا ازدواج کرده‌اند

تقاطع: “مدیرکل اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال” می‌گوید حدود ۵ میلیون نفر از جوانان تحصیل‌کرده تا کنون ازدواج نکرده‌اند و از میان دختران و پسران دارای مدرک دکترا نیز تنها ۳ دهم درصد زندگی مشترک تشکیل داده‌اند.
 
علی‌اکبر محزون روز سه‌شنبه (۱۹ اسفند-۱۰ مارچ) به خبرگزاری “مهر”گفت که از بین چهار میلیون و ۷۸۱ هزار جوان دارای تحصیلات عالی که هرگز ازدواج نکرده‌اند، ۷۹۱ هزار نفر از “سن متعارف ازدواج” عبور کرده‌‌اند و ۳ میلیون و ۹۹۰ هزار از آن‌ها، هنوز در “سن ازدواج” به سر می‌برند.
 
به گفته وی، شمار دختران ازدواج‌نکرده دارای تحصیلات عالی نیز ۴۴ هزار نفر بیشتر از پسران است.
آقای محزون بیشترین ازدواج‌های ثبت‌شده را مربوط به مردان و زنان دارای مدرک تحصیلی دیپلم با ۲۸ و ۲۵/۳ درصد اعلام و خاطرنشان کرد که در مقابل تنها ۰/۳ درصد از جوانان دارای مدرک “دکترای تخصصی و حرفه‌ای” ازدواج کرده‌اند.
 
این مقام مسوول در “سازمان ثبت احوال” پیش‌تر نیز در روز ۱۳ اسفندماه در گفتگویی با خبرگزاری “ایرنا”، شمار جوانان در سن ازدواجی را که هنوز تشکیل خانواده نداده‌اند، ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار تن اعلام کرده و گفته بود که پنج میلیون و ۵۷۰ هزار نفر از این جوانان را مردان و پنج میلیون و ۶۷۰ هزار تن را نیز زنان تشکیل می‌دهند.
 
در همین ارتباط، عالیه شکربیگی، “جامعه‌شناس خانواده” و “استاد دانشگاه” روز ۱۲ بهمن ماه به “خبرنامه دانشجویان ایران” گفته بود که نتایج پژوهشی در تهران نشان می‌دهد که نگاه دختران تحصیل‌کرده به مقوله ازدواج تغییر کرده و در حال حاضر، «ازدواج بعد از تحصیلات و شغل، سومین اولویت دختران محسوب می‌شود».
 
در این میان، اعلام رسمی آمارهای مربوط به بی‌میلی جوانان ایرانی به ازدواج در حالی صورت می‌گیرد که در ماه‌های گذشته شماری از مقام‌های حکومتی از افزایش هم‌خانگی و زندگی مشترک دختران و پسران بدون “عقد شرعی” در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.
 
از جمله، محمد محمدی گلپایگانی، “رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی” در اظهاراتی زندگی مشترک “زن و مرد یا دختر و پسر بدون عقد و ازدواج” را “شرم‌آور” خوانده و گفته بود: «دیری نمی‌رسد که مردمی که این نوع زندگی را برمی‌گزینند، نسل حلال‌شان از بین می‌رود و حرام‌زاده می‌شوند.»
 
مرتضی میرباقری، “قائم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی”، نیز مردادماه گذشته در گفتگو با خبرگزاری “ایسنا” وجود “ازدواج سفید” در ایران را تلویحا تایید کرده و با بیان این‌که «رابطه ثبت‌نشده و بدون قاعده زن و مرد از گذشته به این شکل وجود داشته»، افزوده بود که در حال حاضر این موضوع “شکل عرفی” به خود گرفته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
دایره مینا - کراکف، لهستان

همین دختری که پشت سر این مهدی بنده خدا ! در حال کرم ریختن می باشند ! شوهر لازم دارند دیگر ! خیر سرشون مدرک شون هم همه دکترا !! من یک بار در جمعی یک چیزی گفتم همه علیه بنده حتی فحاشی هم کردند ولی برای شما هم می گویم باکی هم از منفی ها و یا نوازش پرمهر واژگان گهربارتان !! ندارم گفتم : اینهمه آدم تو مملکت داریم همه هم (مدرک دار) اما دریغ از( درک ) !! اگر متوجه نشدید , منتظر منفی های زیبایتان هستم !
‌پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۵
۳۴
uk_hassan - مشهد، ایران
خداوکیلی ،خداییش تو این مملکت چیزی نیست که روش دست بذاری و این حکومت (آخوندها)گند نزده باشن بهش!!! از دانشگاه وآموزش پروش وتغذیه بچه های مملکت و محیط زیست وصنعت بگیر تا هنر و کار فرهنگ واخلاق وآزادی وهمسر داری وزندگی و..............به همشون گند زدن رفته :o
‌پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۴
۵۳
پروردگار - تهران، ایران
مردی از ویکتور هوگو پرسید: آیا زنان باهوش همسران خوبی هستند؟ ویکتور هوگو پاسخ داد:. زنان باهوش اصلا ازدواج نمی کنند!
‌پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۲
۲۶
Mammal - لندن، انگلستان
آخوند‌ها تیشه به ریشه مردم زده‌اند میخواهند همه تو سختی زندگی‌ کنند حتا اگر مدرک دکتر‌ها هم داشته‌باشند که فقط به مشکلات زندگی‌ خود فکر کنند و به سیاست گیر ندهند.
‌پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۸
۴۳
be_pa.khaste - هارلم، هلند
به نظر من ایراد اصلی‌ از خود همین افراد هستش که به اصطلاح تحصیل کرده هستن و به خاطر غرور بیش حد تو خالی‌ حاضر نیستن واسه آینده خودشون یه ذره منطقی‌ تصمیم بگیرن. اما وقتی‌ ۵۰ ساله شدن میفهمن چه کلاهی سرشون رفته
‌پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۴
۴۴
caspian2010 - تهران، ایران
با این مدارک بیخودی فقط توقع دختران رو از همسر آینده و پسران رو از شغل آینده بالا میبرن. نزارید بگم خیلی از استادهای دانشگاههای معتبر دانشجویان دکتر را رو از میون دختران قابل فیض انتخاب میکنن تا چند سال سرشون رو گرم کنه. مملکتی که گاف رفته نه به حکومتش امیدی هست نه به استاد و فرهنگیش نه به کاسب و کارمندش. بیخود و بی جهت داریم در رشته هایی که هیچ تکنولوژی ازش نداریم به طور عمده و تعداد بالا دکترا تولید میکنیم. جالبه که بعضی از این رشته ها کاملا فنی هست و حتی در حد آکادمیک هم خانومها بازده فنی درش ندارند و فقط خوب میخونن و خوب امتحان میدن. بد هم امتحان بدن استادان چشم پاک!!! و بدون منظور!!! ایران نمرات خوب بهشون میدن. لعنت به من که اگر غیر از این دیده باشم و حرف زیاد کنم. الان دیگه ماشالا پپه ترین و مذهبی ترین استادان هم از قدرت بیجایی که در ایران به استادان دانشگاه داده شده سواستفاده میکن و نظارتی به اونها نیست. جذب سلیقه ای. توهین به دانشجو. سواستفاده از خانومها. نمره های سلیقه ای. هیچکس هم نمیتونه بگه بالای چشت ابروست چون اون استاد فرافکنی خواهد کرد که من رو به دلایل سیاسی بازخواستن
‌پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۷
۴۵
shahroukh - پاريس، فرانسه
آخوندهای نادان مثل بقیه چیزها دانشگاه و تحصیل را نیز به .. کشیدند و با ساختن دانشگاه‌های بی‌ اعتبار دست به مدرک سازی کردند ،فقط و فقط با یه تکه کاغذ توقع جوانان را بالا بردند هیچ کشوری به اندازه ایران دکتر و مهندس بی‌سواد و بیکار ندارد
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۵
۵۵
اون پسره تو فیلم کیارستمی - آرلینگتون، ایالات متحده امریکا
سطح سواد در ایران امروز با زمان قاجار قابل قیاس نیست؛ به نظر شما سطح شعور اجتماعی هم از همین قاعده پیروی میکنه؟!!
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واشینگتن‌پست: نتانیاهو و ترامپ در برنامه‌ریزی حمله به ایران، کارزار فریب راه انداختند
  • سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • پوتین رهبران اروپا را «خوک‌های کوچک» خواند؛ «مسکو با زور یا دیپلماسی به اهداف خود در اوکراین می‌رسد»
  • خروج از ایران از «انتخاب» به «استراتژی بقا» تبدیل شده است
  • ادعای هکرهای منتسب به ایران: تلفن همراه نفتالی بنت را هک کردیم
  • مقایسه پول ایران با یک اسکناس صد دلاری در آذر ۱۴۰۴ در مقابل دوربین برنامه زنده
  • چگونه پهپادهای اسرائیل کبراهای ایران را از هم پاشیدند؟ پایان عصر هلی‌کوپترهای افسانه‌ای
  • کشف یک کتیبه پهلوی در مرودشت؛ نشانه‌هایی تازه از جشن‌ها و زمان‌سنجی ایران باستان
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • ضرب‌الاجل لندن به آبراموویچ: یا عواید فروش چلسی را به اوکراین بده، یا دادگاهی شو