گزارش «محرمانه»: احتمال توافق اتمی با ایران تا فروردین «بسیار ضعیف» است

روزنامه اسرائیلی هاآرتص یکشنبه ۲۶ بهمن یک گزارش «محرمانه» وزارت امور خارجه این کشور را منتشر کرده که در آن، رسیدن ایران و قدرت‌های جهانی به توافق هسته‌ای تا آخر ماه مارس، اوایل فروردین، «بسیار ضعیف» دانسته شده‌است.
 
هاآرتص نوشته است که این ارزیابی از سوی نیروهای بخش اطلاعاتی وزارت امورخارجه اسرائیل در یک «سند محرمانه» در اختیار آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه و دولت اسرائیل قرار گرفته و برای شماری از نمایندگی‌های سیاسی اسرائیل نیز ارسال شده است.
به نوشته هاآرتص، نیروهای اطلاعاتی وزارت خارجه اسرائیل زمانی در ارزیابی خود مطمئن‌تر شدند که سخنرانی هفته گذشته آیت‌الله علی خامنه‌ای را تحلیل کردند.
 
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی نوزدهم دی برای کادر نیروی هوایی ایران گفت که ایران «یک توافق بد» را نمی‌پذیرد و همچنین توافق دو مرحله‌ای «مورد پسند» او نیست.
هاآرتص نوشته است، این ارزیابی نیروهای اطلاعاتی وزارت خارجه اسرائیل با اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مورد توافق قدرت‌ها با ایران، در تضاد است.
نتانیاهو در روزهای گذشته چند بار گفته است، ایران و قدرت‌های جهانی در حال دستیابی به رئوس یک «توافق بد» (از دید اسرائیل) تا آخر ماه مارس هستند.
 
نتانیاهو گفته است که بیشترین میزان پیشرفت‌ها در مذاکرات هسته‌ای در جریان دیدارهای محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با همتای آمریکایی‌اش، جان کری، بدست آمده و دولت اسرائیل از این امر مطلع شده است.
هاآرتص در حالی گزارش نیروهای اطلاعاتی وزارت خارجه اسرائیل در خصوص احتمال «بسیار ضعیف» دستیابی به یک توافق میان ایران و قدرت‌ها را «فاش» کرده است که برخی از تحلیلگران غربی با استناد به سخنان ۱۹ بهمن آیت الله علی خامنه‌ای، با تکیه بر همان نطق رهبر ایران، از تقویت بخت رسیدن به توافق نهایی سخن می‌گویند.
 
ایران و کشورهای گروه ۱+۵ فرصت دارند تا آخر مارس رئوس کلی یک توافق را تنظیم کرده و در سه ماه پس از آن، تا آخر ژوئن، اوایل تیر، بر سر جزئیات توافق نیز به تفاهم برسند.
 
از سوی دیگر، یووال اشتاینیتز، وزیر اطلاعات و راهبردی اسرائیل، در بازگشت از گفت‌وگو با مقامات اروپایی بر سر برنامه اتمی ایران، گفته است که توافقی که با ایران در حال تنظیم است باید برای ده‌ها سال برنامه اتمی ایران را زیر نظر بگیرد.
اشتاینیتز به رسانه‌های کشورش گفته است اگر این توافق تنها بخواهد برنامه هسته‌ای ایران را برای ده سال زیر نظر بگیرد اسرائیل آن را «بد» می‌داند.
 
این وزیر اسرائیلی افزوده است، از ایران هشت درخواست مشخص در مورد برنامه هسته‌ای این کشور مطرح شده بود اما تهران تنها با یک درخواست، که محدود کردن ذخیره اورانیوم غنی شده‌است، موافقت کرده‌است.
این در حالی است که آیت الله خامنه‌ای در سخنرانی اخیر خود گفت، ایران چهار گام عملی برای رسیدن به توافق برداشته است؛ تولید سانتریفیوژ، تولید اورانیوم ۲۰ درصدی و فعالیت‌های سایت‌های فردو و اراک را متوقف کرده است.
 
به گزارش رسانه‌های اسرائیل، اشتاینیتز مدعی شده است که غرب دارد در برابر ایران «تسلیم» می‌شود.
وزیر اطلاعات و راهبردی اسرائیل در روزهای گذشته نیز گفته بود، برای کشورش «گزینه نظامی» در برابر برنامه اتمی ایران، به قوت خود باقی است- حتی اگر اسرائیل ناچار شود که آن را به تنهایی اجرا کند.
 
وزیر امور خارجه ایران دو هفته پیش در اجلاس امنیتی مونیخ تاکید کرد که برنامه اتمی کشورش برای هیچ عاملی «خطر» نیست، و افزود که اسرائیل به بهانه برنامه اتمی ایران نمی‌تواند «جنایات» خود علیه فلسطینی‌ها را توجیه کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
saeidbaman - بانکوک، تایلند
یکی از اون ۱۰ شرت بستن کارخونه روشور سازی سلفچگان هست .یک تیم هم به همین نام تو دست یک لیگ برتر داره
یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸
۶۰
huubi - ماستریخت، هلند
تا فروردین که چه عرض کنم، تا ابد امکانش ضعیفه
یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد